Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 вересня 2019, 11:29
37834
205

Зоря зробила камбек в матчі з Динамо, вирвавши нічию

Нічию луганчанам приніс ефектний гол в падінні через себе у виконанні Абу-Ханни

| Оновлено 02 вересня 2019, 11:29
37834
205
Зоря зробила камбек в матчі з Динамо, вирвавши нічию
twitter.com/fczoryaofficial

До очного протистояння луганська «Зоря» та київське «Динамо» підійшли з купою проблем різного характеру. У «чорно-білих» такі були присутні як в кадровому плані (травма Вернидуба, вимушена відсутність в заявці на матч з киянами Русина і Леднева), так і психологічному (виліт з Ліги Європи в минулий четвер). «Динамо» після успіху в матчі за Суперкубок України видало просто-таки катастрофічні результати. Фіаско в двоматчевій дуелі з «Брюгге», яке перекреслило лігочемпіонівські амбіції «біло-синіх», поразка в поєдинку чемпіонату від «Шахтаря» і втрата очок у зустрічі з «Олімпіком» вже під наглядом нового головного тренера. Така ось жалюгідна серія вийшла.

Але завдання боротися в поточному сезоні за чемпіонство з киян ніхто не знімав, і «Зоря», яка в минулій національній першості двічі відбирала очки у «Динамо», була хорошим подразником для спраглих до повернення на переможну колію «динамівців». До речі, перед сьогоднішнім поєдинком саме луганський клуб в турнірній таблиці випереджав свого більш іменитого суперника.

Команди почали зустріч у високому темпі, і м'яч практично не затримувався в центрі поля. Особливо активними виглядали ліві фланги суперників, де у «Зорі» здійснював забіги Михайличенко, а у «Динамо» не давав розслабитися опонентам Де Пена. Першу загрозу воротам створили луганчани: після навісу згаданого Михайличенка у Юрченко удар не вийшов, але м'яч знайшов Громова, який трохи не влучив у ворота. Гості відповіли ще більш небезпечним моментом. Гармаш розігнав контратаку «біло-синіх», яку продовжив Циганков вивіреною передачею на хід Родрігесу. Люксембуржець вирішив бити з лінії штрафного і не влучив у ціль.

А ось другий свій шанс Родрігес не втратив. Де Пена з лівого флангу навісив точно на голову форварду, який розстріляв ворота. Тут же луганчани могли зрівняти рахунок, але Бойко ногою відбив м'яч після удару Хомченовського. Через кілька миттєвостей пощастило вже «Зорі», коли після удару Циганкова зі штрафного м'яч заметушився між штангою і голкіпером, але за лінією воріт так і не опинився.

Ближче до кінця тайму господарі поля міцно заволоділи територією, а перевагу подвоїли кияни. Буяльський підібрав м'яч перед штрафним «Зорі» і зробив передачу на Де Пену, який низом завдав точного удару. Але ще до перерви «чорно-білі» зуміли відквитати один гол. Після удару Михайличенка Бойко відбив м'яч прямо на Громова, який не схибив.

У другому таймі підопічні Скрипника продовжили проводити різноманітні атаки, з ліквідацією яких у гостей виникали чималі проблеми. Щоправда, і «біло-сині» часом огризались досить гострими випадами. В одному з епізодів лише самовіддана гра Тимчика не дозволила оформити дубль Де Пені. Дуже близький до мети був ще один удар зі штрафного у виконанні Циганкова, але луганчан врятувала поперечина. А ось штрафний від Хомченовського привів до великих неприємностей для гостей. М'яч зачепив «стінку» і полетів в протихід Бойку, який встиг зреагувати і перевести «сферу» на кутовий. Але саме наступний стандарт став фатальним для «Динамо»: Абу-Ханна став героєм епізоду, в падінні через себе відправивши м'яч у ворота суперників.

У час, що залишився луганчани намагалися вирвати перемогу, а «біло-сині» явно перебували в пригніченому стані і навіть не могли відібрати м'яч, щоб перейти до своїх атак. Коли ж це зробити вдавалося, йшла довга передача на Родрігеса, якого надійно закривали захисники «Зорі». Матч закінчився крейсерським забігом Михайличенка, після удару якого з гострого кута Бойко відбив м'яч.

Після паузи, пов'язаної з матчами збірних, «Динамо» на своєму полі зустрінеться з «Десною», а «Зорю» чекає чергове випробування - протистояння з «Шахтарем». А за підсумками сьогоднішньої дуелі висновок можна зробити практично однозначно: луганчани порадували своїх уболівальників як грою, так і результатом, а футболісти «Динамо» продовжують розчаровувати.


Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Зоря» - «Динамо» - 2:2


Артем Громов (42), Йоель Абу-Ханна (82) - Жерсон Родрігес (18), Карлос Де Пена (36)

Богдан Михайличенко (45+1), Владлен Юрченко (55), Дмитро Іванисеня (67) - Денис Гармаш (32), Микита Бурда (50), Віктор Циганков (93)

«Зоря»: Микита Шевченко, Олександр Тимчик, Йоель Абу-Ханна, Євген Чеберко, Богдан Михайличенко, Дмитро Іванисеня, Дмитро Хомченовський, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко (Леван Арвеладзе, 92), Філіп Будківський, Артем Громов (Владислав Кабаєв, 75)

«Динамо»: Денис Бойко, Віталій Миколенко, Микита Бурда, Тамаш Кадар, Томаш Кендзьора, Мохаммед Кадірі, Денис Гармаш (Сергій Сидорчук, 46), Віталій Буяльський, Віктор Циганков, Жерсон Родрігес, Карлос Де Пена (Олександр Караваєв, 73)

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу
Бокс | 29 березня 2024, 01:57 0
Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу

Карл Фроч прокоментував поведінку Тайсона перед боєм проти Олександра Усика

Коментарі 205
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Двореченец
Зоря втратила очкі у грі з Дінамо.
Андрей Олейников
Ну что, как уже стало традицией, уже 3 года подряд после 7-го тура я поздравляю Шахтёр с чемпионством!)))
Андрей Абзонь
Молодцы, после 10 минут игры, начал болеть за Зарю, хотя являюсь болельщиком Динамо. Заря отлично комбинирует, игра строится через пас и это при намного более скромном бюджете чем у Динамо.
Суркис идиот, после этого матча очевидно что проблема не в игроках, а в тренере.
UKRAINE FAN
Динамо играло как будто против барселоны автобусом. А это всего Заря. Хотя для нынешнего динамо и этого много
Ano
Это Динамо вырвало ничью.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zhyr
Виходить, що Зоря багатша за Динамо. Бо в них є гроші на нормального тренера, а в Динамо немає))))
Валерий Стебловский
Ультрас Динамо, когда вы закинете Игоря Суркиса в мусорный бак?
odiniznashih
Неправильный заголовок - не Заря вырвала ничью,, а Динамо отскочило.
Все таки 23-8 по ударом о чем то говорит.
Чуть-чуть везения и мастерства Заре и Динамо бы разделали.
А в общем у Зари уже неплохо вырисовывается позиционная атака.
cucumber
уважаемые болельщики ДК, у вас просто пиз_ец что творится в клубе, я даже не знаю что может изменить ситуацию, не вижу никакого просвета.. Разве что МИлевского и Алиева вернуть!
Ano
Михайличенко - классный тренер. Уже со второго матча смог привить команде свою философию игры. Ссыкливый футбол называется. Суркис, какое же ты тупое...
dyryavo_s_dnepra
В Киеве похолодание, -10 в таблице))
Serhiy Mosiienko
Выстояло "Динамо". "Заря" однозначно лучше.
Ukraine_Kiev_Fan
Я смотрел весь матч и если честно, с таким графиком как у Зари (на который ранее ныли киевляне), команда выглядела в два раза свежее. Более того, видно каким образом игроки переходят в атаку. Вы скажите, что Динамо должно было победить, ведь Циганкову гол не засчитали, а я скажу, что Динамо и так повезло, что забили два с таким футболом. Было ощущение, что это Заря играла на классе, а Динамо это Олимпик
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Жарчинський
провалили повністю підготовку до сезону.Зоря грала в четвер і весь другий тайм сьогодні возила Динамо.гравці просто мертві у плані фізики.фізичні кондиції закладаються на зборах.не тільки Хацкевич винен а весь штаб в тому числі і функціонери серед яких був Михайличенко.чекаю цікаву боротьбу між Зорею і Динамо за 2-ге місце.Суркісу ганьба
cucumber
А Заря при Скрыпнике очень даже ничего играет!
Minolt
Давно не видел чтобы ДК так возили в чемпионате Укр. и это не Шахтар. Владение мячом 80 на 20. Двух капитанов вместе с Буяльским перевести в дубль. Вместо их наигрывать Шапаренко ( дать набрать форму), Шепелева и Цитаишвили. Все равно ЧУ профукан. Наиграть перед ЛЕ.