Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 23 серпня 2019, 12:57
20789
65

Зоря поступилася Еспаньолу в першому поєдинку плей-офф Ліги Європи

Луганчани виграли перший тайм, але після перерви каталонці забили три голи в ворота Микити Шевченка

| Оновлено 23 серпня 2019, 12:57
20789
65
Зоря поступилася Еспаньолу в першому поєдинку плей-офф Ліги Європи
twitter.com/rcdespanyol

Жереб плей-офф Ліги Європи, який визначив у суперники луганської «Зорі» іспанський «Еспаньол», не пошкодував команду Віктора Скрипника. Принаймні, так здавалося до початку протистояння в Барселоні на полі стадіону «Корнелья-Ель-Прат». Зізнаємося відверто, клас футболістів каталонського клубу перевершує ігрові характеристики «чорно-білих». До того ж, негативні наслідки щільного графіку вже позначилися в останньому турі українського чемпіонату, коли луганчани програли «Олександрії». Додала чималого головного болю тренерському штабу «Зорі» і травма основного цетрбека команди Віталія Вернидуба, що стало величезною проблемою в контексті оборонного футболу, до якого луганчани змушені були вдатися в Барселоні.

Відразу після стартового свистка «чорно-білі» почали демонструвати, що приїхали в столицю Каталонії не на екскурсію. Луганчани діяли агресивно, високим пресингом намагаючись доставити максимальний дискомфорт суперникам. Втім, господарі поля холоднокровно відреагували на таку нахабність андердога. Першим воротам «Зорі» погрожував Ву Лей, перевірив Шевченка ударом здалеку і Гранеро.

Луганчани ж продовжили відповідати на атаки каталонців гострими випадами. В одному з них Громов зовсім трохи не встиг на простріл Михайличенка. А в атаці у відповідь м'яч ледь не опинився в протилежних воротах. Вивірений навіс Віли знайшов у штрафному Феррейру, але аргентинець пробачив помилку захисників «Зорі».

Далі гра заспокоїлася, і події перемістилися в центр поля. І в такій ситуації «чорно-білим» вдалася ефектна комбінація, яка завершилася точним ударом Кочергіна. Пропущений гол став сигналом для «папуг», і господарі поля моментально підвищили темп. Луганчанам довелося докласти чимало зусиль для того, щоб зберегти до перерви мінімальну перевагу, а в одному з епізодів лише самовіддана гра Абу-Ханни завадила відзначитися Вілі.

З агресивних атак каталонців почалася і друга половина зустрічі, а луганчани почали помітно нервувати (особливо це відбилося на діях Чеберка, який двічі ледь не зрізав м'яч у свої ворота). Близьким до успіху був Ву Лей, який замкнув навіс з кутового і потрапив в поперечину. На жаль, відбити штурм своїх воріт футболісти «Зорі» не змогли. Фатальним став рикошет, який мав місце після удару Пуадо. М'яч полетів у напрямку Феррейри, і форвард свій шанс не упустив.

«Папуги» продовжили великими силами йти в атаку, а напруга біля штрафного луганчан не згасала. З горем навпіл гості відбивалися до 74-ї хвилини, коли після прострілу Хаві Лопеса м'яч в штрафному потрапив в руку Михайличенка. Арбітр призначив пенальті, а до 11-тиметрової позначки підійшов Гранеро. Але Шевченко в черговий раз продемонстрував своє вміння вигравати пенальтійські дуелі.

Щоправда, польові гравці не підтримали старанність свого голкіпера. Все вирішили дві хвилини: спочатку після закидання Дардера майстерно реалізував момент Хаві Лопес, а потім ефектним ударом збільшив перевагу своєї команди Варгас.

«Зоря» програла в першому матчі «Еспаньолу» і через тиждень буде намагатися виправити ситуацію в Запоріжжі. Зробити це буде дуже складно, але поки шанси залишаються, за них потрібно боротися.


Ліга Європи. Плей-офф. Перший матч.

«Еспаньол» - «Зоря» - 3:1


Факундо Феррейра (58), Хаві Лопес (79), Мапіас Варгас (81) - Владислав Кабаєв (38)

На 76-й хвилині Естебан Гранеро не реалізував пенальті (воротар)

Факундо Феррейра (21) - Йоель Абу-Ханна (24)

«Еспаньол»: Дієго Лопес - Дідак Віла (Віктор Санчес, 46), Фернандо Калера, Льюїс Лопес, Хаві Лопес - Серхі Дардер, Андер Ітурраспе (Марк Рока, 20), Естебан Гранеро - Лей Ву, Факундо Феррейра, Хав'єр Пуадо (Матіас Варгас, 71)

«Зоря»: Микита Шевченко - Богдан Михайличенко, Євген Чеберко, Йоель Абу-Ханна (Максим Білий, 80), Олександр Тимчик - Максим Луньов (Владлен Юрченко, 63), Дмитро Іванисеня (Леван Арвеладзе, 91), Богдан Леднєв, Владислав Кочергін - Артем Громов, Владислав Кабаєв

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина)

Стадіон «Корнелья-Ель Прат» (Барселона, Іспанія)

ЕСПАНЬОЛ - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 65
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Отличный первый тайм (я прям удовольствие получал) и провальный второй. Сил не хватило конкретно.
Bolshoi
Ибо нех играть на удержание счета. За первый тайм браво.
UKRAINE FAN
Хороший первый там. Но во втором как всегда силы закончились, Эспаньол поджал и все по делу. Результат закономерный
Cityzen83
Я только второй тайм смотрел. И увидел ... Динамо Хацыка. Терпели, терпели и получили по самые гланды. В любом случае Зорьке спасибо. Дошли до последнего раунда уже достижение. Жребий конечно пипец, после реформ УЕФА, у них такие пары получаются, что на голову не налазит. Армяне с Люксембургом играют и Италия против Англии. И это квалифай ЛЕ.
Andrey Ilyashenko
Начали за здравие, закончили за упокой. Элементарно не хватило физической подготовки... 2а первых Гола из под Михайличенко где он явно не успевал закрыть свою зону... Верим в Команду.
KoPoJIb_KpoToB
Господа ,сравните стоимость игроков Зари и Эспаньела . Сравните уровень УПЛ и уровень ЛпЛиги .Сравните цены команд УПЛ и ЛаЛиги . Обидно . Но Заря- молодцы. Не понятно ,что случилось с ребятами во 2м тайме. Если установка тренера была - играть на удержание счета ,то он полный физрук . Команды из ЛаЛиги такого не прощают . Ждем достойного выступления в Запорожье! Братцы , те кто в живет в Запорожье , пройдите пожалуйста на стадион и поддержите команду ! Я реалист , но до последнего буду верить в проход Зари. Нормальные украинцы с вами !
Istm
фізично сіли в другому таймі.
Русину окрема подяка за демонстрацію у матчі з болгарами.
Шкода, в першому таймі був не один момент.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vitaliy Fedorchuk
Перепуг после первого тайма. Шикарно играли до гола и до конца тайма. Потом жопа, сели отбиваться. Закончилось как всегда с клубами "2го эшелона*. Я не понимаю как так можно играть...
Микола Унгурян
Зоря молодці, і вчора було видно бажання грати, чого не спостерігалось в грі ДК.
Так, не пощастило з жеребом і навряд чи зможуть пробитись
odiniznashih
Я конечно не тренер и возможно многого не понимаю, но один дурацкий вопрос у меня есть - что имеют тренеры с того, что экономят на заменах?
Ладно там когда счёт устраивает и не хочется ничего менять, но когда атака не бегит, а защитники мышей не ловят. Или когда некого ставить.
Правый фланг проиграл вместе с тренером. Тымчик вообще ни о чем - ни забеганий по флангу ни работы в обороне - все отдал сопернику во втором тайме.
Есть же Каменюка, есть Хомченовский.
Что решает выход Арвеладзе в дополнительное время? Разве что время потянуть))
Шевченко молодец, чувствую, что пойдет за Луниным.
Факунда - гаденыш))
Aleks04
Ничего. Не падать духом! Верим в мужиков! Заря - тот самый клуб, за который болеть не стыдно.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Отдельно хочется покритиковать глупость футбольных правил (если пенальти он по правилам назначил). Момент с потенциальным xG около 0,01 превращается в пенальти с xG >0.75. При том что ещё и рука за спину убиралась, они хоть бы это оценивали. Это унижает саму суть игры. Надо что-то думать по правилам пенальти, особенно учитывая VAR.
Bolshoi
Первый тайм показал, что Скрыпник в состоянии научить футболистов куда и когда бежать, а это главное. Исполнителей можно поменять, главное мозговой центр функционирует.
ukrop45
Станіслав, вам краще теніс коментувати. Якщо вже і вболівальник радить ставити автобус, тоді чому дивуватись, що в Україні вироджується гра в футбол
Artyom_I
Из-под Михайличенко 2 гола и пенальти. Красавчик!
футфан
Да во втором тайме тупо выдохлись...А жаль, вопрос к федерации- почему игру Динамо- Мариуполь(команды которым посреди этой недели играть ненадо) переносят??? А игру Зари которой надо играть не переносят???
dima_zp
Во втором тайме случилась просто катастрофа в защитных порядках Зори. Это кстати и у Динамо прослеживалось. Ладно недостаток мастерства у игроков атакующей линии-это наблюдается у всех команд постсоветского пространства (Шахтер и др. денежные команды решали эту проблему за счет легионеров). Но защитники! Почему такие слабые защитники...мне не понятно. Масса ребят, которых учат порядку, упорству, действиям в отборе. Конкуренция в юношеском футболе - огромна! На выходе получаем Бурду, Караваева - верх мечтаний. У Зари получались огромные дыры на флангах!!!! Люди в защите не знали что делать, куда бежать, как зоны перекрывать - я считаю это проблема глобальная. Чисто Заре в этом матче могли накидать 5-6 голов
romeoboss50
Что нужно сделать что бы пройти Каталонцев?
Очень важно кто и чем🍗🍔🍟🍕🌭🌮🌯🍿🧀🍞🍰🍫🍬🍭🍮🍯🍼