Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 липня 2019, 10:49
14470
16

Зоря обіграла Ворсклу в першому матчі сезону УПЛ

Перемогу луганчанам приніс точний удар Ледньова

| Оновлено 29 липня 2019, 10:49
14470
16
Зоря обіграла Ворсклу в першому матчі сезону УПЛ
Новий сезон в українській Прем'єр-Лізі відкривали команди, які в чемпіонаті країни напевно ставлять перед собою найвищі завдання. Перш за все, мова йде про потрапляння в шістку кращих на першому етапі, а потім боротьбу за медалі і путівки до єврокубків. Тому було цікаво подивитися, як обидва клуби підготувалися до стартового туру. Більшою мірою це, звичайно, відноситься до «Зорі», до якої в міжсезоння на пост головного тренера прийшов Віктор Скрипник, і яка вдало зіграла два дні тому в першому матчі Ліги Європи в Подгориці. Втім і для Віталія Косовського майбутній сезон є першим повноцінним в якості наставника клубу Прем'єр-ліги.
 
Рахунок в матчі було відкрито вже на третій хвилині. Владислав Кочергін зліва зробив відмінну передачу на Богдана Ледньова і той, трохи прокинувши собі м'яч на хід, з лівої ноги точно пробив під голкіпером господарів поля. Ось так швидко «Зоря» вийшла вперед і зробила для себе невеликий гандикап.
 
Далі гра пішла на зустрічних курсах і досить жорсткою, причому арбітр матчу Дмитро Кутаков в перші п'ятнадцять хвилин був змушений показати гравцям обох команд чотири жовті картки. В останньому епізоді в результаті порушення правил в ворота гостей був призначений штрафний удар, який досить вміло виконав Денис Васін. І, якби не блискуча гра Микити Шевченка, який витягнув м'яч з правого від себе кута, «Ворскла» цілком могла розраховувати на успіх.
 
Ще один досить небезпечний момент виник біля воріт «Зорі» на 22-й хвилині. Полтавські футболісти кілька разів намагалися пробити точно вже з меж штрафного майданчика. Однак напоготові були воротар і захисники гостей, які сміливо кидалися під м'яч і, врешті-решт, відвели загрозу.
 
«Ворскла» продовжувала небезпечно атакувати і за п'ять хвилин Микита Шевченко знову виручив своїх партнерів. Тепер вже після того як Юрій Коломоєць скористався передачею праворуч від Ігоря Пердути і головою пробив з близької відстані. А на 38-й хвилині трохи вище поперечини головою пробив Денис Васін.
 
Ближче до кінця тайму гра знову вирівнялася і трохи заспокоїлася. Скоріш за все, на діях футболістів позначилася спека, адже в цей час температура повітря була в межах 30 градусів. До того ж сталося ряд болючих сутичок, матч кілька разів зупинявся, в результаті чого Дмитро Кутаков компенсував до основного часу тайму аж п'ять хвилин. Але і вони ні до чого не привели.
 
Відразу ж після перерви «Ворскла» заробила перспективний штрафний і після подачі справа Володимир Чеснаков чи бив по воротах, то чи робив передачу, проте м'яч пролетів неточно. Господарі поля намагалися більше володіти м'ячем і посилили тиск на ворота «Зорі», ось тільки до ударів справа доходила дуже рідко. На 61-й хвилині полтавській команді навіть вдалося забити, але Артур, який добивав м'яч у ворота, опинився в явному офсайді.
 
Гості діяли на контратаках і більше покладалися на дальні удари. Принаймні двічі здалеку пробивав Богдан Ледньов, але неточно.
 
Прекрасний шанс зрівняти рахунок мав на 72-й хвилині Артем Габелок. Після подачі кутового з лівого флангу він зряче бив головою в правий від Микити Шевченка кут. Воротар «Зорі» лише поглядом проводив м'яч, але той розминувся поруч зі штангою. І вже зовсім забійний момент за чотири хвилини втратив Юрій Коломоєць. Він здорово відкрився під передачу партнера, опинився один на один з голкіпером гостей, однак пробив повз дальнього кута.
 
Незважаючи на такі невдачі, «Ворскла» продовжувала проявляти характер і шукати щастя поблизу чужих воріт. Дуже активними були Артур і Кане, які вдвох створили небезпечний момент на 81-й хвилині, але останньому пробити з чудової позиції завадили захисники.
 
Як і в першому таймі арбітр компенсував до основного часу п'ять хвилин. Майже всі вони пройшли поблизу штрафного майданчика гостей, однак забити гравцям «Ворскли» так і не вдалося.
 
Таким чином, «Зоря» мінімальна виграла в Полтаві, де їй не вдавалося перемагати з березня 2017 року.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
 
Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур
 
«Ворскла» - «Зоря» - 0:1
 
  Ледньов (2)
 
  Габелок (14), Коломоєць (55), Шехіч (87) - Михайличенко (5), Будковський (9), Вернидуб (15), Хомченовський (49), Ледньов (67)
 
«Ворскла»: Ткаченко - Пердута, Чеснаков, Мартиненко, Кане - Артур (Челядін, 90), Скляр (Шехіч, 72), Петрович, Габелок, Васін (Ребенок, 83) -Коломоець
 
«Зоря»: Шевченко - Тимчик, Вернідуб, Абу (Чеберко, 86), Михайличенко - Арвеладзе, Кочергін, Ледньов (Чайковський, 90), Хомченовський, - Будковський, Громов (Луньов, 82)
 
Арбітр: Дмитро Кутаков (Київ)
 
Стадіон «Ворскла» ім.А. Бутовського

Глядачі: 2647
 

ВОРСКЛА - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Интерес к матчу сумасшедший. Аж 2 комментария за полчаса. Это всё, что нужно знать об уровне УПЛ, рассуждая про продажу пула трансляций.
digital_summer
Пока не будет у каждой команды стадиона уровня Днепр-арены или хотя бы Славутич-арены, трансляции будут убожеством. Вчера играли Краснодар-Сочи, бревна бревнами, а какая картинка, хотя газоны в роиссе так и не научились делать качественными, ярко-зелеными
babovoz
Ворскла на нічию награла, але забивати потрібно, наприклад Коломойцю з пяти метрів
Vyaches Samojlov
Ворскла: много желания, но мало умения. Столько раз бить из разных позиций, разных положений - по-моему, 90% ударов мимо "рамки"... Не знаю, на что там говорят они "наиграли"...
Заря: лучше взаимодействие между игроками, быстрее и точнее игра в пас, хорошие пасы в свободную зону в атаке - в результате - намного больше остроты в тех моментах, что возникали.
П.С. Результат - закономерен.
футфан
Гра була не цікавою. Від Зорі чекав трохи більшого, не скажу що перемога по грі. Ворскла виглядала трохи краще, мабуть нічию заслуговувала. Але рахунок на табло. Мене дуже засмутило інше, арбітр матчу, Дмитро Кутаков показав 8 жовтих карток на дві команди, приймав суперечливі рішення (як в епізодах з жовтими Михайличенку та Ледневу). І це при тому що гра не була брудною.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил