Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 01 липня 2019, 13:03
5339
13

Україна поступилася британкам і залишає Євробаскет

Наша жіноча збірна програла і третій матч на турнірі

| Оновлено 01 липня 2019, 13:03
5339
13
Україна поступилася британкам і залишає Євробаскет
Жіноча збірна України програла всі три поєдинки групового раунду фінальної частини чемпіонату Європи. Після поразок від Іспанії (77:95) і Латвії (74:82) наші дівчата поступилися і збірній Великобританії.

 
Перемога з різницею більш ніж в три очки виводила збірну України в плей-офф. Були варіанти, коли ми могли вийти з групи навіть з другого місця, однак тепер це вже не має значення.
 
З перших хвилин зустрічі стало зрозуміло, що у нас категорично не йдуть дальні кидки. 24% реалізації з-за дуги в матчі проти латишок тепер здаються нормальним показником! Тому що з британками ми не могли закинути дальній протягом всієї першої половини гри. І тільки ближче до середини третьої чверті нарешті закинули триочковий - з 23-ї (!) командної спроби.

 
Крім того, стало ясно, що наш лідер, Аліна Ягупова, сьогодні не зовсім у формі. Вона досить часто помилялася в передачах, допускала втрати... Так, за статистичними показниками вона як і раніше була кращою, але гра у неї явно не склалася.
 
Тому не дивно, що першу чверть ми закінчили з «-5», до них додалися «-6» у другій. Але перерва, здалося, пішла на користь команді. По-перше, нарешті вдалося закинути через дуги (відзначилася все та ж Ягупова, причому двічі поспіль). По-друге, дуже здорово відіграли в обороні. Символічно, що коли наш капітан сіла на лавку, набравши 4 персональних фоли (у суперниць на той час було стільки ж командних!), заа її відсутності наші баскетболістки вперше в матчі вийшли вперед. І після третьої чверті вели в рахунку - 45:44.
 
 
На жаль, на заключну десятихвилинку сил у них не вистачило. У підсумку лідерство збірної України тривало трохи більше хвилини ігрового часу. Британки ввімкнули швидкість і за 3,5 хвилини до фінальної сирени «-1» перетворили на «+17»! Наша збірна в цей час знову збилася на дальні кидки, які як і раніше були неточними. У підсумку - 3 точних триочкових з 34-х за матч, тобто всього лише 8,82%!
 
Після трьох поразок наша команда одною з перших відправляється додому з Євробаскету. А збірна Великобританії продовжить боротьбу в плей-офф.
 

Чемпіонат Європи. Група А.
 
Україна - Великобританія - 54:68 (14:19, 10:16, 21: 9, 9:24)
 
Україна: Аліна Ягупова (21 + 7 підбирань + 4 передачі + 4 перехоплення), Людмина Науменко (11 + 7 підбирань), Таїсія Удоденко (4 + 4 підбирання), Аріна Білоцерківська (6 + 5 передач), Влада Волошина, Віта Горобець, Вікторія Конде, Олеся Малашенко (6), Олександра Радулович (4 + 4 підбирання), Міріам Уро-Нілі, Ольга Яцковец (2).
 
Великобританія: Джоунс, Коллінз, Вандервал (8 + 7 підборів), Хенді (6 + 4 передачі), Шоу, Кемпбелл, Лідхем (10 + 7 підбирань), Монакан (2), Фагбенле (22 + 8 підбирань), Грін (4 + 7 підбирань), Сімпсон (6), Самуельсон (10 + 6 підбирань).
 
Арбітри: Саша Марічіч (Сербія), Міла Кавара (Боснія і Герцеговина), Тамаш Фёльдхазі (Угорщина).
 
«Арена Рига» (Латвія).
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:03 26
Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді

Реванш із Рибакіною доведеться відкласти

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 27
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
slafko
Наши баскетболистки даже если в пустыне найдут колодец, все равно умрут от жажды, туда же еще ведром надо попасть (кроме Ягуповой - та просто нагнет колодец и напьется). 3 из 34 трехочковых , лотерея и та была 6 из 36.
upiter8
М-да, команда совсем не готова к Евробаскету, тренеру пора покидать пределы Украины
Vladlen
Просто позор, с таким составом и не одной игры не выиграть. Тренера надо гнать паршивой метлой, просто позор.
Владислав Ткаченко
Бродскому привет!
vitaha33
Дівчата не винні, вся вина на тренеру, з одної із найсильніших європейських збірних зробити аутсайдера... Верніть Холопова або рівноцінного спеціаліста, чорногорець нехай їде додому загаряти, зараз багато гарячих путівок...
Assa Assaul
Это просто дно, но кроме тренера я бы обратил внимание на желание самих игроков бороться, такое впечатление что отбывали номер, зачем тогда было отбираться можно было в квалификации вылететь
Руслан Шевченко
Не забывайте, что наши комады по игровым видам спорта попадают на ЧЕ или ЧМ по "праздникам". Пусть хотя бы каждый отбор проходят для начала и приучат нас к этому, а потом будем критиковать. Спасибо и за участие в чемпионате.
Владимир Туленко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил