Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 09 серпня 2019, 12:57
11851
30

Зоря в матчі Ліги Європи зіграла внічию в Софії

Луганчани зберігають хороші шанси пройти в наступний етап турніру

| Оновлено 09 серпня 2019, 12:57
11851
30
Зоря в матчі Ліги Європи зіграла внічию в Софії
У першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи луганська «Зоря» в гостях зіграла з ЦСКА із Софії. Болгарський клуб, хоч і є найбільш титулованою командою своєї країни, давно не домагався вагомих успіхів ні на внутрішній, ні на міжнародній арені. Однак, ЦСКА, незважаючи на відсутність у своєму складі більш-менш гучних імен, вважався більш серйозним суперником, ніж «Будучность», а перемога болгарської команди над досить міцним «Осієк» говорила про те, що луганчанам дістався дуже гідний суперник.
 
Початок матчу вселило оптимізм і надію на те, що «Зоря», як мінімум, не програє. Луганчани непогано тримали м'яч і володіли невеликою територіальною перевагою. Можна було виділити активність на флангах Михайличенко і Тимчика, які намагалися загострювати гру. Михайличенко зумів навіть відзначитися непоганим дальнім ударом, після якого м'яч пролетів поруч з ближньою штангою. У той же час зовсім непомітний був Будковський, який постійно опинявся в оточенні трьох центральних захисників господарів.
 
По такій грі гол господарів виглядав громом серед ясного неба. На 14-й хвилині чи не перша вилазка ЦСКА в штрафну «Зорі» завершилася взяттям воріт Шевченка. Болгари скористалися відсутністю Тимчика на правому фланзі оборони, звідки пішов простріл на да Сілву, який ударом в дотик метрів з восьми не залишив шансів відбити удар голкіперу «Зорі».
 
Луганчани могли відігратися чи не в наступній атаці, але Вернидуб після навісу зі штрафного головою пробив вище мети. «Зоря» продовжувала володіти територіальною перевагою, але грала попереду аж надто одноманітно. Адже і не скажеш, що болгари відрядили в оборону всю команду, але вільних зон біля штрафної ЦСКА гостям створювати не вдавалося. Здавалося, що команди підуть на перерву за мінімальної переваги господарів, але в останній атаці луганчан в першій половині їм відверто пощастило. Після прострілу Хомченовського м'яч потрапив в руку  Альбентоси, після чого арбітр призначив пенальті у ворота ЦСКА. Вирок чітко привів у виконання Юрченко, розвівши м'яч і голкіпера по різних кутах.
 
Початок другого тайму знову залишилося за «Зорею» і саме на цей відрізок припав найреальніший шанс луганчан забити в цьому матчі з гри. Після навісу Юрченко з кутової позначки і скидки головою Іванисеня погано підстроївся під м'яч і з трьох метрів пробив над поперечиною. Надалі Скрипник, намагаючись посилити гру попереду, провів заміни з прицілом на атаку, але Русин запам'ятався лише безглуздою втратою м'яча в штрафний суперника, а Ледньов і зовсім розчинився серед партнерів. Кінцівка матчу ознаменувалася активністю ЦСКА, але максимум, що створили господарі - це небезпечний штрафний після фолу Ханни, однак Занєв пробив хоч і непогано, але неточно.
 
Луганчани домоглися сприятливого для себе результату і можуть спокійно готуватися до матчу-відповіді. Однак, до гри команди залишається багато питань.
 
Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд
 
ЦСКА - «Зоря» - 1:1
 
  Да Сілва (14) - Юрченко (45, з пенальті)
 
  Бікеле (32), Малинов (41), Фабріні (75) - Тимчик (61), Ханна (73)
 
ЦСКА: Черняускас - Малинов, Жеферсон (Соломон-Отабор, 78), Альбентоса, Занєв, Туриця (Фабріні, 63), Томаш, Бікеле, Родрігеш - да Сілва (Кері, 82), Соу
 
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Ханна, Вернидуб, Михайличенко - Хомченовський, Іванисеня (Арвеладзе, 70), Юрченко (Русин, 65), Кочергін - Луньов (Ледньов, 65), Будковський
 
Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія)
 
Стадіон: «Василь Левскі"

ЦСКА - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми
Футбол | 28 березня 2024, 23:50 1
Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми

Воротар повернеться до Челсі після завершення сезону

Джерело: Ліверпуль серйозно веде Судакова, скаути дивляться
Футбол | 28 березня 2024, 19:32 16
Джерело: Ліверпуль серйозно веде Судакова, скаути дивляться

Клуб АПЛ стежить за прогресом лідера збірної України

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс Морган
Болгары почему-то решили, что они круче Зори Сказочные долбойобы!
Serhiy Mosiienko
Молодцы. Было полное ощущение того, что все идет по плану "Зори". Думаю в Запорожье будет хорошая игра.
MaxUa
Самое главное, что забили выездной гол. Но расслабляться нельзя. Дома надо будет сыграть предельно собранно.
mvv71ua
Зоря-молодці !!!
Kherson384
Неплохой задел! Удачи дома!
симон петлюра
нормальный результат но с игрой в защите надо что то делать
симон петлюра
нормальный результат но с игрой в защите надо что то делать
wicker
Результат є, а по грі не вражає, з Вернидубом у котру хоч викакували, а тут якесь непорозуміння.
SamojlovS
Будковский - играет как "форсированный дорожный каток": если разгонится, то бежит быстро (с мячом и без), но вот когда надо сделать маневр, чтобы не залезть в оффсайд... - это не к нему! (он там обязательно окажется). Из-за этого надо Заре с ним в составе играть больше подключениями по флангу и навесами, похоже, чтоб ему там маневрировать не так надо было, а больше "телеграфный столб" изображать - для навесов и прострелов.
Kevko
У Зари есть неплохие шансы пройти дальше. Качество состава Зари пока не впечатляет. Нападающего как такового нет: Будковский - присутствие на поле, без эффективности. Путь к результатам - организованность, самоотдача, спортивная агрессия, волевые качества. Возможно Скрипнику удастся как то улучшить командную игру
logos2019
Результат не плохой...Но дома могут быть проблемы с такой игрой
turist86
рос. версія - Соломон-Отабор, 78
укр. версія - Соломон-отаборився, 78

Istm
невпевнено якось. З гри і не було особливих моментів.
Може просто хочуть малими зусиллями пробратись у групу.
tima fialko
З Караваєвим пройшли б спокійно цих болгарських коней
kylt_lichnosti
Играли как и ДК в Брюгге. Ничего не получалось, постоянные потери. То ли сил нету, то ли сыгранности. Противник, хоть и настойчивый, но не сильнее Зори, даже такой.
Влад Тараненко
Смотрю сейчас на Эспаньол, Заре его не пройдет, ни единого шанса. На такую скучную Зарю, коей она является сейчас, неинтересно и блевотно смотреть, команда без мысли, тупые перепасовки и потом обрезы на ровном месте, при этом никакого продвижения вперед и никаких опасных моментов
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
y-grec
Давно пора признать уже очевидный факт: украинские команды, которые не ДК и не Шахта, просто не тащат уровень ЛЕ
Что поделать, если полчемпионата играет на уровне чемпиона Литвы?