Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 липня 2019, 10:08
6037
12

Реформа ЛЧ. Півфіналісти отримають путівку в наступний розіграш?

Президент УЄФА спростував чутки про створення Європейської суперліги

| Оновлено 05 липня 2019, 10:08
6037
12
Реформа ЛЧ. Півфіналісти отримають путівку в наступний розіграш?
Twitter
Александер Чеферін, президент УЄФА, розповів, що можуть бути внесені деякі зміни в розподіл путівок в Лігу чемпіонів.
 
Він пояснив, що є пропозиція, згідно з якою команди, які досягли останніх раундів (наприклад, півфіналу або чвертьфіналу), будуть автоматично кваліфікуватися в наступний розіграш ЛЧ. Це дозволить уникнути сценарію нинішнього літа, коли півфіналіст «Аякс» повинен проходити кваліфікаційні раунди, щоб досягти групового етапу.
 
Чеферін сказав: «Ми хотіли б захистити такі команди, як «Аякс» в цьому році або «Монако» і «Лестер Сіті» в попередніх сезонах. «Аякс» грав в півфіналі в цьому році, і тепер їм доведеться продати всіх своїх гравців, тому що вони не знають, чи потраплять до Ліги чемпіонів в наступному році. Я не думаю, що ми повинні захищати занадто багато клубів, тому що тоді буде занадто закрита ліга, але я думаю, що ми повинні захистити деякі клуби. Ідея полягає в тому, що ті клуби, які виходять в певний етап змагання, можуть змагатися і в наступному році. Але це питання тільки в стадії обговорення. У нас буде зустріч 11 вересня, щоб обговорити його з лігами і клубами».
 
Чеферіна також запитали про його реакцію на чутки про створення Європейської суперліги. Президент УЄФА відповів: «Суперліги ніколи не буде, поки я тут».
 
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»
Футбол | 26 квітня 2024, 11:10 64
Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»

Клуб готується до продажу провідного виконавця

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Коноваленко
Скоро ЛЧ будет как НХЛ
Микола Унгурян
ніби-то пропозиція і слушна, але чому сталась така ситуація? хіба не тому що УЄФА подарувала 16 місць в груповому етапі ТОП-5 євроліг?
і получається що якийсь рен чи вольсбург, які в кращому випадку рівень ЛЄ грають напряму в груповому турнірі, а півфіналісти не пробиваються через відбір.
І як буде діяти ця норма коли півфіналісти будуть з топ-ліг? будуть ще квоти на 5-6 місце?
а все тому що УЄФА вже давно це гроші, а не футбол і не спорт
digital_summer
Так и есть. Достаточно взглянуть, что за фильмы идут в кинотеатрах. Одна супергеройская ересь, другие картины, у которых есть сюжет, но нет такого количества спецэффектов, один за одним проваливались в прокате, что их просто перестали снимать
MaxUa
Они как обычно врут. Команды типа Аякса или Порту на современном этапе развития ЛЧ доходят до стадии полуфиналов в лучшем случае 1 раз в 10 лет. А как правило в 1/2 ЛЧ играют представители 5 ТОП чемпионатов. Вот теперь полуфиналисты будут напрямую попадать в групповой этап следующего розыгрыша ЛЧ точно также, как и победитель ЛЧ.
Все реформы ЛЧ за период ее существования преследовали только 1 цель: добиться того, чтобы в Лиге на постоянной основе играли только самые богатые клубы. Поэтому сначала в групповой этап разрешили напрямую выходить серебряным призерам национальных первенств в зависимости от коэффициента УЕФА, потом бронзовым, а не так давно вообще тем, кто занял 4 место.
Так, если после реформы 1999 года в групповой этап напрямую проходили 9 чемпионов и 6 обладателей серебра, то после реформы 2018 года в групповой этап напрямую проходят 11 чемпионов и уже целых 13 команд, занявших места со 2 по 4.
Даже стало интересно: неужели все дойдет до того, что они постепенно разрешат выход в группу тем, кто занял 5 и 6 места? Но видимо чтобы не доводить ситуацию до откровенно абсурдной можно пойти другим путем - сначала разрешить прямой выход в группу полуфиналистам, а потом и четвертьфиналистам, ибо чем дальше, тем все реже даже до стадии 1/4 доходят клубы не из 5 ТОП чемпионатов + голландский и португальский.
В общем при такой политике, когда только самые богатые клубы играют в ЛЧ и они же загребают львиную часть денег от участия в ЛЧ, что позволяет им расхватывать хороших игроков, на которых теперь у всех остальных нет денег, ибо финансовый фэйр-плей, уже в ближайшие лет 5-10 мы придем к ситуации, когда клубы из НЕ 5 ТОП чемпионатов + голландский и португальский будут выходить даже в 1/8 ЛЧ только по большим праздникам.
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Крим
Какие нахер полуфиналисты? Играть должны только чемпионы, развели базар-вокзал В финале играю третья и четвертая команды Англии, выиграв у второй команды Голландии в полуфинале