Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Росія
| Оновлено 20 червня 2019, 00:13
37795
105

І ти, Іване?

Оглядач Sport.ua – про перехід Ордеця в московське «Динамо»

| Оновлено 20 червня 2019, 00:13
37795
105
І ти, Іване?
ФФУ. Іван Ордець

Перехід захисника «Шахтаря» і збірної України Ярослава Ракицького в російський «Зеніт» немов зірвав пломбу. Розмов тоді було тьма, скільки списів зламано, скільки відгріб «годувальник сім'ї» тоді заочно. Збірна України в особі її головного тренера поставила на Ярику хрест.

Але він тому й радий. Освоївся за поребриком, став в дошку своїм. Навіть для такого затятого ватника, як Дзюба. І бог би з ними, тільки от перехід цей став свого роду «дороговказом» для секти «свідків Ракицького». Слідом за екс-захисником «гірників» відбув до Росії ще один оборонець чемпіонів України – Данченко. Спочатку Олег був відданий в оренду в «Єнісей», а недавно підписав повноцінний контракт з тамтешнім «Рубіном». «Мені плювати на думку оточуючих», – приблизно так обставив свій перехід колись кандидат у збірну України і колись основний правофланговий в «Шахтарі».

***

Однак і на цьому відхід зі стану «оранжево-чорних» у сусідній чемпіонат не припинився. Останній (поки що) в цьому списку – центральний захисник Іван Ордець. У футболіста закінчився термін угоди з донецьким клубом, і він покинув команду в статусі вільного агента. Була інформація, що Ордець може виявитися і в серії А, і в чемпіонаті Шотландії, але він чомусь вибрав московське «Динамо». За наявною інформацією, 26-річний футболіст буде отримувати в «першопрестольній» один мільйон євро в рік. Контракт розрахований на три роки.

В принципі, це аж ніяк не ті гроші, заради яких можна було все кидати, отримуючи натомість клеймо якщо і не зрадника, то як мінімум ідіота. Так, в «Шахтарі» Іван отримував в два рази менше, але, за чутками, йому пропонували підписати новий контракт на покращених умовах. До того ж, цілком могло бути, що при новому тренері Ордець отримав би можливість проявити себе. Дивишся, і закріпився б в складі. З іншого боку, важко уявити, що в умовних «Селтіку» або «Болоньї» йому запропонували б меншу платню.

Стало бути, проблема в самому Ордецю. Він, як і його пітерський друг, просто не захотів робити зусилля над собою. Не захотів виходити із зони комфорту. Нема мовного бар'єру, немає побутових проблем, навіть ментальність однакова. У Ордеця і його нових партнерів - точно однакова. І так, ще «футбол поза політикою». І «годувати сім'ю», само собою. Хоча не тільки це. Подейкують, що в якості підйомних на новому місці роботи екс-футболіст «Шахтаря» і збірної країни отримав майже стільки ж, скільки отримає за угодою за цілий рік. Тобто, за його поняттями, гра напевно було того варта. І плювати, що тамтешнє «Динамо» останнім часом – справжній аутсайдер. Головне – ноги в теплі.

А ще показово, що перехід Ордеця вже не викликає такого відторгнення, таких емоцій, такого блювотного рефлексу, як трансфер Ракицького. Напевно, просто тому, що всі ми втомилися від цієї безперервної теми, від цієї безперервної, але неоголошеної і невизнаної війни. Слідом за ненавистю і відторгненням прийшло спустошення, нігілізм. Байдужість. Мовляв, робіть, що хочете. Валіть в свою Росію.

***

До речі, ви помітили, як змінилася риторика наших деяких «майстрів шкіряного м'яча»? Зокрема, Олександра Рибки, Євгена Хачеріді? Адже їх начебто складно пофарбувати в колорадський колір, проте вони не вважають Ракицького співтовариші зрадником. І справа тут не тільки в якійсь корпоративній етиці. Швидше за все подібне відбувається від відсутності єдиної позиції на державному рівні до цієї гібридної війні.

І як наслідок цього лукавства і відбуваються подібні переходи. «Шахтар» - в авангарді. Але чомусь з цього приводу я не здивований. Хоча не тільки «Шахтарем» єдиним. Он Дедечко знову нагострив лижі в який-небудь Хабаровськ, навіть Полярус може виявитися в Хімках. І чим повноводнішим буде цей односторонній процес, тим все складніше і складніше всім нам буде видно образ ворога за Хутором Михайлівським.

