Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 серпня 2019, 11:27
7281
1

Дебют Кадірі, шедевр Вакули, максимум Колоса, прогулянка Шахтаря

Найцікавіші події другого туру – в нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 серпня 2019, 11:27
7281
1
Дебют Кадірі, шедевр Вакули, максимум Колоса, прогулянка Шахтаря
ФК Шахтар

Потихеньку чемпіонат України набирає обертів. Вже сформувалася як група лідерів, так і невдах. І в першому випадку, і в другому є закономірності, але є і сенсації. Зокрема, вельми непросто було припустити, що бронзовий призер минулого сезону «Олександрія» після двох турів не набере жодного очка. Та й від «Ворскли» подібного теж не особливо чекали. А ось хто порадував результатами, окрім, звичайно, визнаних фаворитів, так це «Колос» та «Дніпро-1». Новачки елітного дивізіону виявилися аж ніяк не боязкого десятка.

Гол туру

У цій номінації лаври переможця за нашою версією повинні відійти форварду «Маріуполя» Вакулі. В кінці зустрічі проти «Олександрії» Влад отримав м'яч в центрі поля і не розлучався з ним доти, поки футбольний снаряд не опинився у воротах суперника. Це взяття воріт чимось нагадує фірмову гру лідера «Барси» Лео Мессі. Щоправда, нападник приазовців забив правою.


Був в цьому турі ще один м'яч, що чимось нагадує колишні шедеври. Півзахисник «Динамо» де Пена шикарним ударом з гострого кута в дальній верхній кут воріт остаточно засмутив «Львів», нагадавши уболівальникам зі стажем, як в далекому 1988 році ван Бастен в подібному ключі забив гол у ворота збірної СРСР.




Асистент туру

Одним з кращих гравців львівського поєдинку став Сидорчук. Капітан «Динамо» нагадував себе улюбленого трьох-чотирирічної давності. Мало того, що динамівський капітан в зв'язці з Буяльським і Шепелєвим «перегризли» все в центрі поля, так він ще й асистував партнерам. На рахунку Сергія - дві гарні діагоналі, після яких відзначилися Буяльський та Де Пена.

Дебюти туру

Другий тур був багатий на дебюти. Зокрема, вперше в УПЛ зіграв півзахисник «Динамо» Кадірі. Цього універсала Хацкевич награвав в міжсезоння, і ганець виглядав досить непогано. Але з початку чемпіонату динамівський тренер вважає за краще задіяти в основі інших гравців. У матчі проти «Львова» Кадірі вийшов на заміну на 73-й хвилині зустрічі, коли гра вже була зроблена. Так що судити про рівень готовності і можливості цього футболіста дуже складно.

На заміну в грі проти «Карпат» вийшов і форвард «Шахтаря» Сікан. Для юного нападника «гірників» це перша поява в офіційному поєдинку за «Шахтар». Давно не грав за «оранжево-чорних» і Піхальонок - з 2017-го. Останні два сезони півзахисник провів у «Маріуполі».

Повернення туру



Востаннє форвард «Динамо» Соль зіграв за «біло-синіх» ще в минулому сезоні, на початку березня. Тоді іспанець невдало приземлився на аж ніяк не ідеальному газоні в Чернігові, і серйозно травмував плече. Фран у Львові вийшов на заміну замість Бесєдіна за рахунку 3:0 на користь гостей. За час, що залишився, динамівський нападник мав один момент для взяття воріт, але не зміг «написати» черговий шедевр, промазавши п'ятою в дальній кут.

Фіаско туру



Після першого туру наставник «Олександрії» Шаран зітхнув з полегшенням: мовляв, добре, що з «Шахтарем» зустрілися в першому турі. Але і в наступний ігровий день бронзовий призер минулого сезону не зміг порадувати ні виразною грою, ні результатом. Практично протягом усього матчу «Маріуполь» був краще олександрійців. Тому закономірна перемога одних і така ж за статусом поразка - інших.

Слова туру

Після поразки від «Маріуполя» наставник олександрійців Володимир Шаран причини невдачі знайшов своєрідні:

Ключовим моментом став не зарахований арбітром гол у ворота «Маріуполя». Можаровський скасував наш гол і тут же поставив в наші ворота пенальті, якого, на мій погляд, не було. У нас було на один день менше для відновлення. Плюс поле було сухим. Ми, звичайно, не така технічна команда, але все ж. Зараз ХХI століття, і всюди є автоматичний полив. До того ж, команда грає в єврокубках. Сухе поле відобразилося на грі обох команд. «Маріуполь» - технічна команда, яка хоче грати на швидкому полі...

Банер туру



У Чернігові, де зустрічалися дві «річкові» команди - місцева «Десна» та «Ворскла», вболівальники вивісили банер з підтримкою клубу. Тільки не свого або приїжджого, а «Дніпра», який після вильоту зі складу другої ліги не заявився навіть на аматорський чемпіонат. «Дніпро» має жити», - свідчив напис на плакаті. Складно сказати, чи допомогла ця мовчазна підтримка чернігівських фанів дніпровському клубу, але «Десні» вона точно допомогла. Команда Рябоконя впевнено переграла полтавців - 2:0.

Вилучення туру







Матч в Києві між «Олімпіком» та «Колосом» спочатку протікав в невисокому і нудному темпі. І ніщо не віщувало катаклізмів. У всякому разі, складно було припустити, що в цьому поєдинку може бути стільки вилучень - цілих три. Але це сталося. Щоправда, не в останню чергу через дії арбітра зустрічі Кривушкіна. Що ж стосується безпосередньо гри, то господарі створили більше моментів. Підвела реалізація. А ось «Колос» вдруге поспіль не підвела.

Комбінація туру



«Шахтар» матч проти «Карпат» почав в невисокому темпі, навіть місцями надмірно академічно. Довгий час гості стримували не надто активних господарів, але на сороковій хвилині не встояли після елегантного удару Марлоса. А вже через п'ять хвилин «Карпати» пропустили і другий м'яч. Комбінація, яка привела до повторного взяття воріт Підківки, - одне задоволення. Її почав індивідуальними діями Марлос, не менш успішно продовжили Тете і Тайсон, а ефектну крапку поставив Мораєс.

Нічия туру



Єдина нічия в турі (точніше, відразу в двох стартових) була зафіксована в Запоріжжі, де «Зоря» приймала «Дніпро-1». Незважаючи на статус фаворита пари, луганчани такими не виглядали. Більш того, вони пропустили першими - з передачі Булеци відзначився Когут. Господарі відігралися за двадцять хвилин до кінця зустрічі - Кочергіну асистував Михайличенко. На більше суперників не вистачило.

Цікаво, що в цьому матчі у двох футболістів «Зорі» - Вернидуба і Будківського - на футболках не було логотипу титульного спонсора. Все б нічого, але у інших їхніх колег логотип був. Чи то ці двоє щось мають проти «Фаворита», чи може у «Зорі» просто не вистачило коштів на фарбу, щоб віддрукувати лого ще на двох футболках.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 16
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Муґунот Уух
а гола Буяльского типа не было?