Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2019, 04:24
7082
2

Карпати – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи зійде знову «Зоря» над «Карпатами»?

| Оновлено 10 листопада 2019, 04:24
7082
2
Карпати – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Карпати

У неділю, 25 серпня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Зорю» . «Леви» після гостьової перемоги над «Олімпіком» мають нагоду перервати свою  безвиграшну серію в матчах з луганським клубом, яка з серпня 2013 року у  Прем’єр-лізі триває вже 12 (!) ігор: шість нічиїх та шість поразок.

Загалом в чемпіонатах України на полі «Карпат» суперники зустрічалися вже 20 разів: 11 перемог «левів», 5 нічиїх та 4 поразки, різниця м’ячів 37-19. Востаннє «зелено-білі» перемагали у Львові «Зорю» ще 28 квітня 2013 року – 2:0. Попередній приїзд луганського клубу на стадіон «Україна» відбувся 12 серпня минулого року і завершився вікторією гостей – 1:0 (відзначився Харатін). У листопаді був виїзд «левів» до Запоріжжя, де «Зоря» приймає своїх суперників, і також перемога була на боці  підопічних тоді ще Юрія Вернидуба – 2:1. В «Карпат» гол забив Швед, у господарів поля – Гордієнко та Хомченовський.

Під час міжсезоння в складах обох суперників відбулися суттєві кадрові зміни. Зокрема залишили «Зорю» Караваєв («Динамо» Київ), Гордієнко («Шериф», Молдова), Чечер, Леонардо («Спортінг», Португалія) та головний тренер Юрій Вернидуб. Натомість команду нового керманича луганського клубу Віктора Скрипника  поповнили хорват Василь («Нюрнберг-2», Німеччина), німець Абу Ханна («Фортуна» Кельн, Німеччина), Іванісеня («Динамо» Тбілісі), Юрченко («Вайле», Данія) та Русин («Динамо» Київ). Нещодавно ряди «Карпат» залишили Карпенко та Ременюк, які на правах оренди виступатимуть відповідно за «Волинь» та «Калуш».

У цьогорічному розіграші Ліги Європи «Зоря» вже пройшла «Будучност» (Чорногорія) та болгарський ЦСКА, і в четвер на виїзді у першому матчі етапу плей-офф поступилася іспанському «Еспаньолу». Так що, до Львова луганчани приїдуть на тлі втоми і з думками про матчі-відповіді з іспанським клубом.

«Родзинкою» матчу на стадіоні «Україна» є те, що воротар «Зорі» Микита Шевченко в минулому чемпіонаті виступав за «Карпати». Щодо круглих цифр, то 40-й гол в УПЛ може забити Артем Громов із «Зорі», а 10-й – досвідчений  новачок «Карпат» Олександр Кучер.

«Зоря» при Вікторі Скрипнику вдало стартувала у новому сезоні, набравши після трьох матчів сім очок, а в минулому турі зазнала несподіваної домашньої поразки від «Олександрії». Підопічні Олександра Чижевського намагатимуться здобути першу домашню перемогу у нинішньому чемпіонаті. Серед глядачів недільного матчу будуть і прославлені ветерани «Карпат», які 50 років тому здобували Кубок СРСР і яких з цієї нагоди вшанують на їх рідному стадіоні.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: Підківка, Вакуленко, Халл, Мартінс, Дубінчак, Вербний, Кльоц, Гуцуляк, Ді Франко, Войкович, Понде.

«Зоря»: Шевченко, Тимчик, Чеберко, Абу Ханна, Михайличенко, Іванісеня. Хомченовський, Кочергін, Юрченко, Кабаєв, Громов.

Травми: Бусько («Карпати»).

25 серпня, неділя

«Карпати» — «Зоря»
Львів. Стадіон «Україна». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
КАРПАТИ — ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»
Футбол | 18 квітня 2024, 03:53 0
Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»

Головний тренер Баварії прокоментував перемогу у матчі 1/4 фіналу ЛЧ із Арсеналом

Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 00:28 13
Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ

Український воротар здійснив найбільшу кількість сейвів в одному матчі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Емельянов
"Заре" необходимо набирать очки, чтобы войти в тройку сильнейших по итогу. А то как-то сложновато стало пробиваться команде через сито отбора в группу еврокубков
mikmir1
Вперед, "Карпати"!!!