Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 15 червня 2019, 18:46
40101
25

Україна – Південна Корея. Прогноз на фінал чемпіонату світу U-20

Година мужності пробила на нашому годиннику

| Оновлено 15 червня 2019, 18:46
40101
25
Україна – Південна Корея. Прогноз на фінал чемпіонату світу U-20
fifa.com

15 червня в Лодзі на стадіоні «Відзев» відбудеться фінальний поєдинок чемпіонату світу серед молодіжний збірних U-20. Вперше в своїй історії звання найсильніших на планеті в цій віковій категорії будуть виборювати збірні України та Південної Кореї.

Шлях до головного поєдинку турніру для обох фіналістів не був встелений квітами. Зокрема, збірна України в своїй групі посіла перше місце, здолавши з мінімальним рахунком збірні США і Катару, і зігравши внічию з Нігерією. Візуально найлегший поєдинок українці зіграли в першому раунді плей-оф. Суперником нашої команди в 1/8 фіналу була команда Панами, яку українці змогли пройти на одному диханні – 4:1. Таким чином, вперше в історії виступів нашої молодіжної збірної на чемпіонатах світу, був подоланий бар'єр 1/8 фіналу. Пройшовши цю стадію, наші молоді футболісти немов позбулися пут давнього прокляття.

У чвертьфіналі наша команда перемогла колумбійців –1:0. Незважаючи на мінімальний рахунок, українці повністю домінували в тому поєдинку. Якщо колумбійці чимось і запам'яталися, так це, хіба що, грубістю. У кінцівці поєдинку латиноамериканці влаштували справжнє полювання за нашими гравцями. Більше за всіх дісталося Денису Попову, якому суперник завдав навмисну ​​травму. Була підозра навіть на перелом, але вона, на щастя, не справдилася, і лідер нашого захисту зміг зіграти в півфіналі – проти італійців.

І з цією командою українці зіграли з позиції сили. Забивши м'яч, «синьо-жовті» почали діяти на контратаках. І могли забити як мінімум ще двічі, але в одному випадку Супряга не використав чистий вихід один на один, а в іншому – від пропущеного м'яча апеннінців врятувала хрестовина. Правда, після вилучення Попова (другу жовту картку наш захисник отримав «зі стелі» – італієць явно симулював порушення правил) італійці помітно підбадьорилися. І таки зуміли відновити рівновагу на останніх хвилинах зустрічі, але суддя, скориставшись підказками відео асистентів, гол справедливо скасував, зафіксувавши фол в атаці. У підсумку українці здобули важливу і історичну перемогу, вперше в своїй історії пробившись до фіналу чемпіонату світу (U-20). Кращим бомбардиром збірної України на турнірі є Данило Сікан, на рахунку якого чотири м'ячі.

Головна кадрова проблема збірної України у фіналі – відсутність одного з лідерів команди Дениса Попова. Наш центральний захисник, який забив на цьому турнірі кілька важливих м'ячів (три), був вилучений в півфінальній грі проти Італії. І тепер тренерському штабу доведеться поламати голову, ким же замінити дискваліфікованого динамівця. Однак в зв'язку з цим є і позитивна новина. Георгій Цітаішвілі, який пропустив гру з італійцями через «зайву» жовту картку, в матчі проти корейців зіграти зможе.

Своя історія успіху і в нашого суперника по фіналу. На груповому етапі корейці посіли друге місце в досить непростому квартеті – з Аргентиною, Португалією і ПАР, поступившись в першому поєдинку португальцям, але зате потім здобувши дві перемоги. У першому раунді плей-оф Південна Корея перемогла японців – 1:0, потім у чвертьфіналі був обіграний Сенегал - 3:2 (по пенальті, основний і додатковий час – 3:3), і, нарешті, за крок до фіналу наш суперник переміг Еквадор – 1:0. Фахівці в один голос відзначають головну відмінну рису збірної Південної Кореї – прихильність ігровій дисципліні і вміння вибігати в швидкі контратаки. У цій команді немає зірок, практично немає яскравих індивідуальностей, але за рахунок виконання тренерських настанов, за рахунок характеру і бойовитості ця команда, всупереч прогнозам, зуміла пробитися до фіналу. І в цьому вона чимось схожа на збірну України. Найбільше в складі збірної Південної Кореї на полях Польщі забивав Чжо Юн Вук - три м'ячі.

