Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Зоря
01.08.2019 19:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 3:1 1 : 0
Ліга Європи
| Оновлено 01 серпня 2019, 22:26
6741
9

Віктор СКРИПНИК: «Не було завдання обіграти Будучност з рахунком 6:0»

Головний тренер «Зорі» - про вихід у третій раунд кваліфікації Ліги Європи

| Оновлено 01 серпня 2019, 22:26
6741
9
Віктор СКРИПНИК: «Не було завдання обіграти Будучност з рахунком 6:0»
ФК Зоря Луганськ
Головний тренер «Зорі» Віктор Скрипник прокоментував перемогу над «Будучностю» (1:0) і прохід до третього раунду кваліфікації ЛЄ.
 
- Результатом ми дуже задоволені. Сьогодні рівно тиждень, як ми провели за цей час три гри і здобули три перемоги. Якби мені сказали перед цим тижнем, що ви виграєте три зустрічі поспіль, пройдете без травм і великих ексцесів, я б розписався під цими словами.
 
Дуже раді тому, як пройшов перший тиждень наших офіційних ігор. Два поєдинки виграли на виїзді, один вдома. Команда була дуже мотивована, як і наші суперники. Всі це бачили.
 
У нас була важка гра в Полтаві після перельоту з Чорногорії. Наші опоненти відпочивали в цей час. У них був тижневий період, ми ж грали на тлі втоми.
 
Сьогодні дуже хорошу роль зіграла погода. Не було спеки. Головне, що ми виграли, пройшли далі, набрали очки в скарбничку країни. Це теж важливо. Малою кров'ю обіграли суперника, який перші 15-ть хвилин виглядав пристойно, шукав свої шанси біля наших воріт.
 
Не скажу, що ця гра була спокійна або контрольована. Можу сказати комплімент своїй команді. Вони відмінно працюють. Після того місяця тренувань, які я з командою, бачу, що мої вимоги виконуються. Вони роблять правильні кроки на полі. А якість завжди хочеться покращувати. Я разом з вами хочу кожну команду обігрувати по 8:0, проте не завжди це відбувається. Треба задовольнятися тим, що ми маємо. А ми маємо три перемоги в трьох зустрічах за тиждень.
 
- Після видалення гравців суперника ваша команда заграла слабше.
- Не сказав би, що слабше. Як діяли один в один, так і грали після видалення. У нас були моменти, ми тримали м'яч. Форсувати і обігрувати «Будучность» 6:0 завдання не стояло. Завдання було глобальне - пройти далі. Що ми і зробили.
 
- Чому не грали Філіп Будківський і Микита Шевченко?
- Три поєдинки за тиждень провели. Хочеться хлопців поберегти. Дуже задоволений Філіпом. Він прекрасно ставиться до справи, починаючи з матчу з «Маріуполем», виїздів в Чорногорію і в Полтаву. Це той футболіст, який стає нашою головною силою попереду, який може зачепитися за м'яч. Прислухається до моїх порад і завдань. Хочеться його теж поберегти і дати відпочити.
 
Що стосується воротаря, тобто команди, в яких в чемпіонаті грає один воротар, а в Кубку або єврокубках інший. Ми не хочемо йти цим шляхом. Просто поговорили з лідерами, з капітанами команди, з Микитою і прийшли до висновку, що Заурі дуже важливо буде отримати ігрову практику. Був хороший момент, коли він виручив нас після удару головою капітана суперника. Вбили двох зайців і дуже задоволені тим, як все пройшло.
 
- Які настанови була дані команді в перерві.
- Я не говорив, що ми повинні просто тримати м'яч. Кожен хоче бачити багато голів, публіка, яка прийшла і якою ми раді, теж цього чекала. Але футбол не хокей, де при видаленні команда має велику перевагу. Діяли спокійно, за рахунком. У таких поєдинках так і потрібно діяти. Не було завдання форсувати і обов'язково побиватися попереду. Можливі провокації, травми. Потрібно було спокійно дограти матч, виграти і по можливості створювати моменти. Вони були, можливо, не так часто, як мені б хотілося, але вони були.
 
