Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 серпня 2019, 11:20
11079
18

ФК Львів зумів дотиснути Дніпро-1 в кінцівці гостьового поєдинка

Фатальна помилка Папа Гуйє перекреслила всі старання команди Міхайленко врятувати гру

| Оновлено 27 серпня 2019, 11:20
11079
18
ФК Львів зумів дотиснути Дніпро-1 в кінцівці гостьового поєдинка
ФК Львів
Окремий день в українському футбольному календарі було виділено для проведення поєдинку п'ятого туру національної першості. На полі стадіону «Дніпро-Арена» зійшлися місцевий колектив «Дніпро-1» під керівництвом Дмитра Михайленка та ФК «Львів» з Богданом Балавацькім на чолі тренерського штабу. Причина настільки пізнього проведення матчу досить проста – Україна в минулу неділю відсвяткувала свою 28-ту річницю Незалежності, а домашня арена дніпрян була задіяна для святкового концерту. Однак газон вдалося зберегти у задовільному стані, так що можливості зустрічі двох команд з нижньої половини турнірної таблиці Української Прем'єр-ліги нічого не заважало.

Незважаючи на досить ранню стадію чемпіонату, командам вже є що виправляти з точки зору своїх результатів. Явно не входили до планів Михайленко три поспіль поєдинки без здобутого максимального набору очок, що вмить відкинуло «Дніпро-1» від лідируючої групи команд, де вони намагалися закріпитися в стартових двох турах. Четвертий поєдинок в «еліті» у виконанні дебютанта, проти полтавської «Ворскли» (1:1), так і зовсім запам'ятався прямим видаленням Сергія Кравченка в кінцівці матчу, через який досвідченому виконавцеві доведеться пропустити відразу кілька зустрічей, включаючи зі звітньою. Хоча без свого лідера дніпрянам грати вже було не в перше, в контексті надійності в центрі поля факт його відстуності не відбувся безслідно.
 
ФК «Львів» теж почав сезон досить непогано, вже в першому турі перегравши чернігівську «Десну» (2:1). Однак потім була смуга з трьох важких зустрічей проти київського «Динамо», полтавської «Ворскли» та донецького «Шахтаря», завршити які вдалося лише з двома забитими м'ячами в «активі». Для команди Балавацкого настає визначальний етап сезону, так що необхідність набирати очки саме на полі «Дніпро-Арени» була для львів'ян питанням №1 перед початком звітної зустрічі.
 
Колектив Михайленка виявився досить привітним господарем, вже з перших секунд поєдинка забезпечивши своєму суперникові «м'яку» адаптацію на полі свого стадіону. Папа Гуйє послизнувся на рівному місці при спробі відіграти назад на голкіпера, якому довелося потім в терміново виправляти огріх свого партнера по обороні. Як виявиться трохи пізніше, саме ця пара футболістів стане головним приводом для обговорення по завершенню зустрічі.
 
Свою першу персональну помилку Кліщук допустив під час грі на верховому м'ячі в момент подачі кутового з лівого флангу. Не зумівши потрапити кулаком по м'ячу, він подарував можливість Батагову пробивати по залишеним без уваги воротам. На щастя, захисники встигли кинутися на перекір, самовіддано заблокувавши загрозу власних володінь.
 
Час до наступної помилки голкіпера господарів відзначився відчайдушною грою Богдана Сарнавського в «рамці». Страж воріт ФК «Львів» двічі поспіль зумів стати на заваді голу від Станіслава Куліша, відбивши потужні постріли опонента з близької відстані.
 
І вже потім повторно помилився Кліщук. Папа Гуйє залишив м'яч для свого одноклубника в надії побачити акцентований виніс зі своєї половини поля, однак щось пішло не так, і Кліщук промахнувся своїм ударом повз футбольну сферу. Поруч знаходився Ренан, якого за половину першого тайму можна було побачити лише в одиноких епізодах боротьби біля чужого штрафного. Однак форвард зіграв відмінно вже за першою своєї можливості, перекинувши м'яч над головами опонентів, прямісінько у порожні ворота.
 
«Дніпро-1» відповів на цей епізод влучанням в поперечину з боку Сергія Булецаи, якого захисники вирішили не зустрічати на підступах до власного карного майданчика. Однак на цьому епізоді першу половину матчу булу завершено – колективу Михайленко не вистачало швидкості в центральній зоні.
 
