Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 серпня 2019, 19:34
13740
13

Колос обіграв донецький Олімпік у матчі з трьома вилученнями

Вирішальний гол підопічні Костишина провели з одинадцятиметрової позначки

| Оновлено 04 серпня 2019, 19:34
13740
13
Колос обіграв донецький Олімпік у матчі з трьома вилученнями
ФК Колос
Волею календаря чемпіонату суперником олімпійців знову  став дебютант УПЛ. Бразильський наставник «Олімпіку» Жуліу Сезар після поразки від «Дніпра-1» обмежився лише однією заміною у стартовому складі: Тейшейра потіснив Трубочкіна на лаву запасних. Головний тренер «Колоса» Руслан Костишин після перемоги над «Маріуполем» все ж зробив деякі ротації. Замість Зозулі, Мігунова, Морозка і дискваліфікованого Максименка на поле вийшли Костишин-молодший, Парамонов, Сахневич і Чорноморець. Так вже у третьому для себе клубів УПЛ дебютував Сахневич, який раніше захищав кольори «Олександрії» та  запорізького «Металурга», а Чорноморець взагалі провів першу гру в елітному дивізіоні країни.
 
Гості, відчуваючи підтримку на трибунах свох вболівальників, які з Ковалівки прибули до Києва, активніше розпочали цей поєдинок. Вже у дебюті гри  Пеньков не без труднощів парирував дальній штрафний удар у виконанні Чорноморця. Ковалівці, завершуючи  свої атаки, часто застосовували дальні удари, проте м’яч часто влучав у суперників.
 
Олімпійці поступово вирівняли гру і вже небезпечні моменти виникали біля воріт Яшкова, який рятує свої ворота після кутового удару Тейшейри. В наступному епізоді один з кращих бомбардирів донецького клубу у минулому сезоні Матар у падінні пробивав головою, але м’яч влучив  у штангу, а Завійський при добиванні не влучив у рамку воріт. А наступний удар Тараса вийшов не сильним і воротар заволодів м’ячем.
 
Господарі поля і далі продовжували більше контролювати м’яч. Олімпійці виконали чимало штрафних та кутових, але їх завершальним ударам бракувало влучності, зокрема і Аду. Під кінець першого тайму «Колос» залишився у меншості – після другого попередження Смирного, який вперше в УПЛ був вилучений з поля (у 5-й грі).
 
Маючи чисельну перевагу, «Олімпік» з перших хвилин відтіснив суперників на їх половину поля, але до реальних загроз біля воріт Яшкова справа не доходила. Подією матчу став і дебют в складі олімпійців Шахаба, який став 1-м (!) в чемпіонатах України легіонером з Ірану.
 
Пристрасті на полі наростали і  як наслідок після штрафного удару  «Колосу» проти Нехтія грубо зіграв Пеньков і арбітр призначив спочатку пенальті, а згодо і вилучив з поля воротаря господарів поля. Для Пенькова це також було перше вилучення в чемпіонатах (у 36-й грі) і на поле вийшов  Халімі, який востаннє грав в чемпіонаті ще на початку квітня. І воротар з Косова програв пенальтійську дуель капітану «Колоса» Гавришу, який вперше пробивав з «позначки» в УПЛ (у 89-й грі). До речі, в першій лізі Гавриш 6 разів виконував пенальті і половина (!) ударів Віталія були неточними.
 
Руслан Костишин продовжував по ходу матчу вносити корективи у складі своїх підопічних, випустивши зокрема на поле дебютанта УПЛ Кожушко, який у минулому сезоні виступав за «Дніпро-1». Тим часом олімпійці докладали всі зусилля аби уникнути другої поспіль поразки на старті нового сезону, проте реалізація моменті і далі бажала бути кращою. До того ж, в компенсований час Аду відмахнувся рукою від Сахневича і побачив «червоне світло» від арбітра матчу. Тож дебютант УПЛ «Колос»  продовжує тішити своїх вболівальників, здобувши другу поспіль перемогу, цього разу першу «суху».
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

Олімпік – Колос – 0:1

 Гавриш, 68 (пен.)

 Фабіньо, 48, Завийский, 71, Шахаб, 85 –  Смірний, 8, Задоя, 49

 Пеньков, 66, Аду, 90+3  – Смірний, 44

Олімпік: Пеньков – Завийський, Грішко, Аду, Вантух – Цимбалюк (Шахаб, 56) – Фабіньо, Тейшейра, Політило (Бетім, 68), Ксьонз – Матар (Пасіч Г., 81).

Колос: Яшков  Чорноморець, Парамонов, Гавриш, Сахневіч  Ільїн (Морозко, 52), Задоя  Костишин (Лисенко, 64), Мілько, Смирний  Нехтій.

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Олександрія)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Удари (у площину): 11 (3) – 3 (3)
Кутові: 9 – 2
Оффсайди: 1 – 1.

ОЛІМПІК-КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію
Футбол | 26 квітня 2024, 23:21 10
Слот замінить Клоппа. Феєнорд і Ліверпуль підписали договір про компенсацію

Про це повідомив відомий інсайдер Фабріціо Романо

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kvlad200760
Не мої команди але хочу зазначити що в моменті з пенальті нібито коли ставлять пенальті то червону не дають!Це ж так би мовити подвійне покарання а рекомендацію з ФІФА такого уникати.Тим більше що якщо не розглядати це як фол останьої надії то порушення тягнуло на жовту,не було дуже грубо з ризиком нанести травму гравцю.
Vyaches Samojlov
Колос работает в режиме повышенной эффективности - 3 удара, все в створ - один гол.
Этого хватило, как оказалось.
А Олимпик - действительно какой-то невезучий. Сколько можно было забивать - а в результате 0-1...
OKs100
Колос будет играть в Лиге Европы
MaxUa
Колос, клуб, в котором практически нет легионеров, разрывает Олимпик, в составе которого легионеров полно. Эта победа лишний раз доказывает, что легионеры нам ни к чему. Нам деньги нужно вкладывать в своих футболистов и свои таланты развивать, а не бездумно тратить их на импорт.
cumshooter
Хах, с сельпо все не так просто
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Odinokij
Колос покупает вторую победу-хороший хозяин