Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2019, 14:31
6691
10

Українки поступилися Латвії в матчі жіночого Євробаскету

Наша команда програла збірній Латвії

| Оновлено 29 червня 2019, 14:31
6691
10
Українки поступилися Латвії в матчі жіночого Євробаскету
Збірна України програла і другий матч на чемпіонаті Європи з баскетболу серед жінок. Національна команда Латвії, яка несподівано поступилася в першій грі британкам, постала зовсім іншою командою.
 
Наші дівчата непогано почали гру. Однак після того, як рахунок став 9:4 на нашу користь, латишки наздогнали, обігнали і більше не дозволяли збірній України вирватися вперед.
 
Незважаючи на всі старання нашого капітана, Аліни Ягупової (28 очок, 8 підбирань, 7 передач і 5 перехоплень), нав'язати свою гру суперницям збірна України не зуміла.



Кожна з чвертей завершувалася мінімальною, але перевагою латишек. До того ж на початку другої половини зустрічі Анна Ольховик, намагаючись врятувати м'яч, який летів за лінію, невдало впала на коліно і більше на паркет не вийшла.
 
А у команди Латвії виявився свій лідер, своя майже тезка Ягупової. Еліна Дікаюлаку (в дівоцтві - Бабкіна) показала феноменальний результат. 33 очка, 6 підбирань, 7 передач і 3 перехоплення стали більш ніж гідною відповіддю Ягуповій.



Відзначимо також 18 очок Зенти Мельники (чий тато родом з Києва). Загалом, латишки перевершили нас майже за всіма компонентами, крім перехоплень (9 проти 12) і підборів під чужим щитом. А відсоток наших дальних кидків (24,24%) взагалі жахає (у суперниць - 46.67%). Часом розрив досягав 14-ти очок, але під кінець українки зуміли все-таки скоротити відставання і навіть виграти завершальну чверть. Що стало слабкою втіхою.

 
Після очікуваної поразки чинним чемпіонкам Європи, іспанкам, все було в руках збірної України. Але тепер вже не все залежить від нас. Однак наступний матч, проти команди Великобританії, потрібно вигравати, і як можна з більшим рахунком. Ця гра відбудеться в неділю, 30 червня. Латишкоє ж належить зіграти з Іспанією.
 
Чемпіонат Європи. Група А.
 
Латвія - Україна - 82:74 (15:14, 26:20, 17:14, 24:26)
 
Латвія: Брумермане (6 + 9 підбирань), Дікаюлаке (33 + 6 підбирань + 7 ассистов), Пілабере, Пульвера (10 + 6 передач), П. Страутмане, Креслін (10 + 2 підбирання), Мельника (18 + 4 підбирання) , Якобсон (5), Септил, Д. Страутмане, Вітола.
 
Україна: Аліна Ягупова (28 + 8 підбирань + 7 передач), Людмина Науменко (3 + 5 підбирань), Таїсія Удоденко (5 + 5 передач), Аріна Білоцерківська (8), Віта Горобець (3), Вікторія Кондусь, Олеся Малашенко ( 19 + 4 підбирання), Анна Ольховик, Олександра Радулович (8 + 4 підбирання), Міріам Уро-Нілі, Ольга Яцковець.
 
Арбітри: Саша Марічіч (Сербія), Міла Кавара (Боснія і Герцеговина), Беньяміно-Мануель Аттард (Італія).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
moris24
Дивився дві гри. У мене складається враження, що тренер не відчуває ні команду, ні те що робиться на паркеті. Жодного слушно взятого таймауту, жодної підказки, а головне як на мене не має тактичної готовності і тренерської задумки, жодних награних комбінацій ні в атаці, про захист це окрема тема....
ARTA LC
Для того, чтобы стать третьими надо выигрывать у Великобритании +3 очка, у нас тогда будет с -8 (что получили с Латвией) на -5, а у Латвии останется (с -14 с Великобританией +8 с Украиной) - 6 очков. А для того, чтобы стать вторыми надо выигрывать у Великобритании с +11-12 очков. Тогда у нас с -8 станет +3 или + 2, а у Великобритании +3 ( как и у нас при поражении в личной встрече с нами) или + 2 против наших + 4 (если выиграем + 12 очков). Это все арифметика, а игра покажет. Удачи сборной. Надо выигрывать и все... Да, это расклад если Великобритания не выйграет у Испании
Антон Корзун
У більшості єврозбірних кістяк команди зі своїх внутрішніх чемпіонатів, і тільки в України збірна-вінегрет з іноземних другорядних клубів. Бродський-боров розвалив баскетбол жіночий.
gudini
Ягупова сколько набрала, столько же и запорола своими непредсказуемыми передачами в никуда. А вообще нужен тренер, ведь в команде полно личностей, а в целом команды нет. Жаль, очередная олимпиада будет без игровых видов для нас.
Assa Assaul
Слабая игра, с таким составом можно было рассчитывать на большее чем вылет и не выход с группы. Кроме как игра на Якупову больше никакой мысли в атаке, куча потерь, очень слабо и тренер не управляет командой 💯
Andy Chak
Ягупова і з натяжкою Малашенко - всі решта, це непотріб, який випадково грає в Європі, латвійки просто порвали наших після ніякої гри з Великобританією. Хочу почути прогнозиста зі Спорт.юа, який нас перконував, що ця команда здатна на результат, що це таланти, а по ходу вийшло, що це ГІВНО, крім декількох гравців, а особливо дебілувато-істеричний тренер!!!
Andy Chak
Самий цимус в тому, що якщо зараз великобританки не програють іспанкам, то нам вже можна збиратись додому з чорнобривим тренером-дебілом. Друга четверть, 15-та хвилина, 24:21 Англія виграє...
vizuals
Баскет, ще й жіночый, до спорту має віддалене відношення