Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

01 вересня 2019, 16:10
Формула 1
Гран-прі Бельгії 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 01 вересня 2019, 18:04
6197
1

Леклер виграв гонку в Бельгії, перша перемога Феррарі в сезоні

Успіх Феррарі в Спа, але не переможний дубль

| Оновлено 01 вересня 2019, 18:04
6197
1
Леклер виграв гонку в Бельгії, перша перемога Феррарі в сезоні
Skysports.com

Топ-10: Леклер, Хемілтон, Боттас, Феттель, Альбон, Перес, Квят, Хюлькенберг, Гасли, Стролл

Формула-1 повернулася після перерви, але перед гонкою настрій у всіх пілотів було не дуже позитивним, враховуючи вчорашню смерть гонщика Формули-2 Антуана Юбера. Ф-1 не стала скасовувати свою гонку, а проводила французького гонщика хвилиною мовчання.

Гонка стартувала весело. Шарль Леклер зберіг лідерство, а ось Себастьяна Феттеля обійшов Льюїс Хемілтон. Втім, на першому ж довгому відрізку Себ використав потужність мотора і повернув собі 2-ю позицію. Тим часом на трасі з'явився сейфіті-кар через виліт Макса Ферстаппена. Голландець зламав підвіску в зіткненні з Райкконеном і припинив заїзд, залишивши незадоволеними численних фанів юної зірки Ф-1.



Після рестарту Леклер впевнено поїхав у відрив, утримуючи позаду напарника і обидва Мерседеса, а на 5-е місце вибрався Ландо Норріс. Відзначимо, що Феттель не міг підтримувати темп Леклера, а ось Хемілтон насідав на німця, тримаючись в 1 секунді позаду. Правда, на прямих у Мерседеса зараз просто немає шансів пройти Феррарі, і британцеві потрібно було чекати помилку суперника або сподіватися на вдалий піт-стоп.

Першим на піт поїхав Феттель, який на новій гумі демонстрував настільки високий темп, що після піт-стопа Леклера саме Себ вийшов на 1-е місце! Правда, шини Леклера були на 6 кіл свіже, що позначилося дуже швидко. Що стосується Мерседеса, то Хемілтон і Боттас після своїх зупинок повернулися на своїх 3-4 позиціях.

В результаті Леклер на свіжій гумі швидко наздогнав Феттеля, а команда попросила пілота пропустити напарника без боротьби, так як ззаду наближається Хемілтон, який націлився на 2-е місце.

По радіо Феттель сказав, що шини не витримають до кінця і потрібна ще одна зупинка. А темп Хемілтона був таким, що це ставило під загрозу лідерство! У гоночному темпі Мерседес був швидше Феррарі, незважаючи на шалену швидкість Скудерії на прямих. Феттель таки не зажадав піт-стоп, а попрацював на команду, утримуючи Хемілтона і даючи Леклеру шанс наростити відрив. І Себ відмінно виконав свою роботу на команду. Так, він пропустив Льюїса, проте Шарль на той час отримав відрив в 6,5 секунд за 12 довгих кіл.



Хемілтон поступово скорочував відрив і в кінці насів на Леклера! У Шарля явно виникли проблеми з шинами, і Льюїс мав солідну перевагу. У пілота Феррарі на старті останнього кола була перевага всього в 1,5 секунди, і молодий гонщик все-таки впорався з тиском і перетнув фінішну лінію першим. Справедливо.

Перша перемога Леклера в Формулі-1. Заслужено. Пілот був близький до перемоги в Бахрейні та Австрії, і зараз нарешті зумів добути дебютну перемогу. Подивимося, чи вдасться Феррарі розвинути свою перевагу через тиждень на домашньому етапі. З огляду на структуру треку, це може бути останній шанс Скудерії виграти гонку в сезоні.

Але зараз Феррарі може святкувати. Перша перемога в сезоні і перша з Гран-прі США минулого року. Майже рік без тріумфів. Плюс хороший результат для Кубка конструкторів, де вдалося добре відірватися від Ред Булла.

Відзначимо відмінну гонку і 5-е місце Алекса Альбона в першому виступі за Ред Булл. Непогано, враховуючи старт з останніх позицій. Шкода тільки, що на останньому колі зійшов Ландо Норріс. Юний британець всю гонку був якраз 5-м і заслужив такий фініш, але йому перешкодили технічні проблеми.

Саме Норріса вболівальники визнали найкращим пілотом за підсумками гонки.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ya_3
Феррари снова лоханулись с тактикой пит-стопов - ну сколько ж можно так ошибаться?