Наступні сорок п'ять хвилин основного часу вийшли насиченими на моменти біля обох воріт, що виступило відмінним каталізатором глядацької уваги. Почали команди з чергового точного удару у виконанні гостей. Вихід Алваро на заміну в перерві матчу припав дуже вчасно до першої атаки гостей. Бразилець асистував своєму співвітчизнику Пернамбуко тонкою передачею в коридор між захисниками, після якої достатньо було не потрапити прямим ударом в Кліщука.
 
Але дніпряни залишалися в грі і після настільки неприємного моменту. В атаці у відповідь м'яч довго ходив по штрафному Сарнавського, після чого був грамотно виведений звідти зусиллями Куліша. Це була передача під удар Польовому, що набігав другим темпом, постріл якого в правий верхній кут не мав шансів бути відбитим голкіпером суперника.
 
Пропустивши, гостьова команда почала дуже багато дозволяти суперникові на своїй половині поля, знизивши при цьому швидкість власної гри в пресингу. Покарання було негайним – Польовий мав намір асистувати Булеці передачею з лівого флангу, але удар в один дотик у виконанні останнього явно не вдався. Проте, вийшов пас на Куліша, якому без зусиль вдалося зловити Сарнавського на хибному русі.
 
Розв'язку довелося чекати аж до останньої хвилини основного часу, а ключовим епізодом в матчі стала чергова помилка в обороні з боку Папа Гуйє. Пропустивши собі за спину ривок Шини всередині володінь власної команди, центральний захисник вирішив збивати з ніг свого опонента. Дія було справедливо відзначена попередженням, яке виявилося вже другим для Гуйе. «Дніпро-1» залишився в меншості, але і це було не настільки важливо. Точний удар від потерпілого Шини в лівий нижній кут став фінальним акордом у цьому дійсно захоплюючому протистоянні.
 
У наступному турі «Дніпро-1» знову зіграє в рідних стінах – проти «Колоса» з села Ковалівка, а ФК «Львів» чекає домашнє протистояння з «Маріуполем».

Українська Прем’єр ліга5-й тур.

Дніпро-1  ФК Львів – 2:3

 Польовий, 55, Куліш, 66 – Ренан, 34, Пернамбуко, 50, Шина, 89 (пен.)

 Чічіков, 4, Гуйе, 63, Польовий, 74 – Гончар, 11, Борзенко, 59

 Гуйе, 88.

Дніпро-1: Кліщук – Сафронов (Романюк, 46), Логінов, Гуйе, Польовий – Батагов, Загальський (Когут, 46) – Коркішко (Назаренко, 61), Булеца, Чичиков – Куліш.

ФК Львів: Сарнавський  Квасний, Борзенко, Братков, Гончар  Шина, Приймак, Пернамбуко, Мартан – Педро (Алваро, 46) – Ренан (Богунов, 52).

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро)

Удари (у площину): 9 (5) – 9 (7)
Кутові: 4 – 4
Оффсайди: 2 – 1.

ДНІПРО-1-ФК ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 28°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 10
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 20
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
Поставить Папу Гуйе в состав - серьезная ошибка тренера. Человек совершенно не готов, весь матч делал грубейшие ошибки
zhyr
Навіщо взяли того Папу? Краще б Попова в Динамо викупили
BekXan
И Гуйе снова привёз голы.Нееее на пенсию !
Aleks04
Днепр хорошо сыграл. Гуйе и Клищук подарили победу Львову
OKs100
Днепру нужно подписать таких игроков, как Джулиано (стоимость меньше полумиллиона), Жажа Коэльо (меньше миллиона), Мазух (без клуба), Лео Матос (около 1.5 миллиона) и Иван Стринич (2.5).
EremenkoOD
Вина Гуйе есть во всех трех голах.
Vladislav Pohily
Первый тайм "классический" футбол из УПЛ, а во втором прямо порадовали команды. На такой футбол приятно смотреть. Жаль немного Днепр. Отыграться с 0-2, иметь такую шикарную возможность вырвать победу и в итоге проиграть.
Lion
Зачем им пенсионер.
Орест Орищишин
ФК "Львів" здобув 2 перемоги на виїзді- молодці Але памятайте за своїх вболівальників не розчаруйте їх з Маріуполем. Щиро бажаю успіхів бо надії на "Карпати" немає.
Kevko
К Михайленко вопросы не только по Папе Гуйе. Тренер до сих пор не определился с основой. Мяч не держится, команда проводит очень мало комбинаций. Рисунок игры даже не просматривается. Сейчас делает ставку на "ветеранов", но они нечем не лучше молодых ребят. Состав не сбалансирован
Євген Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Очень похоже на договорняк...
Сергей Долина
Тренер Михайленко, это недорозумение в футболе, пока он будет, ожидать чего-то хорошего не стоит.