Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 серпня 2019, 19:33
6715
1

Зоря – ФК Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після «битв» чекаємо гарної гри

| Оновлено 18 серпня 2019, 19:33
6715
1
Зоря – ФК Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

Поки «Олександрія» тільки готується перейти на двохматчевий тижневий цикл (нагадаємо, що бронза сезону 2018/19 дозволила команді стартувати з групового етапу Ліги Європи), луганчани продовжують тримати марафонський темп. І вже якщо не всіма думками, то залишковими враженнями все одно ще будуть перебувати в минулому матчі-відповіді з болгарським «ЦСКА». Важливо, що завершила його «Зоря» на позитивній ноті, так що фізичні кондиції відновляться швидше.

За роки протистояння «Зоря» і «Олександрія» привчили вболівальників (та й себе самих, мабуть, теж) до позамежної боротьби та безкомпромісної битви на полі. Так, одному із суперників траплялося забивати і по три м'ячі, як це було в матчі минулого сезону (3:1, перемога «Зорі»), визнаного Володимиром Шараном чи не найбільш провальним за чемпіонат. Однак загальна тенденція складається на користь впертих і не дуже результативних поєдинків. Ще одна риса - олександрійці не можуть виграти у «Зорі» на протязі трьох останніх матчів.

Майбутня ж зустріч відкриє сторінку протистояння Володимира Шарана з уже новим наставником луганської команди - Віктором Скрипником. Тим самим, з яким Володимир Богданович встиг пліч-о-пліч відіграти два з невеликим сезони в складі дніпропетровського «Дніпра»! Двічі завоювати в складі команди бронзові медалі чемпіонату України і навіть взяти участь у фінальному матчі за Кубок країни в сезоні 94/95 проти донецького «Шахтаря» (1:1, пен. - 7:6 на користь «гірників»). До речі, обидва тоді вийшли в «основі», а на 76-й хвилині Шаран був замінений.

У 1996-му Віктор Скрипник покине «Дніпро» і на довгі роки - саму Україну, в наступному році з команди піде і Шаран... Але це, так би мовити, вже інша історія. А в нинішній, при всій описаній напруженості поєдинків луганчан і олександрійців уболівальникам хочеться, нарешті, побачити і відкритий видовищний футбол.

Маючи в наявності досить солідну «лавку», Віктор Скрипник не упускає можливості використовувати цю перевагу при нинішньому цейтноті. Практично всі лінії на майбутню гру «обростають» варіантами і схемами. Досить сказати, що всі три стартові поєдинки у луганчан провели вісім чоловік, з яких тільки п'ятеро (Віталій Вернидуб, Владислав Кочергін, Богдан Михайличенко, Дмитро Хомченовський і Микита Шевченко) - в основному складі. Тут же треба відзначити наскільки свіжо і «живо» виглядала команда в поєдинку з вельми непростим «Колосом». Дебют Назарія Русина, який вже відзначився дуже важливим голом з «ЦСКА», впевнені дії ветерана команди Микити Каменюки, та й загальний спокій і злагодженість колективу дають грунтовну інформацію для роздумів опоненту з Олександрії.

Тільки в минулому турі «Олександрії» вдалося здобути першу перемогу в поточному чемпіонаті, на хвилі якої наставник висловив надію, що «в подальшому команда буде показувати більш змістовний футбол». На гру з «Олімпіком» у «Олександрії» через травми не змогли вийти на поле Запорожан, Третьяков, Бабогло, через дискваліфікацію майбутній матч пропустить Гліб Бухал. Наскільки кадрові питання вплинуть на результат поєдинку з «Зорею» або на ньому позначиться втома луганчан після Ліги Європи - зможемо дізнатися вже недільного вечора.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Шевченко, Михайличенко, Вернидуб, Чеберко, Каменюка, Хомченовський, Іванисеня, Кочергін, Леднєв, Русин, Кабаєв.

ФК «Олександрія»: Паньків, Мірошниченко, Шендрик, Лучкевич, Пашаєв, Протасов, Гречишкін, Банада, Сітало, Ковалець, Безбородько.

18 серпня, неділя

«Зоря» — «Олександрія»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ — ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tkach008
Хороший прогноз...