Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2019, 12:48
31170
56

Динамо - Шахтар. Прогноз і анонс на матч Суперкубка України

Продовження донецького домінування або початок київської реконкісти?

| Оновлено 29 липня 2019, 12:48
31170
56
Динамо - Шахтар. Прогноз і анонс на матч Суперкубка України
ФК Шахтар
В останню неділю липня нарешті відбудеться довгоочікуване відкриття вітчизняного футбольного сезону. У матчі за Суперкубок країни зійдуться дві кращі команди останнього сезону (абсолютно кращі і в історичному реєстрі) - «Шахтар» і «Динамо».
 
Незважаючи на те, що Суперкубок по обидва боки барикад розглядається, перш за все, як один з етапів підготовки до нового сезону, можна не сумніватися, що суперники будуть робити все від них залежне, щоб перемогти. І на це є відразу кілька причин.
 
В першу чергу, напевно, треба говорити про зацікавленість «Шахтаря». Донеччани в минулому сезоні програли суперкубковий поєдинок, стало бути, є привід і резон повернути цей трофей собі. У всякому разі, футболісти «Шахтаря» публічно неодноразово висловлювалися саме в такому ключі. Незважаючи на те, що за загальною кількістю перемог в Суперкубку «гірники» випереджають динамівців - 8:7, в особистих зустрічах лідирують саме кияни - 6:5.
 
 Крім того, що ще більш показово, «гірників» очолив новий головний тренер, якому напевно хотілося б стартувати на новому місці з перемоги. Навряд чи можна стверджувати, що Луїш Каштру спеціально форсував підготовку команди саме до цього поєдинку, проте португалець не приховує, що хотів би почати сезон з перемоги над принциповим опонентом.
 
«Гірники» почали підготовку до сезону на чотири дні раніше динамівців, що зайвий раз говорить про їх наміри. На зборах новий тренерський штаб переорієнтував команду на новий лад. Відтепер «Шахтар» намагається грати за схемою 4-1-4-1, з дуже високим пресингом і швидким переходом від оборони в атаку. Новачків цього літа в команді не було, тому Каштру «танцював» від того, що було. Надлишок півзахисників з вади він перетворив на благо, перекваліфікувавши відразу декількох гравців. Зокрема, Сіпріано, якого награвав на лівій бровці захисту. Змінив амплуа і Марлос, який найчастіше грав на позиції «десятки».
 
Найбільш проблемною позицією «Шахтаря» все так же залишається правий фланг захисту. Каштру пробував на цій позиції відразу трьох гравців (Бутка, Додо і Болбата), і в підсумку зупинив свій вибір на тому ж варіанті, до якого схилявся і Фонсека.
 
Через травми «Шахтарю» не допоможуть Майкон і Малишев, які вже давно в лазареті, і Коваленко, який отримав пошкодження напередодні суперкубкової гри.
 
Свої резони для перемоги в цьому матчі є і у «Динамо». Кияни три останні сезони перебувають в тіні свого головного суперника на внутрішній арені, тому, якщо перефразувати їх тренера, «пора б і честь знати». І Суперкубок в зв'язку з цим бачиться непоганим плацдармом для початку динамівської реконкісти.
 
Тим більше, що «біло-сині», на відміну від «помаранчево-чорних», зуміли непогано зміцнитися. Команду підсилили два універсали - Караваєв і Кадірі. Прихід цих новачків розв'язав руки тренерському штабу і з точки зору посилення конкуренції, і з позиції розширення атакуючого діапазону команди.
 
Як і його візаві, динамівський коуч теж награвав в міжсезоння модну зараз схему 4-1-4-1. В цей механізм відносно безболісно були втиснуті і Кадірі, і Караваєв. Тепер належить втиснути і Циганкова, який пропустив австрійський збір через травму. На рідній позиції Віктора грав Караваєв, і грав добре. Швидше за все, капітан «Динамо» буде перекваліфікований в центрального півзахисника. Як Марлос в «Шахтарі». Тому що ця зона досі залишається найбільш проблемною в «Динамо». Крім Циганкова, через травми 28 липня не зіграють Соль, Дуелунд і Андрієвський.
 
Олександр Хацкевич, головний тренер «Динамо»:
- З вівторка ми почали планомірно готуватися до матчу з «Шахтарем» за Суперкубок України. Але цей поєдинок - теж ще один з етапів нашої підготовки до сезону. Так, на кону - трофей, але, крім цього майбутня гра покаже наш нинішній рівень, наскільки нам вдалося підготуватися до сезону. Ну, а ігрові кондиції будемо набирати через матчі чемпіонату.
 
Луїш Каштру, головний тренер «Шахтаря»:
- Якщо буде грати Вербич, то до нього ми повинні бути дуже уважні. Власне, як і до всього колективу, тому що головне у футболі - не індивідуальності, а саме динаміка. Ми повинні поважати «Динамо», з огляду на те, як багато чого вони домоглися і яким суперником є для «Шахтаря». Ця команда зазвичай намагається перевести свого опонента на один з флангів, потім змінити його і провести атаку. В останній третині поля часто йдуть подачі в штрафну, що змушує нашу лінію оборони сідати, в зв'язку з чим в цій зоні багато футболістів. «Динамо» дуже небезпечне, тому ні в якому разі не слід фокусуватися на одному гравцю. Треба максимальна увагу до всієї команди.
 
Орієнтовний склад:
«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Кадар, Бурда, Миколенко, Кадірі, Караваєв, Буяльський, Шепелєв, Вербич, Бесєдін
«Шахтар»: Пятов, Болбат, Кривцов, Хочолава, Ісмаїлі, Степаненко, Патрік, Тете, Марлос, Тайсон, Мораєс.
 
28 июля, неділя
«Динамо» — «Шахтар»
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 21:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
ДИНАМО — ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
 
 
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 56
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Geniyfootball1985
2:1???? У кого-то температура
wildstylezz
Если судить сугубо по предсезонке, то Шахтёр выглядит на сегодняшний день убедительнее Динамо. У Шахтёра и соперники были маститее и результаты явно лучше киевских. По игре, то у Шахтёра видится проблема в завершающей фазе, есть недопонимая. От игры Динамо в целом же, тоже недопонимая. Я пока не вижу целосной картинки во что и как собирается играть Динамо. Вижу безоговорночным фаворитом в этой игре Шахтёр, ставлю на уверенную победу дончан, особенно учитывая отсутствие Цыганкова и присутствие Беседина (вместо Соля). Но Динамо научилось играть в последнее время против ШД так что будет интересно посмотреть. Мой прогноз 2:0 в пользу Шахтёра!
nicksaf
Ничего интересного не будет. Открытие сезона, вот и всё.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
футфан
Дуже хочеться побачити сьогодні швидкий, технічний, якісний та красивий футбол. Не хотілось би, щоб Віталій Романов став головною фігурою сьогоднішнього матчу. Подаруйте нам сьогодні багато голів та справжнє футбольне свято!
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
От Динамо сложно чего либо нового ожидать. Интересно посмотреть Шахтер с новым тренером
Raumo
несмотря на мой нейтралитет к обоим командам в двобое, в этот раз будут болеть за ДК для равновесия по количеству суперкубков 8-8. Удачи киевлянам!
APOCALYPSE APOCALYPSE
Вся беда Динамо заключается в Суркисе! Никудышный владелец, если не увольняет колхозника!!! Пусть предложит Шеве возглавить Динамо потому что тот уже не раз заявлял, что хочет клубной работы, чтобы больше влиять на команду! И тем более у Шевы Динамовское сердце!
Sunrise
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олексій Коваль
Дівчинка здорово заспівала славень
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Ключка
как бы вы не осуждали Диниску(КУМА) Гармаш сильный центральный полузащитник .. и если он в составе-мы (Д.К) ВЫИГРЫВАЕМ СЕГОДНЯ...
Miroslav1981
Интересно на Кадири будет посмотреть, если будет играть.. На деградацию Сидорчука уже не могу смотреть.. жаль Соль не сыграет и Циганков.. хотя Караваев с Циганковым где-то на одном уровне+у Каравая опыта побольше..удачи ДК
Андрей Олейников
2:1????? Спорт юа, увольте своего эксперта))
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Бондаренко Александр
VAR уже будет в этом матче?..кто в курсе?
DIiMax2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
z.valenok01
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил