Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

30 серпня 2019, 16:00
Формула 1
Гран-прі Бельгії 2019. Вільна практика
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 30 серпня 2019, 18:05
3625
0

Формула-1 повертається. Битва Феррарі і Мерседеса в Бельгії

Прев'ю етапу Формули-1 в Бельгії

| Оновлено 30 серпня 2019, 18:05
3625
0
Формула-1 повертається. Битва Феррарі і Мерседеса в Бельгії
Skysports.com

Перерва закінчена

Дуже важливий етап для всіх команд, перший після перерви. Мерседесу потрібно підтвердити своє лідерство і зробити ще один крок до чергового подвійного чемпіонства. У минулому році німецька команда до середини сезону поступалася Феррарі, але переграла суперника завдяки вдалим літнім оновлень машини. Подивимося, що вийде зараз.

Ще більш важливий гран-прі очікує Феррарі. Буквально один з двох реально ключових. Рівно рік минув з останньої до цього моменту перемоги Себастьяна Феттеля, і траса в Спа якнайкраще підходить болідам Скудерії і їх потужним моторам. Власне, все йде до того, що якщо Феррарі не виграє в Бельгії і на наступному домашньому етапі в Італії, то команда ризикує взагалі провести сезон без перемог. Але не можна розраховувати тільки на мотор, тому для команди важливо, щоб нарешті як слід відпрацювали оновлення аеродинамічних елементів.



За титули вже не поборотися, але для Феррарі не можна поступитися 2-м місцем Ред Буллу. В цілому, для італійської команди завершення відпустки набагато важливіше, ніж для Мерседеса, у якого все стабільно. У будь-якому випадку чекаємо класної боротьби на одному з крутих треків чемпіонату.

Що трапилося влітку

Головною подією річної перерви стало рішення Ред Булла понизити в статусі Пьерра Гаслі, якого повернули в Торо Россо. Команді не сподобалися виступи француза, який на тлі Макса Ферстаппена дійсно виглядав слабо. При цьому Бики обіцяли, що все-таки дадуть Гаслі час у другій частині сезону, однак раптом вирішили інакше. Французькі ЗМІ повідомляли, що ще за 3 дні до оголошення Ред Булл нібито сказав пілоту, що все нормально і він залишається, а потім раптом змінили рішення.

Читайте також: Ред Булл - найсуворіша команда Формули-1. Бики знову це довели

Тепер він буде доводити свій рівень на тлі Данила Квята, і йому потрібно виграти цю боротьбу, щоб залишитися у Формулі-1. Його місце в Ред Буллі займе Алекс Альбон, і британцеві буде вкрай непросто змагатися з Ферстаппеном. Для Альбона це чудовий шанс відразу ж почати боротися за подіуми і заслужити контракт на 2020 рік саме в складі Биків.

Мерседес вибрав Боттаса

Мерседес в серпні обіцяв оголосити про рішення, прийняте щодо контракту Валттері Боттаса на 2020 рік. З огляду на останні результати і ситуацію в таблиці, більшість експертів схилялися до того, що команда попрощається з фіном і в напарники Льюїсу Хемілтонму візьме Естебана Окона.

Однак перед стартом Гран-прі Бельгії команда оголосила, що Боттас отримав контракт на 2020 рік і залишається напарником Хемілтона.



З боку може здатися, що Мерседес припускається помилки. Валттері другий сезон не може виступати на рівні напарника, а зараз в загальному заліку випереджає Макса Ферстаппена, у якого слабший болід, лише на 7 пунктів. Є впевненість, що Окон виступав би як мінімум не гірше.

Втім, мабуть, позначилася позитивна динаміка всередині команди. Після вибухових відносин між Хемілтоном і Ніко Росбергом Мерседесу точно імпонує спокійний Боттас, який не дуже пручається статусу другого пілота.

Поки у Мерседеса найкращий болід, навряд чи їм хтось завадить вигравати титули.

Загальний залік

У загальному заліку і Кубку конструкторів все просто - Льюїс Хемілтон і Мерседес мають таку перевагу, що, на жаль, особливої ​​інтриги вже не спостерігається.



Розклад заїздів

П'ятниця

Перша практика - 12:00 - 13:30

Друга практика - 16:00 - 17:30

Субота

Третя практика - 13:00 - 14:00

Кваліфікація - 16:00 - 17:00

Неділя

Гонка - 16:00

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

EWC. Михальчик посів друге місце у гонці 24 години Ле-Мана
Авто/мото | 22 квітня 2024, 21:35 0
EWC. Михальчик посів друге місце у гонці 24 години Ле-Мана

Український райдер та його партнери по команді розпочали сезон з подіуму

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.