Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2019, 22:25
51505
165

Динамо обіграло Шахтар і завоювало Суперкубок України

Кияни здобули вольову перемогу над принциповим суперником

| Оновлено 29 липня 2019, 22:25
51505
165
Динамо обіграло Шахтар і завоювало Суперкубок України
twitter.com/FCShakhtar

Перше в сезоні українське класико відбулося в Одесі в рамках матчу за Суперкубок України. «Перлина біля моря» приймала суперкубковий поєдинок в ювілейний, десятий раз. Після цієї гри команди могли або зрівнятися за кількістю виграних трофеїв (по вісім у кожного), або «гірники» могли вирватися вперед (дев'ять проти семи).

Матч в місті, яке втратило футбольну команду елітного дивізіону, викликав ажіотаж. Всі квитки на поєдинок були продані ще за день до його початку. Відвідав матч і Президент України Володимир Зеленський. Це його перший офіційний візит на спортивне змагання.

Перед грою було багато розмов і суперечок не тільки щодо ігрової форми суперників і стартового складу, але і щодо мотивації. І хоча в обох протиборчих таборах обережно натякали, що, мовляв, Суперкубок - трофей сумнівної цінності, а тому вигравати його за всяку ціну немає резону, було зрозуміло, що це всього лише відмазки на випадок невдачі. Тому що і «гірникам», і динамівцям дуже важливо було стартувати саме з перемоги. Донеччанам - хоча б для того, щоб перший млинець для Луїша Каштру не виявився глевким. А киянам – щоб нарешті відчути впевненість у власних силах і задати тон всій чемпіонській гонці.

Стартові склади якщо і здивували, то зовсім небагато. До відносної несподіванки можна віднести появу з перших хвилин у складі «помаранчево-чорних» Соломона. Каштру вважав за краще випустити в основі ізраїльтянина, залишивши на лаві Тете. Решта – прогнозовані всі обличчя.

А ось в «Динамо» несподіванок виявилося більше. Перш за все - в середині поля. Шепелєв - Буяльський - Гармаш – досить несподіване поєднання в центрі поля «біло-синіх» (особливо це стосується Гармаша). А ось поява Вербича та Караваєва читалася. Решта – на своїх місцях.

В принципі, не стала несподіванкою і манера гри обох команд. Хоч вони і награвали на зборах модну нині схему 4-1-4-1, в даному поєдинку тренери вирішили не ризикувати. І зіграли зі здвоєним центром в опорній зоні (Степаненко-Алан Патрік – Буяльський-Шепелєв).

Гра почалася з активних дій «гірників», що, взагалі-то, теж не стало одкровенням. Донеччани дуже швидко вибігали в атаку, створюючи чисельну перевагу в центрі поля. Уже в дебюті зустрічі Марлос добре бив під поперечину, але Бойко з ударом впорався. Надалі територіальна та й ігрова ініціатива була на боці чинних чемпіонів, з чим не особливо сперечалися їхні суперники. Але донеччани в завершальній фазі атаки по-старому намагалися завести м'яч у ворота, розіграти до вірного, тому ударів було небагато.

Кияни, теж, до речі, по-старому, сподівалися на швидкі контратаки, із закиданням м'яча у вільні зони на фланг. Особливо лівий, де звично проявляв активність Вербич. На 16-й хвилині зустрічі словенець в боротьбі з Болбатом впав у штрафному майданчику, але Романов дати пенальті не наважився.  

Через десять хвилин динамівський лівий крайній повинен був відкривати рахунок в грі (не дарма саме його тренер «Шахтаря» побоювався найбільше), але після ідеальної передачі Караваєва не зміг влучити у ворота, потрапивши в захисника. Опонент відповів хорошим моментом, на вістрі якого був Ісмаїлі, але героєм епізоду став не він, а динамівський голкіпер. Однак і Бойко виявився безсилим на останній хвилині першого тайму, коли донеччани розіграли кутовий удар. Невигадлива на перший погляд подача від кутового прапорця завершилася метушнею в штрафному майданчику і більярдним ударом Патрика в дальній кут.

