Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
|
5772
5

Україна перемогла Білорусь, але поступилася суперникам першим місцем

Волейболісти збірної України не змогли пробитися до фінального етапу «Золотої Євроліги»

Україна перемогла Білорусь, але поступилася суперникам першим місцем
У запорізькому Палаці спорту «Юність» сьогодні відбувся матч шостого заключного туру групи С чоловічий «Золотої Євроліги» з волейболу. Збірна України приймала команду Білорусі.
 
Гості випереджали в турнірній таблиці українців на два очки, тому їх влаштовувала перемога з будь-яким результатом і навіть поразка в п'яти партіях. А нашій збірній для того, щоб посісти перше місце і завоювати право виступати у фінальному турнірі треба було обов'язково перемагати з рахунком 3:0 або 3:1.
 
Вже після першої партії становище для наших хлопців ускладнилося, оскільки українці поступилися суперникам в стартовому сеті 23:25. Однак до честі підопічних Угіса Крастіньша вони зуміли зібратися і у важкій боротьбі взяли дві наступні партії 25:23 та 25:22.
 
Таким чином, все вирішувалося в четвертій партії, де перемога кожного з суперників гарантувала їм перше місце в групі С. Гра тут йшла на рівних, але в середині сету гості вийшли вперед на три очки 13:16. Однак українці зуміли наздогнати суперника і вирівняти становище 19:19. На жаль, за рахунку 21:21, гості взяли три очки поспіль 21:24. Потім наші хлопці скоротили відставання до мінімуму 23:24, але в підсумку програли партію 23:25.
 
Далі вже результат тай-брейка особливого значення не мав. Збірна Білорусі вирішила своє завдання-мінімум і відстояла перше місце в групі С. І хоча у п'ятій партії українці виграли 15:11, на фінальний етап «Золотої Євроліги» пробилася Білорусь.
 
Збірна України грала у такому складі: Ян Єрещенко (набрав 17 очок), Максим Дрозд (11), Володимир Ковальчук (0). Олег Плотницький (15), Юрій Семенюк (17), Дмитро Віецькій (16), Денис Фомін, Горден Брова (обидва - ліберо) - стартовий. На заміну виходили Тимофій Полуян (1), Роман Хандролін (0), Владислав Діденко (1), Володимир Тевкун (3), Олег Шевченко (1), Олександр Гладенко (0).
 
Золота Євроліга. Чоловіки. 6-й тур
Група С. 15 червня
Україна - Білорусь
3:2 (23:25 25:23, 25:23, 23:25 15:11)
Фінляндія - Чехія
2:3 (25:18, 25:27, 15:25 25:21, 13:15)
 
Підсумкова турнірна таблиця групи С виглядає так:
1. Білорусь 6 матчів, 4 перемоги, 2 поразки, 13 очок, співвідношення партій 15 - 8
2. Україна 6, 4, 2, 12, 15 - 9
3. Чехія 6, 4, 2, 10, 13 - 12
4. Фінляндія 6, 0, 6, 1, 4 - 18
 
Результати всіх ігор українських волейболістів в групі С «Золотий Євроліги»:
15 червня Україна - Білорусь 3:2
 
Ось так сьогодні обидві збірні України та жіноча, і чоловіча не змогли скористатися своїми шансами і вийти у фінальний турнір «Золотий Євроліги».
 
Дуже шкода …
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі
Волейбол | 21 квітня 2024, 23:32 1
Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі

У порівнянні з попереднім сезоном підопічні Угіса Крастіньша піднялися на одну сходинку вище

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 4
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Руслан Шевченко
Ладно давайте на эту ситуацию посмотрим еще и так. В последние годы столько практики на уровне сборных ни у мужской, ни у женской не было. А как Вы знаете в прошлом году были победителями этой лиги.
Руслан Шевченко
Ян Ерещенко (набрал 17 очков), а сколько он запорол очков. Белпрусы только и старались в него подавать. И еще один момент, как можно выигрывать если не подавать свою подачу +проиграны практически все скидки и мяч над сеткой,беларусы почти все продавили.
Сергей Чернявский
Надо было играть как с Чехами сыграли - тем же составом ( без Плотницкого ) и с таким же настроем, 1 сет показал, что стартовали плохо, а Белоруссия заслуженно выиграла 2 партии ( Куклицкий 20 номер - молодец ). Еще в гостях ( в первом круге ) Украина могла бы играть полутше. По тройке много ошибок - Дрозд. Доводка плохая у Ярещенко - бывает. В защите много ошибок. Если не будет работы над ошибками, на чемпионате Европы - будет все печально для украинского волейбола, с подгруппы не выйдут.
Andy Chak
Обидві збірні - це мажори і порожняк, йдіть нах позорища грьобані!!!