Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 25 липня 2019, 21:43
17028
9

Будучност - Зоря. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи

Забута мелодія для Скрипника

| Оновлено 25 липня 2019, 21:43
17028
9
Будучност - Зоря. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи
ФК Зоря

Першою з українських команд новий єврокубковий сезон відкриє «Зоря». 25 липня луганський колектив в рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги Європи зіграє на виїзді проти «Будучності».

Чорногорська команда стартувала з першого раунду кваліфікації, в якому зустрілася з естонським «Нарва Трансом». Балканці без особливих проблем за сумою двох матчів здолали свого невибагливого суперника: на виїзді перемогли 2:0, а вдома і зовсім розгромили - 4:1.

Незважаючи на досить міцний статус фаворита, що закріпився за «Будучностю» на Батьківщині (команда з Подгориці - один з двох гегемонів чемпіонату Чорногорії; у минулому сезоні здобула Кубок країни і срібні нагороди першості), в єврокубках цей колектив зірок з небес не хапає. І це - м'яко кажучи. У кращому випадку, «Будучность» долає перший єврокубковий кваліфайн, щоб у другому незмінно вилетіти.

У складі опонента «Зорі» немає жодного більш-менш відомого на континенті футболіста. Більш того, немає і гравців, які регулярно викликаються до лав національної збірної. Та й тамтешній чемпіонат ні в яке порівняння не йде з нашим. Одним словом, цю команду луганці повинні без особливих варіантів перегравати. Головне - правильний настрій і мотивація.

Однак, навіть на тлі такої наскрізної сірості, в «Будучності» є фігура, на яку слід звернути пильну увагу. Це головний тренер команди - Бранко Брнович, авторитет якого на Батьківщині – щось на кшталт шанування у нас Валерія Лобановського. Нещодавно цей наставник очолював збірну Чорногорії, з якою наша національна команда зустрічалася в відборі на ЧС-2014. Тоді в Києві чорногорці виграли 1:0, але ось в Подгориці українці взяли оглушливий реванш - 4:0.

Що стосується «Зорі», то про візуальні зміни в цій команді вітчизняний уболівальник обізнаний добре: прийшов новий тренерський штаб на чолі з Віктором Скрипником, клуб підписав відразу п'ять нових футболістів, хоча і позбувся своєї головної зірки - Караваєва. Але ось що стосується функціональної готовності «Зорі» на даний момент, то про неї ми можемо лише здогадуватися, адже сезон ще не стартував, а в товариських поєдинках підопічні Скрипника далеко не завжди мали переконливий вигляд. У зв'язку з цим радує те, що в Чорногорії чемпіонат теж ще не почався, так що команди будуть в рівних умовах.

Проте, українські любителі футболу вправі очікувати від «Зорі» проходу в наступний раунд. Хоча б тому, що рівень української команди просто вище, та й досвіду побільше. До того ж, повинен своє вагоме слово сказати і новий тренер луганців. Досвід серйозних змагань у нього є, пора його продемонструвати і в єврокубках на чолі української команди.

Орієнтовні склади:

«Будучност»: Драгоєвіч, Дам'янович, Мірковіч, Міліч, Больєвіч, Божович, Бакіч, Мійіч, Вучич, Іванович, Перович.

«Зоря»: Шевченко, Михайличенко, Вернидуб, Тимчик, Ханна, Іванисеня, Хомченовський, Кочергін, Шалфеєв, Будковський, Громов.

25 липня, четвер

Будучност – Зоря
Подгоріца. Стадіон «Під Горіцом». 21:45
БУДУЧНОСТ  ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА
Прогноз Sport.ua — 0:2
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 22 квітня 2024, 21:31 1
Анчелотті прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня королівський клуб виграв у «синьо-гранатових» із рахунком 3:2

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 24
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Обе забьют и Заря не проиграет. Прогнозирую счет 1:2.
Денис Булычев
А Юрченко не видит в основе спорт юа? Или я что-то пропустил?
Vladislav Pohily
Не знаю, дивлячись на склад Зорі, оптимізму не багато. Що правда не знаю, що там з себе представляють новачки. Можливо хтось з них і підсилить команду.
Степан Петренко
Леднев дисквалифицирован, замените состав!)
Саша Яковенко
але ось в Подгориці українці взяли оглушливий реванш
---------------------------------------------------------------------------
---------------
мдя...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lawyer
Хочу помилятися в прогнозі на цей матч, але думаю, що саме господарі можуть забити 2 м'ячі, а от чи заб'є Зоря так легко - не знаю.
Johnny92
1:2 і важка перемога Зорі