Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2019, 09:57
10134
18

Олександрія в Запоріжжі обіграла Зорю

Перед «Еспаньолом» команда Скрипника зазнала першої поразки в сезоні

| Оновлено 19 серпня 2019, 09:57
10134
18
Олександрія в Запоріжжі обіграла Зорю
twitter.com
Центральний матч туру мав визначити сильнішого між діючим бронзовим призером УПЛ і колишнім. Стартові склади обох команд зазнали певних змін. У господарів поля, в порівнянні з єврокубковою грою проти софійського ЦСКА, на лавці запасних залишились нападники Назарій Русин і Пилип Будківський, їх замінили Громов і Кабаєв. У центрі захисту замість Віталія Вернидуба на поле вийшов Єгор Чеберко. Стартовий склад «Олександрії» теж зазнав змін. Володимир Шаран випустив трьох нових гравців: замість дискваліфікованого Бухала в центр захисту вийшов новачок Дубра, півзахисника Євгена Протасова замінив Максим Третьяков, а нападника Артема Сітало замінив захисник Павло Пашаєв. Те, що головний тренер випустив п’ять номінальних захисників, означало, що гості побудують свою гру від оборони з розрахунком на швидкі контратаки.
 
З перших хвилин «Зоря» активніше атакувала ворота суперника, більше контролюючи м’яч. На шостій хвилині матчу після помилки захисника «Олександрії» міг відзначитись Кочергін, який вийшов практично один на один з голкіпером. Завдяки Паньківу загрозу вдалось нейтралізувати, а удар Абу Хани, після відскоку був неточним. Невпевнено в перші хвилини матчу виглядав капітан збірної Латвії Каспарс Дубра, очевидно, йому ще бракує зіграності з новими партнерами. 
 
Першу небезпечну атаку «Олександрія» створила на 20-й хвилині: Лучкевич здійснив прохід правим флангом і видав точний пас Третьякову – м’яч пролетів поруч зі стійкою. В середині першого тайму атакуючий запал «Зорі» почав дещо згасати, натомість олександрійці все частіше з’являлись у «штрафній» господарів. Небезпечний прохід по лівому флангу здійснив фулбек Денис Мірошніченко, його подачу у воротарську Микита Шевченко нейтралізував з другої спроби. В першому таймі гравці «Олександрії» подали 5 кутових, але до особливого загострення їх розіграш не призводив. Загалом в першій половині гри суперники більше уваги приділяли обороні, по-справжньому гострих гольових моментів було обмаль.
 
Другу частину зустрічі «Зоря» розпочала за сценарієм першої, активні Кочергін, Хомченовський, Громов атакували ворота Паньківа, але без особливого загострення. Не досягнувши результату в дебюті тайму, «Зоря» пропустила гол від «Олександрії». На фланзі провалився Чеберко, м’яч потрапив до Третьякова – його удар впритул відбив Шевченко, після відскоку «смугастий» потрапив до Кирила Ковальця, який точно пробив по воротах - 1:0.
 
Віктор Скрипник зреагував на гол подвійною заміною, на поле вийшов ударний дует форвардів Русин – Будківський, замість Громова і Кабаєва. Після того як «Олександрія» повела у рахунку, її гравці почали вдало збивати темп матчу дрібними фолами або неквапливо розігруючи м’яч. «Зоря» намагалася переломити хід зустрічі, але сама наразилася на контратаку. Помилилися захисники луганців в центрі поля, і Ковалець вийшов на побачення з Микитою Шевченком та бездоганно скористався своїм шансом - 2:0. На 81-й хвилині гри Кирило міг оформити хет-трик, але з вигідної позиції пробив вище воріт. Футболісти «Зорі» грали практично без моментів, схоже, що вихід в плей-оф кваліфікації Ліги Європи відібрав у них багато сил. Лише в кінці матчу Богдан Лєднєв, що вийшов на заміну, зі штрафного гарматним пострілом в нижній кут воріт скоротив розрив у рахунку. Схоже, Паньків помилився у побудові стінки, виставивши лише одного гравця.
 
У підсумку «Зоря» зазнає першої поразки в сезоні, але залишається на другій сходинці. А команда Володимира Шарана, завдяки дублю Кирила Ковальця, здобуває другу перемогу поспіль і виходить на шосту сходинку турнірній таблиці.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга, 4-й тур.
 
«Зоря» - «Олександрія» - 1: 2

 Леднєв (88) — Ковалець (57; 75).

 Тимчик (31), Чеберко (59), Русин (71), Абу Ханна (83) - Банада (22), Лучкевич (36), Пашаєв (70), Ковалець (80).
 
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Чеберко, Абу Ханна, Михайличенко - Кочергін, Іванисеня - Кабан (Будковський, 66), Юрченко, Хомченовський (Ледньов, 71) - Громов (Русин, 66).
 
«Олександрія»: Паньків - Пашаєв, Дубра, Шендрик, Лучкевич - Ковалець (Довгий, 85), Гречишкін, Банада - Мірошниченко, Третьяков - Безбородько (Сітало, 46).
 
Арбітр: Микола Балакін (Київ).
 
Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).
 
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yasher
Эта победа над болгарами дорого обошлась луганчанам.
Вадим Максимов
Если пройдут Эспаньол, или хотя бы навяжут борьбу, как с лейпценгом в прошлом году, то это поражение забудется
New Zealander
Проблема Зари, что нет уже ни одного быстрого и техничного игрока. Последний такой Караваев покинул клуб. Взяли кого попало
SamojlovS
Кто-то "сватал" Зарю на третье место по итогам чемпионата (бронзу в смысле). Вопрос - такая Заря что-то сможет подобного добиться? Очень сомневаюсь.
симон петлюра
вы о футболе говорите или кто то где то сказал или что на заборе написал успокойтесь лучше как помочь нашим клубам поднять рейтинг а не как собаки друг на друга гавкать
симон петлюра
кстати эспаньёл летит обновлённой севилье 11 игроков новых и нечем не впечатляет пусть будет фарт на стороне зари
симон петлюра
достойно сыграют все скажут МУЖИКИ и весь разговор будет и плевать как сегодня сложилась игра всех сейчас интересует эспаньёл смогут или нет
симон петлюра
с лейпцигом в прошлом годе все зарю похоронили а лейпциг только на фарте проскочил
симон петлюра
эспаньёл с новой севильей 11 новичков горит 0-2
Sunrise
Что Заря всегда умела - так это пропустить в первой атаке соперника, с первого удара в створ. И ничего что сегодня это случилось только во втором тайме)))
А вообще, большая ротация - это необходимость в таком графике, но она не повышает шансы на победу.
Yamamisha1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DSH88
"музики" обычный средний клубешник УПЛ. К сожалению испанцы их уепут шо мама негорюй.
симон петлюра
а для повышения рейтинга надо небольшие поблажки клубам которые играют в плей-офф
симон петлюра
а чё марику игру перенесли а заре нет странно
симон петлюра
повезло одним не повезло другим матч удачи