- Як вам атмосфера на «Славутич-Арені»?
- Мені дуже сподобалося. Я вперше тут в якості головного тренера команди чемпіонату. Крім того, хороша погода була для футболу. Я чув людей. Мені сподобалося.
 
- Під вашим керівництвом команда провела три зустрічі і здобула три перемоги. Чи є вже малюнок гри, який ви б хотіли бачити?
- Я вже раніше казав це. Ми граємо з двома нападниками, з людиною, яка грає на м'ячі, так званим 10-м номером. Перелаштовуємося. Я хочу, щоб ми були нахабними, діяли завжди вперед. Намагалися бути номером один. Ясна річ, що не все поки виходить, але можу сказати команді спасибі і привітати хлопців. Все розмовляємо, показуємо відео, не просто сидимо каву п'ємо з ними. Працюємо і намагаємося покращуватися. Таку тактику в Україні не грають. Не кажу, що її дуже легко грати. Завжди потрібно підбирати якісних футболістів, тримати м'яч внизу, покращувати культуру пасу. З урахуванням того, що виграємо, можна сказати, що поки все нормально.
 
- Наші потенційні суперники: ЦСКА і «Осієк» тільки почали грати. Який би суперник був краще для вас?
- Загадувати не беруся. На мій погляд, «Осієк» сильніший. Бачили, як пройшов матч в Софії. Там змінився тренер, змінилася атмосфера в команді. Вони обіграли «Осієк» 1:0. Хоча всі хорватські видання пишуть, що «Осієк» обов'язково пройде далі. Вони сильніше і за потенціалом, і по грошах. Так само запевняє і їх тренер. Мій прогноз - нашим суперником буде «Осієк».

 

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін відреагував на пропозицію від топ-клубу. Він прийняв важливе рішення
Футбол | 16 квітня 2024, 00:02 1
Лунін відреагував на пропозицію від топ-клубу. Він прийняв важливе рішення

Український воротар не хоче переходити в «Баварію»

Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело
Футбол | 15 квітня 2024, 16:35 3
Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело

Щоправда, ця інформація не надто стикується з тим, що повідомлялося раніше

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DieZorge
Вот изза такого футбола никто УПЛ и не смотрит. Надо выходить и играть в футбол, а то включаешь наш чемпионат и смотришь как 10 человек в обороне пытаются не пропустить от динамо или шахтера. Этот подход ведет к тому, что на футбол никто не ходит и никто не хочет платить, чтобы лицезреть на это по телеку.
bonv
Скрипник тільки розпочав свій шлях як тренер Зорі.. Поки що досить успішно. Три перемоги. Дуже добре.
Сергей Долина
За такую игру, Скрыпник лучше бы извинился.
Александр Купцов
Отвратительно играла команда, хоть и победили..Столько брака я не видел очень давно уже, а все остальное оправдания...
Руслан Шевченко
Дело сделано, дальше пробивайтесь, хоть через пенали. Долезете для начала до группы, а там на твой тренерский талант посмотрим, с немецким Дипломом, может не лучше тренера Алиева на самом деле.
Andy Chak
Сезон тыльки почався, а вже треба декому з гравців основи відпочити, афігєть підготовка. Про якість гри і реальне небажання зіграти агресивніше, навіть говорити не хочу, зіграли слабенько навіть з таким суперником)))
Kevko
Скрипник показал очень прагматичное видение ситуации. В какой то мере для начального периода работы тренера это и правильно. Но тренеру важно видеть и невысокий уровень качества и зрелищности игры команды. Это не нравится многим болельщикам. На унылый, невыразительный футбол люди ходить не будут. Важно быть самокритичными и думать об улучшении игры
Михаил Степанов
вот и не угадал с Осиеком! Ну может оно и к лучшему!))