Другий тайм активніше почали вже динамівці. Власне, по-іншому і бути не могло, адже команді Хацкевича потрібно було відіграватися. Донеччани віддали територіальну ініціативу, і гра перейшла в позиційне русло. Небезпечних моментів біля обох воріт стало і того менше. Але в одному з епізодів у штрафному майданчику донеччан Степаненко зачепив Гармаша. Епізод претендував на пенальті, але Романов і на цей раз промовчав. Через кілька хвилин «гірники» відповіли небезпечною контратакою, в якій Марлос міг ставити ефектну крапку, але не влучив у дев'ятку.

Потім матч знову на кілька хвилин затих. Щоб вибухнути на 80-й хвилині. Динамівці зрівняли рахунок. І зробили це приблизно так само, як і «гірники» – після розіграшу кутового удару. Бурда виграв єдиноборство у Мораєса і поклав м'яч точно в кут воріт П’ятова. Не минуло й трьох хвилин, як кияни повели в рахунку. Гармаш, отримавши довгий перевід з лівого флангу, здавалося, втратив м'яч, але все-таки зміг пробити. І поцілив в самий кут воріт П’ятова. Ось так, фактично за три хвилини, гра перевернулася з ніг на голову.

«Шахтар» спробував виправити становище, але часу для цього залишалося дуже мало. Далекий і неточний удар Марлоса – перша спроба. Друга у виконанні Тете виявилася більш небезпечною, але бразилець з гострого кута не зміг переграти Бойка.

А третьої спроби і не було. Чи то часу не вистачило у донеччан, чи ще чогось. Ось так «Динамо» і стало володарем Суперкубка-2019, вигравши перше в новому сезоні українське класико.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Суперкубок України.

«Динамо» - «Шахтар» - 2:1


Микита Бурда (80), Денис Гармаш (83) - Алан Патрік (45+3)

Віталій Буяльський (45), Тамаш Кадар (72) - Давид Хочолава (29)

«Динамо»: Денис Бойко, Віталій Миколенко, Тамаш Кадар, Микита Бурда, Томаш Кедзьора, Беньямін Вербич (Георгій Цітаішвілі, 73), Володимир Шепелєв, Денис Гармаш (Сергій Сидорчук, 84), Олександр Караваєв (Карлос Де Пена, 68), Віталій Буяльський, Артем Бесєдін

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Ісмаїлі, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Сергій Болбат, Манор Соломон (Тете, 66), Тарас Степаненко, Алан Патрік (Дентіньо, 88), Тайсон, Ромеро Марлос, Жуніор Мораєс

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон «Чорноморець» (Одеса)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 0
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»
Футбол | 19 квітня 2024, 16:19 3
Мирон МАРКЕВИЧ: «Футболісти Карпат уже думають, що вони стали великими»

Головний тренер львівської команди – про поразку від «Інгульця»

