Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2019, 07:46
6947
6

Десна в більшості розгромила Олександрію

Чернігівці забили три голи в другому таймі

| Оновлено 25 серпня 2019, 07:46
6947
6
Десна в більшості розгромила Олександрію
twitter.com/fco1948
Після двох поразок на старті чемпіонату, підопічні Володимира Шарана здобули дві перемоги в наступних турах і, напевно, розраховували взяти ще три очки в домашньому поєдинку з чернігівською «Десною». Втім і гості прибули в Олександрію за тим, щоб поповнити свій очковий багаж. Тим більше, що ігри на виїзді часом їм вдаються навіть краще, ніж на своєму рідному стадіоні.
 
Саме гості створили перший небезпечний момент у цій зустрічі, коли на третій хвилині з правого кута штрафного майданчика небезпечно лівою ногою пробив Владислав Калитвинцев. Голкіпер олександрійського клубу Юрій Паньків в цьому епізоді зіграв надійно і відбив м'яч в сторону. Господарі поля за відсутності травмованого Кирила Ковальця, який в попередньому матчі із «Зорею» забив два м'ячі, не поспішали форсувати події, хоча вийшли на гру з двома форвардами. Причому один з них - Денис Безбородько - в минулому сезоні виступав за «Десну».
 
На 17-й хвилині після штрафного удару у виконанні Владислава Калитвинцева з правого флангу Андрій Гітченко головою з близької відстані забив гол, проте арбітр матчу киянин Іван Бондар взяття воріт відмінив, угледівши порушення правил гравців «Десни» в атаці. Ще в одному епізоді, на 33-й хвилині вже після розіграшу кутового, знову суддя помітив порушення в атаці гравця «Десни» і навіть «виписав» попередження капітану гостей Денису Фаворову. А за хвилину Артем Фаворов пробив із середньої відстані по воротах «Олександрії», але знову Юрій Паньків виявився на місці, забравши м'яч в руки.
 
Ось, мабуть, і все, чим запам'ятався перший тайм. Багато було боротьби, біганини, штовханини, фолів і, як наслідок, жовтих карток. Чесно кажучи, команди не виправдали очікування шанувавльників футболу і залишалася тільки надія на те, що після перерви гра піде значно цікавіше. 
 
На самому початку другої половини зустрічі на 48-й хвилині після виконання стандарту біля воріт «Олександрії» знову нагадав про себе арбітр Іван Бондар. Тепер вже він визначив порушення з боку Дениса Мірошниченко проти Артема Фаворова. Захисник господарів поля отримав другу жовту картку, яка, природно, перетворилася в червону, а пенальті чітко реалізував брат потерпілого Денис Фаворов.
 
Опинившись у більшості, гості на 53-й хвилині могли подвоїти свою перевагу, але Максим Дегтярьов після відмінної передачі зліва від Ореста Кузик головою влучив м'ячем у штангу.
 
Надалі «Десна» більше володіла перевагою і на 69-й хвилині Орест Кузик, вибігши один на один з Юрієм Паньківим, чітко реалізував свій момент, збільшивши рахунок на табло до 0:2. А на останній хвилині матчу Олександр Філіппов, який вийшов на замін, зробив «слаломний» прохід до лінії штрафного майданчика «Олександрії» і з лівої ноги завдав ще одного разючого удару по воротах суперників - 0:3.
 
Що ж до господарів поля, то вони, в основному, покладалися на стандартні положення (кутові, штрафні), але жодний з них так і не привів до гольової ситуації.
 
В підсумку «Десна» впевнено досягла виїзної перемоги (причому в четвертий раз поспіль чернігівські футболісти залишили свої ворота у недоторканності) і вийшла на друге місце в турнірній таблиці української Прем'єр-Ліги.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Олександрія» - «Десна» - 0:3


Денис Фаворов (50, з пенальті), Орест Кузик (69), Олександр Філіппов (90)

Денис Мірошниченко (16), Валерій Лучкевич (31), Євген Банада (42), Дмитро Шастал (89) - Денис Фаворов (33), Андрій Богданов (45+1), Максим Імереков (83)

Денис Мірошниченко (48, друге попередження)

«Олександрія»: Юрій Паньків - Валерій Лучкевич (Тимур Стецьков, 78), Каспарс Дубра, Антон Шендрик, Денис Мірошниченко - Євген Протасов (Гліб Бухал, 52), Євген Банада, Дмитро Гречишкін, Максим Третьяков - Артем Сітало, Денис Безбородько (Дмитро Шастал, 56)

«Десна»: Євген Паст - Денис Фаворов, Андрій Гітченко, Максим Імереков, Андрій Мостовий - Владислав Огиря, Андрій Богданов (Андрій Домбровський, 80) - Владислав Калитвинцев (Юхим Конопля, 89), Артем Фаворов, Орест Кузик - Максим Дегтярьов (Олександр Філіппов, 68)

Арбітр: Іван Бондар (Київ)

КСК «Ніка» (Олександрія)

ОЛЕКСАНДРІЯ - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро
Футбол | 28 березня 2024, 13:58 4
Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко розповідає про збірну України U-19

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
y-grec
Десна превосходит все мои ожидания в этом сезоне! Конечно пока не было еще игр с Зарей, ДК и ШД, но я думаю, что второе место (которое Десна может поделить с Зарей и Динамо), после 5 туров -- это серьезная заявка на еврокубки в следующем сезоне!
yarmola89
Десне нужно проводить все матчи на выезде )) Дома у них не получается играть ))
Сергей Соляник
А как же прогноз спорт юа про победу хозяев 3 1. Десна молодцы
Artem !
Ну в Десне изучают игру Ман Сити на тренировках, не удивительно)
ua-goahead
Вітаю всіх вболівальників Десни з перемогою! Справжній презент до свята.