Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 вересня 2019, 16:58
4406
5

Олімпік — Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи зуміють «олімпійці» створити другу сенсацію поспіль?

| Оновлено 01 вересня 2019, 16:58
4406
5
Олімпік — Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
У неділю, 1 вересня, на київському стадіоні «Динамо» імені В. Лобановського в рамках 6-го туру української Прем'єр-ліги зустрінуться дві донецькі команди. Причому номінальні сусіди підходять до очного поєдинку, перебуваючи на різних полюсах турнірної таблиці. «Шахтар» в чемпіонаті країни поки очок не втрачав і має в скарбничці 15 балів. Це, зрозуміло, дозволяє команді Луїша Каштру лідирувати в УПЛ. «Олімпік» після п'яти турів - аутсайдер. В його активі 1 очко, але яке! Свій останній матч підопічні Ігоря Климовського провели проти київського «Динамо» і добилися нічийного результату - 1:1. Так, кияни проводили свій перший поєдинок під керівництвом нового тренера, але заслуги «олімпійців» теж не потрібно применшувати.
 
До слова, той матч не пройшов даром для обох команд: видалені Беньямін Вербич («Динамо») і Дмитро Гришко («Олімпік») дискваліфіковані на два матчі кожен. Тож доведеться «олімпійцям» на матч з «Шахтарем» виходити без свого капітана. Інших кадрових втрат у команди немає.
 
Нема втрат і у «Шахтаря». Втім, у будь-якому стані він зобов'язаний обігравати «Олімпік»: до сих пір «гірники» жодного разу не програвали землякам. Суперники зустрічалися між собою 13 разів (12 в чемпіонаті і один раз - в Кубку України), і чотири рази розійшлися миром. У 9-ти зустрічах перемогу святкував «Шахтар». Слід зазначити, що останній раз «Шахтар» забивав «Олімпіку» менше двох м'ячів в 30-му турі чемпіонату 2016/17, коли вже фактично став чемпіоном. Тоді команди зіграли внічию - 1:1. І остання їх зустріч, в грудні минулого року, не виявила сильнішого. Дубля Мораеса «гірникам» не вистачило для перемоги, гра завершилася з рахунком 2:2. Власне, «Шахтар» завжди любив забивати землякам. І в 13-ти поєдинках проти «Олімпіка» забив рівно 40 м'ячів, пропустивши 13.
 
Букмекери віддають перевагу «Шахтарю» в даному матчі. Хоча любителі сенсацій, зрозуміло, можуть поставити на першу в історії перемогу «Олімпіка» в поєдинку з земляками. Але, знаючи стан нашої «внутрішньої кухні», ми ризикнемо спрогнозувати, що чинний чемпіон країни отримає чергову перемогу, причому з різницею як мінімум в два м'ячі. До слова, рахунок 3: 1 поки жодного разу не зустрічався в протистоянні цих команд. Бути може, зараз настав саме цей момент?
 
Орієнтовні склади:
«Олімпік»: Бетім, Снурніцин, Зотько, Трубочкін, Цимбалюк, Завійський, Драман, Пасіч, Тейшейра, Політило, Матар.
«Шахтар»: Пятов, Додо, Хочолава, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Тете, Марлос, Коваленко, Тайсон, Мораес

1 вересня, неділя

«Олімпік» — «Шахтар»
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського. 17:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол-2»
ОЛІМПІК - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ 
 Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua — 1:3
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Fowles
уже в самом названии этого "дерби" заложен смех...