Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 вересня 2019, 19:29
10194
20

Зоря – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перше протистояння Скрипника та Михайличенка

| Оновлено 01 вересня 2019, 19:29
10194
20
Зоря – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У неділю, 1-го вересня, шостий тур Української Прем'єр-ліги буде закривати його центральне протистояння. У Запоріжжі на «Славутич-Арені» зустрінуться луганська «Зоря» і київське «Динамо». Футболісти обох команд знаходяться далеко не в найкращому настрої. Кияни пережили виліт з Ліги чемпіонів і зміну наставника, перший матч якого біля керма столичного колективу завершився невдачею, а «чорно-білі» в минулий четвер вибули з Ліги Європи.

Матч проти «Динамо» стане для луганського клубу своєрідним рубіконом, який підведе риску під відрізком сезону, що ознаменувався вкрай щільним графіком. Цей шлях підопічні Віктора Скрипника пройшли цілком гідно. У Лізі Європи «чорно-білі» подолали два кваліфікаційні раунди, але не змогли впоратися з більш майстерними футболістами іспанського «Еспаньолу». Але і в матчах з каталонцями луганчани не вдарили в бруд обличчям: долю дуелі багато в чому вирішив провалений «Зорею» другий тайм поєдинку в Барселоні.

Тепер луганчани можуть повністю сконцентруватися на чемпіонаті України, в якому справи у них йдуть досить непогано. Після п'яти турів команда Скрипника розташувалася серед лідерів турнірної таблиці, зазнавши лише однієї поразки (в домашньому матчі з «Олександрією»). Відзначимо, що майбутня двотижнева перерва, пов'язана з проведенням матчів збірних, стає дуже доречною для луганчан. Адже тренерський штаб «Зорі» не володіє великими можливостями для проведення ротації складу (травма основного центрбека Віталія Вернидуба помітно позначилася на надійності захисної лінії команди), тому пауза повинна допомогти луганчанам відновити як фізичні, так і психологічні кондиції.

З проблемою щільного графіку на початку сезону зіткнулося і «Динамо». Але, на відміну від найближчих суперників, таке ігрове перенасичення для киян закінчилося раніше. Не зумівши пройти «Брюгге» у 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів, «біло-сині» отримали істотний удар по амбіціях і нового головного тренера. Втім, прихід на тренерський місток київського клубу Олексія Михайличенка поки не викликає оптимізму у шанувальників команди. Скептичні стріли на адресу «біло-синіх» ще більше посилилися після матчу з «Олімпіком», в якому кияни продемонстрували непереконливу гру та втратили очки.

Чергова можливість повернути психологічну впевненість у динамівців буде в матчі проти досить непростого опонента, адже «Зоря» часто надає запеклий опір киянам. Так, бувають у луганчан провали, як ось 0:5 на початку поточного року. Але тим не менш, в попередньому чемпіонаті «чорно-білі» двічі зуміли відібрати очки у віце-чемпіона. Окремо для шанувальників луганського клубу напевно постає зустріч 2017-го, коли «Зоря» після першого тайму програвала киянам з рахунком 0:3, але потім перевернула хід гри і вирвала нічию - 4:4.

І кілька слів з кадрового питання. На цьому тижні відновилися чутки про швидкий перехід в луганський клуб півзахисника «Динамо» Миколи Шапаренка, а Сергій Сидорчук, нібито, близький до розставання зі столичним колективом. У майбутній зустрічі «Зорі» не зможуть допомогти орендовані у киян Назарій Русин та Богдан Леднєв, а «біло-сині» вийдуть на поле без Беньяміна Вербича, видаленого в поєдинку з «Олімпіком».

Додамо, що в турнірній таблиці команди розділяють три очки, причому саме «Зоря» випереджає команду Олексія Михайличенка. І луганчани, безперечно, спробують як мінімум зберегти цю дистанцію, ну а мотивація «біло-синіх», які і так нашкодили на початку сезону, сумнівів не викликає.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко - Михайличенко, Чеберко, Абу-Ханна, Тимчик - Іванисеня -Кочергін, Хомченовський, Юрченко, Громов, Кочергін, - Будковський.

«Динамо»: Бойко - Миколенко, Бурда, Кадар, Кедзёра - Кадір, Шепелев, Буяльський - Циганков, Родрігес, Де Піна.

1 вересня, неділя

«Зоря» — «Динамо»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «2+2»
ЗОРЯ — ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ossa8860
"Зоря" сдохшая после ЛЕ. В конце игры посыпется.
Vgfxdr Jgvv
Караваева больше выпускать после провала больше на планируют? Отдали бы в аренду тогда. Все таки игрок СБУ и там нормально смотрится, а так ни себе ни людям будет
roman_kros
Афиша вроде как шикарная, - "Зоря - Динамо", но вот только есть один очень важный момент, против Динамо не сыграет два игрока забававшие голы в предыдущем матче, все потому, что самая справедливая "народая команда" запрещает игрокам играть. Почему не самая сильная команда вынуждена играть более слабым составом против "народной команды"? Такой херни нету ни в одном из топ-чемпионатов, но у нас пожалуйста. Металист угроблен, з Днепра осталось только часть названия и все опять устроено так, чтобы сильным ставало легче, а слабым сложнее...Не знаю как кого, но меня это дико бесит...
_NATSGUL_
Если бы Зоря не играла в четверг, то может что-то и светило в этом матче, а так отдохнувшее Динамо спокойно выиграет.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Емельянов
2:1 "Заре" необходима победа, чтобы подтвердить амбиции на призовое место и они вполне могут это место заработать. Почему бы не начать с "Динамо"? Это было бы существенной заявкой
ingvar1305
3-1 Зоря Україна...

Vgfxdr Jgvv
Шо у копанки горит так фантазия по поводу зари как фарма? Сравнили Марик вечно лежащий что ли. Так зорька раньше больше была схожа к фарма шахтаря, СК игроков было и то никто особо не триндел, а тут растриндеились. У дк со всеми игры тяжёлые.
KoPoJIb_KpoToB
Заря отдала все силы против испанцев- это раз . Не будут играть против Динамо арендованные игроки - это два.Скамайка запасных у Зари оставляет желать лучшего - это три. Результат в принципе понятен . Шансов у Зари в этом матче крайне мало.
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Многие забывают судейский фактор. Все эти умозаключения до фонаря, если арбитр получил указание о сплаве леса. Костя Труханов всегда был симпатиком Шахтера, для него Динамо - красная тряпка. Вот это может и решить противостояние при равной игре, в конечном результате которого очень заинтересован Шахтер. Будет ли Труханов в наглую плавить Динамо? Не думаю, но один свисток может все решить. Так что Динамо надо быть в этой игре на голову выше Зари, иначе....
Atlos
Фарм- Зорька будет сегодня все делать чтобы ДК могло показать как бы свою силу...
serge_kr
Никакого желание нет смотерть как Динамо будет"бороться" из своим фармом!