Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 липня 2019, 14:05
7466
0

Ворскла – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Початок перезавантаження

| Оновлено 28 липня 2019, 14:05
7466
0
Ворскла – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Ворскла

Матч-відкриття чемпіонату спочатку винесли не тільки від основної програми стартового туру, а й зрушили, як уже говорилося, за часом початку. На прохання нового наставника «Зорі» Віктора Скрипника полтавський колектив відреагував (принаймні публічно), цілком собі тактовно погодившись перенести час старту поєдинку з 17 години на 14:00. Як би скептично кимось не був зустрінутий даний нюанс, але хочеться визнати, що в нашому сучасному «футбольному котлі» в цей раз, на щастя, все обійшлося холодною прагматичністю: треба, так треба.

Новий сезон і новий виклик «зелено-білі» приймають, мабуть, гранично зосередженими. Мінімум активності на трансферному ринку, максимальний акцент напрацюванням звичних і давно сформованих зв'язків в ході тренувальних зборів, ну і перший повноцінний сезон у якості наставника для Віталія Косовського. Треба сказати, що нехай і не разюче, але все одно помітно - гра полтавчан в кінцівці минулого сезону (та й результат - лише одна поразка у восьми останніх матчах УПЛ-18/19!) вселила надію, що команда готова боротися за більше, ніж сьоме місце.

Літні зміни в складі поки мінімальні. На місце гравців, що пішли, прийшли лише виконавці, у яких закінчилися терміни оренди. З цієї причини досить ймовірно, що новачки ще будуть, проте на «Зорю» вже точно вийде «стара гвардія». До речі, вболівальники вже мали можливість побачити свою команду в рідних стінах - всього тиждень тому. Незважаючи на товариський статус поєдинку та поразку в ньому від «Дніпра-1» (3:4), матч вийшов дуже видовищним: «Ворскла» зіграла дуже непогано, ось тільки з реалізацією, на відміну від суперника, не склалося.

Як то вийде з «Зорею», що вже стартувала в єврокубках, навряд чи можна передбачити. Від свого першого офіційного поєдинку в сезоні до першого в чемпіонаті України, луганчан відділяють менше трьох діб та дві тисячі кілометрів шляху з Подгориці. Взагалі, до команди тепер уже Віктора Скрипника увага в це міжсезоння була прикута, мабуть, нітрохи не менше, ніж до «Шахтаря» та «Динамо». Як зміниться філософія команди і що привнесе в гру наставник, як покажуть себе новачки і чи збережеться той характер, за який «чорно-білі» отримали прізвисько «мужики»?

Перші відповіді на ці питання дав поєдинок проти «Будучності»: «Зоря» показала класний футбол, сповна використавши огріхи суперників в обороні і здорово проявивши себе в атаці. Причому, порадували і гравці стартового складу, і виконавці, які вийшли на заміну. При цьому в стані луганчан не приховують, що продовжують шукати нападника, однак в грі з «Ворсклою» ми напевно побачимо звичну атакуючу лінію (природно, за винятком виконавців, які залишили команду). У неділю їм належить потоптати статистику, яка невблаганно стверджує, що в Полтаві луганська команда не перемагала більше двох років. Втім, і весняна поразка «Ворскли» в Запоріжжі з рахунком 0:3 навряд чи встигла стертися з пам'яті уболівальників. До речі, екс-полтавчанин Артем Громов, який оформив дубль в Подгориці, відзначився і в тому поєдинку.

Словом, стартовий матч чемпіонату нас чекає дуже навіть інтригуючим. Відкриваючи сезон, кожному з цих суперників впору «натиснути на кнопку» «Перезавантаження», залишивши позаду колишні невдачі і втрачені цілі. Ну а непередбачуваністю зустрічі «Ворскли» та «Зорі» відрізнялися за всіх часів, незалежно від результатів.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ткаченко, Мартиненко, Кане, Сапай, Чеснаков, Ребенок, Артур, Габелок, Васін, Петрович, Коломоєць.

«Зоря»: Шевченко, Михайличенко, Вернидуб, Чеберко, Тимчик, Іванисеня, Кочергін, Хомченовський, Луньов, Будківський, Громов.

28 липня, неділя

«Ворскла» — «Зоря»
Полтава. Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА — ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі
Футбол | 25 квітня 2024, 05:00 2
Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі

Маурісіо Почеттіно має вивести «пенсіонерів» до єврокубків, інакше залишить пост коуча

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.