Дорікати всіх цих тимощуків, ракицьких, данченків, ордеців, дедечок і навіть полярусів - себе не поважати. Вони роблять свій вибір, їм за нього так чи інакше відповідати. Хочеться вірити, що наш футбол таким чином просто очищається від шлаків, як печінка алкоголіка, який різко кинув пити. Але, з іншого боку, потрібно залишатися реалістами і розуміти, що цей процес втечі за довгим футбольним рублем навряд чи припинитися відразу. Для таких, як Ордець, їхній рубль по-любому буде довшим.

Та й пофіг. Нехай валять. Якщо їм плювати на нашу думку, то нам – і поготів. Давайте не будемо звертати на них пильну увагу і витрачати гострі епітети і енергію. Прибережемо їх для справжніх ворогів. А ці - так, убогі.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(141)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 105
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pl2012ua
такие же моральные уроды идут стрелять по украинцам, потому что "а чо, нармальна же платят". А потом сопли утирают, что только "стоял на блок-посту". Ни чести, ни совести.
bullyUA
"деньги будут проедены, а позор останется навсегда"
Ф. Раневская
Dragon9
В Дришлюка батько загинув, захищаючи нашу країну і всяких ордців і яріків і толіків. А тим часом ті гниди плюють на то всьо і їдуть за копійчиною.
Як на мене то вони ще гірше ніж москалі. Гниди одним словом. Заборонити в,їзд в Ураїну. Хай сидить за бугром. То саме з гімнарем малим зіною. От скажіть, як наприклад тому самому Дришлюку (припустимо що він гратиме за національну збірну) дивитися в очі тим гнидам які за порєбрик катаються.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dima Any
Автору плюс за правильні слова
chackk
шахтар на чолі з ахметовим залишається доси *антиукраїнськой* командой,якой чхати навіть на загибель і разруху свого данбаса..далі вони зраджують всіх і все дуже легко...єдине ,гнати їх треба і з київа ,і з Харкова...таких ,ніколи і нічого нічому не навчить..половина данбаса -це заїжжі з дурдомовського рф
tima fialko
Как "не обращать внимания"?Каждому нужно всегда отгружать по-полной.Дерьмо должно жить с клеймом на лбу.Чтобы и их дети "гордились"папой или мамой.Выбрали путинский сартир,пусть там и остаются.
romeo_xai
Пусть там и остается. Скорее бы уже от всех этих гнид очиститься
Сергей Иванамофф
Не, читая такие статьи про украинских футболистов, переходящих играть в чемпионат врага, невольно задаешься вопросом, а какого они не служили в ВСУ?
Кони молодые, без принципов. Посидели бы под обстрелами, подумали про кто на кого напал, а потом уже имели бы моральное право ехать куда душа желает.
klokuchka55
Был Иван Ордец,стал Иван Дурак...
Roma Ukraine
сьогодні в вати в ольгіно якийсь довгий робочий день все мінусують і мінусують
D.Lanskoy
Пора уже признать, что проблема не столько в Ордеце или Ракицком, сколько в самом Шахтере. У него грамотное руководство, с футбольной точки зрения все ок. А вот руководство - сепары или сочувствующие, и в команде соответствующая атмосфера и состав, патриот Украины туда не попадет или будет молчать. Гнилье сепарское этот Шахтер. Сочувствую настоящим болельщикам Шахтера, которые патриоты Украины. Но факты - вещь упрямая.
Roma Ukraine
поїхав за поребрік бо більше ніхто не кликав, а там взяли деревяного за наказом згори щоб показати "ми ше братья и типа войни нет - Донбас і Крим не окуповані"
ozzy
козлам скатертью дорога бля.....
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pl2012ua
шлюхтерский иван - позор украинской фамилии.
ozzy
шоб в сборной таких ЧМОшников не было
padlo95
Предатели своей страны!!! Продались за длинный рубль!!! Вот и весь патриотизм...
Istm
а сей тип пусть валит нахрен. В сборной он точно не нужен.
Maradona
Хороша стаття, згідний із думкою автора.
Нашій країні потрібно обрати свою позицію щодо війни й ворога і створити таку власну пропаганду і гноблення пеДерації, щоб російськомовного народу самого тошнило від думки про все російське, адже наша мова фантастична, як і сам народ!
Потрібно лише струснути з себе колорадів як паскудних бліх, таких нас Європа прийме потім з руками і ногами, враховуючи наші кадрові, трудові, природні ресурси і величезний потенціал.