Коментарі 165
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
футфан
Сьогоднішня гра дуже сподобалась, гадіюсь Динамо з Циганковим, Солем та Шапаренко пройде в ЛЧ. Шахтар зіграв також на високому рівні. Я РАДИЙ ЩО УКРАЇНСЬКИЙ ФУТБОЛ ЖИВИЙ.
jetcrow
Меньше всего сегодня хотелось бы поражения одной из команд, по причине невнятной слабости другой. Получилась отличная игра. Холодный душ для шахты полезен. Тренеру надо думать работать, работать и еще думать. Многе не получается
Всем удачи в наступающем сезоне, пусть он будет по простому прекрасен игрой и борьбой.
Евгений Шовкун
Смотрю студию П е ни со в а )))Пеналь был но его нельзя ставить)))ПОРЖАЛ
roman_kros
Похоже Гармаш сьогодні перепідписав контракт. Динамо з перемогою, якби програли, то почалися би розмови про суддю, бо пенальті був, а Болбат награв на другу жовту. А тепер по грі - Шахтар в атаці виглядав краще і цікавіше ніж Динамо, а в захисті дно, чим Динамо і скористалося.
Поручик Ржевский
Согласитесь, но Динамо больше хотело победы, поэтому и выиграло.
Вовремя взвинтили темп, реализовали 2 из 3 моментов в концовке.
Плюс, судьба ещё отдала должок за неназначенный пенальти на Гармаше.
Шахте нехватало креатива в атаке. В ЛЧ будут команды с ещё более сильной обороной и нужны будут более утончённые ходы, чтобы взламывать насыщенные редуты.
В любом случае, огромное спасибо командам за матч, который не уступал по качеству футбола и накалу играм из топ-чемпионатов.
PS. Динамо получает хороший "допинг" адреналина перед матчами с Брюгге.
Не расслабляться!
Cityzen83
Ну спасибо, не ожидал. Всегда приятно кротов дрюкнуть
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Slava Tim
Ура! Динамо сегодня были молодцы!
russol30
Дві хвилини, два гола, кроти вчіться😁😁😁
DKTheBest2
Что не говорите, а матч был классный.
Динамо сумело переиграть Шахтер за счет дисциплины. Индивидуально Шахтер,конечно, сильнее, но если у Динамо получается не паниковать, то и результат не заставляет себя ждать.
Finger
По норах!!!
Женя Матийчук
ДК с победой. Матч понравился. На удивление было не много как для нашего класико нарушений.
Шахтер смотрелся хорошо в комбинационной игре, местами хорошо получалось выходить из обороны в атаку через короткий пас. Исмаили хорош, Тайсон и Марлос постоянно пытались нагнетать хотя видно что еще не набрали 100проц формы. Соломон выпал из игры, Мораес тоже может лучше. Защита самое слабое звено, даже против такой обоскровленной атаки синих терялись и привозили сами себе опасность.
ДК местами хорошо играли в разрушающий футбол но и своих несколько моментов спереди создали, не хватало креатива с правого фланга и мешало ББ (Бревно-Беседин) постоянно запутывался в мячике, спотыкался о него и портил момент в зародыше. (Циганков и Соль надеюсь добавят яркости в атаке, Шапаренко как по мне может смотрелся бы получше Гармаша). Бойко неожиданно удивил, выручил пару тройку раз. Миколенко хорош, Вербич старался, опорная зона не успевала и проседала.
В общем будем смотреть в 3 туре (надеюсь обе команды уже немного разыграються и чтоб без травмированных).
При условии , что будут оптимальные составы вангую в следующем класико результативную ничейку, хотя топить буду за синих )
digital_summer
Замена Вацко Шевчуком - это лютый фэйл
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Муґунот Уух
"Великий футбол" 29.07.19 23:15
А.Денисов (23м31с): "давайте вернемся к первому мячу, который мы забили. ой, увидели.."
Bolshoi
Результат закономерный. Хорошо организованный европейский стиль всегда сильнее собачьего бразильского стиля.
Vbolivalnyk-Peter
Матч з Шахтарем показав, що в Динамо зібрані доволі якісні виконавці, проте тренерський штаб мене дуже бентежить.
Андрій Ковальов
Ура, наконец-то!
Vbolivalnyk-Peter
А ви звернули увагу як гавнокоментатор коментував увесь матч? Його фраза: "шахтар ледь не носом мав забивати цей гол....", або :" 80 хвилин Шахтар володів повною перевагою і тримав гру під своїм контролем...". Добре що не казав, що коли м'ячем володіє шахтар - то і сонце починає одразу ж яскравіше світити навіть вночі...
Elblanko
пздц. і це оф транслятор упл. тупо сруть команду яка виграла.