Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

14 липня 2019, 16:10
Формула 1
Гран-прі Великобританії 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 15 липня 2019, 06:07
5872
9

Хемілтон виграв гонку, епічна битва Ферстаппена, Леклера і Феттеля

Гонка в Великобританії завершилася перемогою місцевого кумира

| Оновлено 15 липня 2019, 06:07
5872
9
Хемілтон виграв гонку, епічна битва Ферстаппена, Леклера і Феттеля
Skysports.com

Топ-10: Хемілтон, Боттас, Леклер, Гаслі, Ферстаппен, Сайнс, Ріккардо, Райкконен, Квят, Хюлькенберг

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Гран-прі Великобританії почався з надзвичайно цікавою боротьби між напарниками по Мерседесу. Валттері Боттас зберіг лідерство, але Льюїс Хемілтон тут же на нього насів і хотів скоріше обігнати. І навіть обігнав, але Боттас повернув собі позицію! Класна боротьба, і коли фін втратив позицію, то здавалося, що все вирішено, але Валттері зумів красиво повернутися на 1-е місце. При цьому було видно, що Феррарі і Ред Булл абсолютно не тримаються в ритмі лідерів і відстають.

Топ-5 становили Леклер, Ферстаппен і Феттель. Поки між ними йшла боротьба, до Феттеля під'їхав Гаслі і випередив його! У Феррарі явно проблеми на цьому треку, Ред Булл просто швидше. Тим часом Леклер і Ферстаппен поїхали на піт одночасно! І на піт-стопі Бики спрацювали краще, тому Ферстаппен зумів випередити Шарля! Однак після повернення на трасу Макс втратив зчеплення з треком і Леклер повернув собі третю позицію. Епічна битва, і Леклер явно не забув, що сталося в Австрії.



І все ж Ферстаппен не зліз зі свого суперника і обидва пілоти подарували нам чудовий бій. Макс протягом декількох кіл насідав, Шарль оборонявся до останнього і не пропустив його. Можливо, в результаті Ферстаппен пройшов би опонента, але пілот Альфа Ромео Антоніо Джовінаццо припустився помилки і його болід застряг в гравії. І це сейфіті-кар, який змінив все.

Хемілтон, який не був на піт-стопі, по суті, отримав безкоштовну зупинку і випередив Боттаса. Валттері просто не пощастило, і він залишився другим. Таку ж безкоштовну зупинку зробив Феттель, вискочивши на третє місце. А ось Леклер відкотився на 6-у позицію. Один сейфіті-кар змінив всю гонку. Особливо шкода Леклера, який по радіо поскаржився, мовляв, як так вийшло і чому не провели швидкий піт-стоп, але йому порадили тільки зосередитися на гонці. Леклер насів на Ферстаппена, але в красивій боротьбі все ж таки не зумів його пройти. А в Ред Буллі сказали Гаслі пропустити напарника, щоб Макс не втрачав час і наздоганяв Феттеля, який займав 3-е місце.

Попереду ж Боттас, який ще й повинен був їхати на піт, відпускав Хемілтона, який їхав до своєї перемоги. Ферстаппен наздоганяв Феттеля, обігнав його і ... Себ врізався в суперника! Макс уже провів обгін, але Феттель, можливо, припустившись помилки на гальмуванні, влетів в болід Ред Булла! Явна і чергова помилка пілота Феррарі. При цьому Ферстаппен продовжив свій рух, а Феттель поїхав на піт. На третє місце піднявся Леклер, а топ-5 доповнювали Гасли і Ферстаппен. Феттель же отримав штраф +10 секунд. Справедливо.


Ух, ось це етап. Що стосується переможця, то Хемілтон спокійно доїхав до перемоги, хоча не можна говорити, що дуже вже справедливо. Якби не сейфіті-кар, то Боттас мав всі шанси виграти, а так фін ще більше відпускає суперника в загальному заліку.

Топ-5 замкнули Леклер, Гаслі і Ферстаппен.

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 223
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 184
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 136

4. Себастьян Феттель (Феррарі) - 123
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 120

Іван Зінченко
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

ВІДЕО. Серйозна аварія пілота Мерседеса на останньому колі гонки Ф-1
Авто/мото | 25 березня 2024, 00:02 0
ВІДЕО. Серйозна аварія пілота Мерседеса на останньому колі гонки Ф-1

Расселл боровся з Алонсо

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Senator
Очередная весточка, что Феррари нужно избавиться от Феттеля...Да, он хороший гонщик, но количество элементарных ошибок просто зашкаливает, из-за которых команда не добирает побед...
ya_3
И снова фарт на стороне метиса. Подзае...ало...
tima fialko
Німці не вміють програвати.Шумахер теж таке робив
sv_2000
Что-то я все больше начинаю топить за Леклера))
romstein
Формула 1 в последнее время красочна борьбой за 3, 4, 5 место. Мерседесы отрываются вперёд и камеры показывают борьбу за 3 и ниже места. Если авария или дождь, тогда какую-то интригу ещё можно ждать, но это будет исключение из правил. К сожалению, борьба за чемпионский титул уже предрешена на 99.99% - и это середина сезона.
Kherson384
Без слов....