Валерій БОНДАР, капітан збірної України U-20:

«Збірна України сильна характером і командним духом. Плюс, звичайно, дуже сувора дисципліна. Всі хлопці грають один за одного - в цьому наша головна перевага. А ще ми відчуваємо величезну підтримку наших уболівальників: і ті, хто вболіває за нас тут, на стадіонах в Польщі, і ті, хто переживає за збірну в Україні. Збірна Південної Кореї - дуже хороша команда, організована і відмінно готова фізично, плюс хлопці здорово працюють з м'ячем. Це точно не слабкий опонент. Думаю, фінал точно не буде схожий на нашу недавню зустріч, адже вона була товариською, а це все-таки вирішальний матч чемпіонату світу. Постараємося, щоб гра проходила за нашим сценарієм».

Орієнтовні склади:

Збірна України: Лунін, Безкоровайний, Бондар, Сафронов, Чех, Корнієнко, Булеца, Дришлюк, Конопля, Кащук, Сікан.

Збірна Південної Кореї: Лі Кван Ен, Хо-Чин, Лі Чже Ік, Хван Те Хен, Чжо Юн Вук, Джун, Ко Чже Хен, Хуюн-Ву, Лі Кан Ін, Чжи-Сол, О Се Хун.

                                                                              15 червня, субота

Україна – Південна Корея
Лодзь. Стадіон «Лодзь». 19:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Перший»
УКРАЇНА  ПІВДЕННА КОРЕЯ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ

                    

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
iskender
Отчаянно болеем за наших! Но! На неделе прошла информация, что Кирилл Дрышлюк - сын погибшего Павла Дрышлюка, который был борт-инженером в АНе, сбитом российскими убийцами-ублюдками в 2014 году. За этого парня буду болеть втройне!
Vlad Rasevski
Вперед хлопці - до перемоги!!! Наступному поколінню -буде приклад!
Libero GO
У багатьох наших гравців цей матч, можливо, головний в житті - на кону звання чемпіонів світу!!! (не важливо, що U-20). Тому треба викластись на 120%, бо корейці завжди готові на 100%, та не завжди мають перевагу в класі, досвіді, розумінні шляху до перемоги. Наші хлопці переважають суперника в усіх аспектах. Залишилось це тільки довести на футбольному полі...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
denideni5351
Удачи парни!!! За кубком Мира!!! Верим!!!
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dallii
.цікаво, що оціночна трансферна вартість загалом усіх гравців команд, майже однакова. у них є чювак, якого називають корейським Мессі, і оцінють в 10 млн. але це так, відступи. в Кореї є гравці зі студенських ліг, один з основних гравців - поліцейський, але чого не відняти в них, це бажання і жаги. певно, гра не буде легкою, вірю в команду, співчуття Кирилу Дришлюку, так як 10днів тому була 5-а річниця від загибелі його батька на російсько-українській війні. переможемо.!
Maks23061981
Сегодня я думаю наши ребята поднимут кубок над головой!!! Крым верит в Вас!
kerch30
Супряга - игрок финала будет
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алекс Морган
Перед тем как комментировать прочитайте ориентировочный состав Южной Кореи! Поломка мозга на пару минут гарантирована
AЛВ
Українські хлопці зробіть таке надзвичайно бажане "СВЯТО" при житті.!!!!
Руслан Кириченко
Надо творить историю! Нам нужно чемпионство на мундиале!!
Ilya
Будет очень сложный матч, ЮК показывает командную игру, по физике, может мы и сильнее, но корейцы дадут бой , уж поверьте.
Не понимаю, почему СПОРТ.UA ставит на 2-0.
1-0 , 1-1.
Вряд ли нам дадут так просто 2 забить, плюс еще тренер не будет рисковать и играть в атакующий футбол, что бы на контратаках не пропустить.
P.s. удачи парням, сегодня должен быть их день!)
Александр Ад
Хлопці вірімо!Ваш час настав!Україна з вами Даешь таку потрібну для всіх нас перемогу!!!!
yuryan
Удачі хлопці! Віримо, вболіваємо!!! До перемоги!! Ми всі з вами!!!
П.с.: ще хтось пробував прочитати склад корейців??? 😂😂😂😂 я думав що в мене буде психічний зрив поки дочитав 😂
vitaha33
Зі складами не згідний, як мінімум 1 позиція: Цитиашвілі буде грати замість Кащука
Український Патріот
Сборная Украины может выиграть турнир!
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Кирилл Бондаренко
Давайте ребята,вся страна,всей душей и сердцем с вами!
Порадывали вы,как рядовых болельщиков,так и людей равнодушных к футболу.
Историческое достижение!