Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 01:02
4187
0

Україна – Іспанія. Прогноз та анонс матчу чемпіонату Європи

Наша збірна починає турнір зустріччю з діючими чемпіонками Европи

| Оновлено 04 липня 2021, 01:02
4187
0
Україна – Іспанія. Прогноз та анонс матчу чемпіонату Європи
ФБУ

Поєдинок Україна – Іспанія відбудеться в четвер, 27 червня, в Ризі. Початок зустрічі в 21.00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Xsport.   

За примхою календаря стартовий поєдинок на Євробаскеті-2019 збірна України зіграє з іспанками, які є чинними чемпіонками континенту і другою командою минулорічної світової першості. Так що, вже після закінчення першого дня турніру вболівальники нашої збірної зможуть зрозуміти, що являє собою команда на тлі топового за європейськими мірками суперника.  

З цим самим суперником наші шляхи останнім часом перетинаються досить часто. Спочатку іспанки і українки зійшлися між собою на груповому етапі Євробаскету-2017. У тому матчі наші баскетболістки поступилися з вельми великою різницею в рахунку – 54:76. Після цього Україна та Іспанія опинилися в одній групі кваліфікаційного раунду до нинішнього чемпіонату Європи і провели між собою два поєдинки, в Києві (лютий 2018 року) і в Мелільї (листопад минулого року). У київському поєдинку українкам вдалося нав'язати серйозну боротьбу титулованому супернику. Наші дівчата до кінця матчу боролися за перемогу, але все таки клас іспанок взяв своє, в результаті – 68:72 на користь суперниць. У матчі-відповіді в Іспанії, наша збірна програла з більшим рахунком – 71:84, але вирішальну перевагу господаркам вдалося створити лише в четвертій чверті. І ось нова зустріч, вже в рамках Євробаскету-2019.

Як і в попередніх матчах, фаворитом у протистоянні вважаються іспанки. Крім регалій піренейськой збірної, на таку думку наводить ростер, який привезла на турнір збірна Іспанії. У ньому присутні такі зірки європейського баскетболу як Атсу Ндур, яка потрапила до символічної першої збірної минулорічної світової першості, кращий «перехоплювач» чемпіонату Європи-2017 Санчо Літтл, одна з кращих шутерів жіночого баскетболу Анна Круз, а також «велика» Лаура Ніколс, для якої штампувати дабл-дабл на чемпіонатах Європи або світу, є цілком звичною справою. Додамо до цього таких потужних гравців як Сільвія Домінгес, Марта Чаграй, Лаура Хіль і ми отримаємо одного з основних претендентів на перемогу в турнірі.  

При цьому у Іспанії є дуже серйозна кадрова втрата. Через травму не зможе допомогти своїй команді MVP Євробаскету-2017 Альба Торренс. Варто відзначити присутність в заявці і головного ветерана іспанського баскетболу Лайї Палау. Тридцятидев'ятирічна баскетболістка дебютувала за свою національну команду ще в далекому 2002 році і до цих пір є одним з найважливіших гравців своєї збірної.

Будемо відверті, шансів на успіх проти такого суперника у збірної України не так багато як хотілося б. Але київський матч цих суперниць в лютому минулого року довів, що і з іспанками в їх найсильнішому складі можна боротися. Якщо наші дівчата зможуть показати якісну гру в обороні (правда, саме з цим були великі проблеми в контрольних матчах перед Євробаскетом), а в атаці Аліна Ягупова продемонструє хороший відсоток реалізації кидків і при цьому отримає гідну підтримку від своїх партнерок по команді, шанси на успіх обов'язково будуть.

Втім, навіть у разі можливої поразки від топ-збірної Європи, нічого страшного не трапиться. Свої головні матчі на Євробаскеті наша збірна зіграє трохи пізніше і в них українкам обов'язково потрібно буде заробляти перемоги. А поки у наших дівчат і тренерського штабу збірної є прекрасна можливість перевірити себе на тлі однієї з найсильніших збірних континенту і спробувати вже в першому турі всі перевернути з ніг на голову в квартеті А.

Євробаскет-2019. Група А.

27 червня

Україна – Іспанія

Велика Британія – Латвія

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Іспанії.

Читайте також: Жіночий Євробаскет-2019. Чого чекати від збірної України?

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(60)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прометей розгромив ризький ВЕФ та вийшов у фінал Латвійсько-Естонської ліги
Баскетбол | 14 квітня 2024, 21:23 4
Прометей розгромив ризький ВЕФ та вийшов у фінал Латвійсько-Естонської ліги

Суперником у фіналі буде естонський Калєв чи латвійський Вентспілс

Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова
Футбол | 15 квітня 2024, 15:42 17
Ексарбітр ФІФА прокоментував вилучення Зубкова

Олег Орєхов вважає, що гравця «Шахтаря» можуть жорстко покарати

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.