Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 серпня 2019, 15:29
4745
1

Луїш КАШТРУ: «Відставка Хацкевича? Потрібно приймати це і жити далі»

Наставник «Шахтаря» – про зміну тренера в «Динамо» і майбутній матч з «Маріуполем»

| Оновлено 22 серпня 2019, 15:29
4745
1
Луїш КАШТРУ: «Відставка Хацкевича? Потрібно приймати це і жити далі»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру
Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру поділився думкою про майбутній матч з «Маріуполем», участь орендованих футболістів, травмах Піхальонка і Малишева, а також про зміну тренера в «Динамо».
 
– В «Маріуполі» багато орендованих у «Шахтаря» футболістів, які не зможуть взяти участі у поєдинку. Останнім часом чимало розмов про те, що все-таки варто дозволити їм грати проти своєї команди, навіть щоб у тренера була можливість подивитися їх на тлі власних підопічних. Як ви ставитеся до цієї проблеми?
– Ця проблема має місце в усьому світі, на даний момент футбол її переживає. Думки різні. Деякі вважають, що гравці повинні виступати в будь-якій ситуації і проти будь-якої команди. Якщо вони вийдуть і все пройде добре - це одна справа, але якщо вони грають і щось не виходить (хоча пенальті, фоли, забиті і незабиті штрафні - для футболу це нормально), то потім все буде аналізуватися. Важливіше те, що відбувається протягом матчу, те, що відбувається після нього. Футбол - найпопулярніший вид спорту, і після закінчення будь-якого поєдинку тут говорять про кожен момент. Так не тільки в Україні, але і в світі. Найчастіше федерації і ліги намагаються адаптувати ту систему, що принесе найменше проблем. В даному випадку - щоб хлопці не виступали проти власної команди. Для того, щоб після матчів була чистіша атмосфера. Як тренер, я хотів би, щоб грали всі проти всіх. Люблю, коли футболісти показують свій найкращий рівень і відмінне видовище на стадіоні.
 
– Ви провели п'ять офіційних матчів на посту наставника «гірників». Ваші враження? Чи цього чекали, коли тільки прийшли?
– Ми намагалися принести нову ідею. Перш ніж погодитися на цю роботу, звичайно ж, аналізували все, що належить. Потім приймали рішення: можливо втілити нашу ідею на практиці або потрібно буде трохи піти від неї і адаптувати іншу. Як я і передбачав, в «Шахтарі» чудові гравці. Вони можуть практикувати той футбол, яким він, на мій погляд, повинен бути: привабливий, естетичний, атакуючий, з величезним обсягом роботи попереду, але без втрати безпеки в обороні. На щастя, у нас це виходить. Я не кажу, що глобально вийшло абсолютно все, але складні ситуації на полі нам вдавалося вирішувати. Грати добре більшість часу матчу і домагатися перемоги - цього ми хочемо, щоб радувати наших уболівальників.
 
– Ви дивилися зустрічі «Маріуполя» з АЗ? Що думаєте про найближчого суперника?
– Звичайно, і не тільки ці матчі, але і всі інші. Команда намагається проводити атаки на флангах, робить багато вертикальних передач, звужується і закривається в момент оборони. Найчастіше вони формують лінію з п'ятьох (4 + 1) і повністю закривають простір між лініями, що не дозволяє нам розвивати свої атаки. Потрібно буде мати більше терпіння. Складний поєдинок, як і всі, що були до цього. Постараємося розвивати швидкий атакуючий футбол, щоб розкрити оборону «Маріуполя» і не відступити від своєї мети - грати добре і перемагати.
 
– Чи здивувала вас відставка Олександра Хацкевича?
– У футболі все можливо, і я не можу конкретно коментувати той чи інший епізод. Тим більше що рішення приймають президенти, адміністрації клубів або самі наставники інших команд. Як тренер, я повинен бути готовий, щоб цього не сталося зі мною, а якщо станеться, то відреагувати якнайкраще. Взагалі, тренер завжди засмучується, йдучи таким чином після стількох років в клубі. Однак потрібно приймати це і жити далі. Ми, тренери, до цього готові.
 
– Щось чули про Олексія Михайличенка?
– Так, Михайличенко вже був чемпіоном з «Динамо» в 2004 році. Дуже хороший в минулому футболіст національної збірної. Це тренер, який глибоко знає український футбол, і я впевнений, що він проведе чудову роботу в «Динамо». Футбол завжди відкритий до всіх, хто його розуміє. Михайличенко тут дуже давно і чудово знає, куди і на що він йшов.
 
– Три кадрових питання: Мораес, Коваленко і Піхальонок ...
– Мораес - добре. Подивимося, в якому стані буде Коваленко. А Піхальонок, на жаль, вибув на досить довгий час, але я впевнений, що він повернеться ще сильнішим.
 
– Ви спілкувалися з Піхальонком після травми?
– Так, звичайно. Тільки що я говорив про тренерів, що вони повинні бути готові прийти і піти. Гравці також повинні бути готові до травм, дискваліфікацій. На жаль, погані моменти є складовою нашого життя. Ніхто не бажає їх, адже ми ніколи не втомлюємося від хороших, але, на жаль, прибрати погане ми не можемо. У Піхальонка ще величезна кількість років у футболі. Я впевнений, він має успішний шлях. Як і у Олександра, у Макса Малишева дуже складна травма і він теж проходить тривале відновлення. Але структура «Шахтаря» і медичний департамент сильні, тут багато хороших професіоналів. Думаю, вони зможуть повернути гравців до роботи з тими ж якостями.
 
– Пишуть, що Бланко Лещук веде переговори з «Кадісом».
– Для нас це новини ... Ми не знаємо, що сказати. Це нормально, в футболі ми спілкуємося з усіма. Чесно кажучи, я не планував сьогодні з вами розмовляти, вести переговори, але ми ж ведемо. І якщо Бланко веде переговори, то це теж нормально, але я про це, чесно кажучи, не знаю.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 178
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил