Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 05 серпня 2019, 17:13
10660
20

Зоря вирвала нічию в матчі проти Дніпра-1

Колектив Скрипника зумів відігратися завдяки влчуному пострілу Кочергіна в другому таймі

| Оновлено 05 серпня 2019, 17:13
10660
20
Зоря вирвала нічию в матчі проти Дніпра-1
ФК Зоря
В рамках другого туру української Прем'єр-ліги в Запоріжжі зустрічалися команди, які завдяки перемогам в першому турі мали максимальну кількість очок в активі, і втрачати їх не хотів ніхто.
 
Наставник новачка УПЛ «Дніпра-1» Дмитро Михайленко виставив на гру відразу трьох чемпіонів світу у віковій категорії U-20. До забивної пари Булеца-Супряга додався захисник Олександр Сафронов. Також з перших хвилин вийшов Володимир Польовий.
 
Віктор Скрипник після єврокубкового матчу проти «Будучності» провів відразу чотири заміни. У стартовому складі «Зорі» з'явилися Микита Шевченко, Владлен Юрченко, Богдан Михайличенко і Пилип Будківський. А ось орендований форвард «Динамо» Назарій Русин не потрапив навіть у заявку на поєдинок.
 
Господарі розпочали матч обережно, роблячи акцент на контролі м'яча. Разом з тим перші небезпечні моменти створили саме луганчани, але м'яч після ударів Михайличенка і Будковского так і не потрапляв в ствір воріт.
 
Атаки «Дніпра», як і в грі першого туру з донецьким «Олімпіком», будувалися на Булеці і Супрязі. Вони були дуже стрімкими, і на екваторі першого тайму це могло зіграти злий жарт з гостями: «Зоря» втекла в контратаку, Юрченко виводив Громова на побачення з Кліщуком, але молодий воротар дніпрян в стилі Мануеля Ноєра вийшов з воріт і успішно зіграв ногами за межами штрафної.
 
Лише за п'ять хвилин до кінця першого тайму глядачі побачили перший удар в ствір воріт, але цей момент насилу можна назвати небезпечним: Артем Громов пробив з-за меж штрафного прямо в руки Кліщуку.
 
Здавалося, що команди так і підуть на перерву без забитих м'ячів, але дніпряни зуміли забити гол в роздягальню. Рефері, незважаючи на те, що дві компенсовані хвилини минули, дозволив Булеці виконати кутовий. Когут стрибнув вище за всіх після навісу від Сергія і вколотив м'яч у сітку воріт Шевченка.
 
На другий тайм підопічні Віктора Скрипника вийшли з завданням забивати. У команди Дмитра Михайленка була спокуса зіграти другим номером, від оборони, на контратаках - і дніпряни вибрали саме таку тактику.
 
Початок другого тайму був схожим на першу половину гри. «Зоря» контролювала м'яч, але на підступах до штрафного майданчика суперника луганчанам не вдавалося створити по-справжньому гольовий момент.
 
На 60-й хвилині «Дніпру-1» вдалося створити небезпечну контратаку. Перехопивши м'яч в центрі поля, Булеца зумів вивести на ударну позицію Супрягу, проте Єгор Чеберко бездоганно відпрацював в обороні, відібравши м'яч у Владислава.
 
Складалося враження, що «Зоря» грає в більшості, хоча до вилучень справа не дійшла. В середині другого тайму «Дніпро» ще менше контролював м'яч, тому Дмитро Михайленко вирішив освіжити гру і замість Булеци випустив Юрія Вакулка.
 
У складі «Зорі» на тлі інших виділялися вихованці «Дніпра» Владислав Кочергін і Максим Луньов – найчастіше саме вони брали участь у створенні небезпечних моментів. На 70-й хвилині зустрічі саме Кочергіну вдалося зрівняти рахунок: 23-річний хавбек потужним ударом з-за меж штрафного вразив ворота Кліщука.
 
Зрівнявши рахунок, «мужики» побігли забивати другий м'яч. «Спортклубівці», схоже, не були готовими до такого розвитку подій і виглядали вкрай розгублено.
 
За 13 хвилин до кінця основного часу на поле вийшов Папа Гуйє, для якого цей матч став дебютним за «Дніпро-1» в УПЛ.
 
На 84-й хвилині матчу «Зоря» ледь не вийшла вперед, коли Будківський пробив у дотик після подачі з кутового, але Кліщук виявився на місці. Тим же відповів і «Дніпро-1»: Назаренко пробив точно в руки голкіперу «Зорі» із забійної позиції в районі одинадцятиметрової позначки.
 
1:1 – нічия, яка, напевно, повинна влаштувати «Дніпро-1», адже «Зоря» мала повну перевагу, особливо в другому таймі.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

Зоря – Дніпро-1 – 1:1

 

 Кочергін, 70 – Когут, 45+3.

 Вернидуб, 27, Хомченовський, 50, Чеберко, 51 – Сафронов, 37, Батагов, 38, Назаренко, 44, Когут, 45+1

Зоря: Шевченко – Міхайліченко, Вернидуб, Чеберко, Тимчик – Іванісеня – Хомченовський (Луньов, 62), Юрченко, Кочергін – Громов (Леднєв, 81), Будковський.

Дніпро-1: Кліщук – Польовий, Логінов, Лопирьонок (Гуйє, 78), Сафронов – Когут, Батагов – Булеца (Вакулко, 66), Назаренко (Сніжко, 90+3), Чічіков – Супряга.

Арбітр: Володимир Новохатній (Олександрія)

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

Удари (у площину): 14 (4) – 4 (2)
Кутові: 3 – 2
Оффсайди: 0 – 0.

ЗОРЯ-ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Clyde С.
Дуже слабко Дніпро-1 грає.
Єдиний, хто показав хороший рівень, - це Булеца.
Когут молодець, що гол забив, але більше нічим не виділився.
А так вся команда грала на відбій весь матч.
Andrey Ilyashenko
- Я конечно не знаю за счет чего, какими авансами Днепр-1 записали в фаворитов на 3-5 место... Но команда сегодня стояла в штрафной 70 минут, а молодые игроки Днепра-1 бегали первые 30 минут. все остальное время, время тянули и отбивались героически. А Заре скажу, именно в таких играх теряются очки которых не хватит на финише турнира.
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Тяжелая игра, конечно, ожидалась. Но не совсем такое я ожидал. Думал Днепр будет хотя бы атаковать. До этой игры считал их претендентами на бронзу, но если так продолжат - то вряд ли. Хотя это лишь одна игра.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Жаирс
Думаю,что играть от обороны была такая установка тренера Днепра-1. Не забывайте,что команда только привыкает к УПЛ.Для Михайленко было за счастье подписать хоть кого-то с опытом игр в УПЛ,а Заря участник ЛЕ! И ещё-половина Зари или воспитанники Днепра-1 и того же Михайленко,или бывшие игроки Днепра,в том числе и тренер.Уверен,Дима и из сегодняшних пацанов сделает мастеров.Увидите,пройдёт несколько игр и СК вас удивит и уровнем игры,и результатом.
OKs100
Зимой Днепру нужно купить Стринича и Калинича.
korrektno
Дніпро втратив свою гру, а нової тактики не видно ("автобус"?). Фізичична підготовка не належна. Як можна грати на контратаках, тримаючи єдиного нападника в зоні перед власним майданчиком. Супрязі при його фізичних даних потрібно бути жорсткішим в єдиноборствах. Команда діяла більш агресивно і впевнено з командами УПЛ (кубки) в своєму молодіжному складі, а після підсилення грою не вражає. В чому проблема? Чи занизька оцінка можливостей команди по заявам тренера убиває впевненість гравців?
Іхмо, "автобусом" глядачів не заманити.
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил