Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 червня 2019, 13:58
29839
31

ЗМІ Люксембургу: «Арена Львів раділа, ніби Україна виграла Євро»

Sport.ua представляє огляд люксембурзької преси після перемоги України над Люксембургом (1:0)

| Оновлено 11 червня 2019, 13:58
29839
31
ЗМІ Люксембургу: «Арена Львів раділа, ніби Україна виграла Євро»
УАФ
У понеділок, 10-го червня, у межах відбору на Євро-2020 збірна України у Львові обіграла Люксембург з рахунком 1:0. Єдиний м'яч української команди на 6-й хвилині зустрічі забив нападник Роман Яремчук.
 
Люксембурзькі ЗМІ не залишили без уваги важливий поєдинок, а деякі видання відправили до Львова власних кореспондентів.
 
 
«Червоні леви» зазнали гіркої поразки з рахунком 0:1 від України», — говорить заголовок авторитетного видання Tageblatt.
 
«Люксембург погано почав свій четвертий поєдинок кваліфікації на Євро-2020, але потім на рівних грав зі збірною, яка посідає 27-е місце в рейтингу ФІФА. Україна здобула перемогу з мінімальним рахунком і посилила своє лідерство в групі В. «Червоні леви» залишилися на другому місці завдяки кращій, ніж у Сербії, різниці забитих і пропущених м'ячів.
 
Господарі почали матч в тому ж складі, в якому недавно розгромили Сербію з рахунком 5:0. Команда легендарного Андрія Шевченка не хотіла вдарити в бруд обличчям перед вогненною українською публікою і вже на 6-й хвилині зустрічі відкрила рахунок. Після розіграшу кутового Маліновський подав на Яремчука, а той головою відправив м'яч у сітку. Для Люксембургу поєдинок не міг початися гірше.
 
Далі темп гри дещо заспокоївся. Підопічні Люка Хольца отримали більше контролю над м'ячем і прагнули атакувати.
 
«Синьо-жовті» намагалися використовувати будь-які помилки гостей. Неточним пасом Крістофера Мартінса ледь не скористався Євген Коноплянка, якого О. Тілль зумів зупинити тільки за допомогою фолу перед своєю штрафною. Ще й Да Мота отримав жовту картку в своєму 94-му матчі за національну збірну за те, що достроково вибіг зі стінки.
 
Після цього люксембуржці на короткий час взяли гру під свій контроль. На 38-й хвилині Мартінсу вдалося забити, але гол був відмінений через офсайд. Сумнівне і неправильне рішення! Це тим більш прикро, що в першому матчі межу Люксембургом і Україною несправедливий штрафний призвів до другого голу (тоді «синьо-жовті» виграли з рахунком 2:1 — прим. ред.).
 
У другому таймі команди продовжили обмінюватися моментами. У України можна відзначити небезпечний удар Циганкова. Гості були близькі до того, щоб зрівняти рахунок після фантастичного штрафного Тілля, але Пятову вдалося витягнути м'яч з кута. «Червоні леви» після перерви набагато більше володіли м'ячем.
 
У кінцівці матчу Люксембург спробував влаштувати фінальний штурм, але українці відбилися, хоч і не без метушні, здобувши третю перемогу в нинішній кампанії.
 
Але все ще може змінитися: Україні загрожує втрата очок, набраних в перших матчах проти Португалії та Люксембургу. Обидві асоціації виступили проти рішення УЄФА (по «справі Мораеса» — прим. ред.) та 18-го червня проведуть апеляційні слухання в штаб-квартирі УЄФА в Ньоні», — розповідає Tageblatt про поєдинок.
 
 
«Не дивлячись на хорошу гру, підсумковий рахунок на табло — 0:1. Збірна Люксембургу у відборі на Євро-2020 поступається лідерам і оплакує незарахований гол», — пише засноване в 1848-му році видання Luxemburger Wort.
 
«Хороша гра збірної Люксембургу не була винагороджена. Після фінального свистка гравці та тренер команди пишалися своїм виступом, але в той же час сумували через те, що залишилися з порожніми руками. Результат зустрічі на користь України вирішив ранній гол Романа Яремчука. Як і в першому матчі між Люксембургом і Україною, вирішальними стали дрібниці. Такі, як сумнівний офсайд Крістофера Мартінса, через який рефері відмінив його гол в першому таймі.
 
«Я не бачив повтору моменту, але мені сказали, що офсайду не було. Суддя вирішив інакше. Такі речі — частина футболу. Я розчарований. Я знаю, на що ми здатні як команда, поєдинок проти України дає нам надію на майбутнє», — прокоментував епізод з офсайдом Мартінс.
 
Судячи з повторів, у Мартінса не було чіткого положення «поза грою», — журиться Luxemburger Wort.
 
 
«Червоні леви заслуговують більшого», — стверджує кореспондент франкомовного видання Le Quotidien Жюльєн Моллер, який особисто відвідав обидва останні матчі збірної України у Львові.
 
«Переможений, але показавший дуже хорошу гру в поєдинку проти України (0:1), Люксембург виставив на поле шість футболістів, яким ще не виповнилося 24-х років. Де буде це покоління через два роки?
 
Є поразки, які варті перемог. Особливо тоді, коли вони підтверджують те, що ми побачили в першому матчі між цими командами. Так, в результаті Люксембург зазнав двох поразок, але команда продемонструвала гру міжнародного рівня.
 
Реакція вируючого львівського стадіону на 58-й хвилині була досить красномовною, щоб свідчити про рівень команди Люка Хольца: глядачі 20 секунд скандували ім'я голкіпера Андрія Пятова, який здійснив феноменальний сейв після удару В. Тілля з штрафного.
 
Можливо, матч міг би скластися інакше, якщо б рефері зарахував гол Крістофера Мартінса на 38-й хвилині. Але статус футбольного карлика іноді сприяє несправедливим рішенням. Люк Хольц часто скаржився на це в минулому. Потрібно щось зробити, щоб судді залишили звичку чинити з командами так само.
 
Однак після цього матчу залишиться не нарікання на несправедливість, а розуміння зрілості гри люксембурзької команди проти суперника світового рівня.
 
Незважаючи на результат, Люксембург зберіг за собою друге місце в групі. Відплата за все втрачені в матчах з Україною очки може здійснитися 18-го червня, коли УЄФА розгляне апеляцію по «справі Мораеса».
 
О 23:35 (час фінального свистка матчу України з Люксембургом — прим. ред.) вечора понеділка «Арена Львів» закричала від радості так, як ніби Україна щойно виграла Євро. Господарі почули фінальний свисток із великим полегшенням», — вважає Жюльєн Моллер.

В цілому, настрої люксембурзьких ЗМІ в чомусь збігаються з їх настроями після першого матчу. Люксембуржці визнають силу України, але вважають, що цілком могли б розраховувати на очки, і нарікають на неоднозначний, на їхню думку, офсайд на 38-й хвилині. Також журналісти не забувають про апеляцію по «справі Мораеса», яку УЄФА розгляне вже 18-го червня.
 
Фото Luxemburger Wort
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SEMIRAMID
Почему-то СМИ Люксембурга умалчивают о том, что фарт был во многих голевых моментах сборной Украине на стороне Люксембурга и ещё как минимум три - четыре гола Украина просто обязана была забивать. А судя по коментам СМИ Люксембурга: игра была равной и гол был не засчитан несправедливо! Зависть и злость просто переполняют некчёмных писак Люксембурга. А то, что украинские болельщики радовались победе своей сборной -преподносится уже как насмешка бумагомарателей из Люксембурга.
Саша Яковенко
СМИ Люксембурга: «Арена Львов радовалась, будто Украина выиграла Евро»
_______________________________________________________________
в маленькой стране живёт большая зависть.
digital_summer
Ах вы ж су..и люксембургские Посмотрим как они будут жопу рвать в матчах с прямыми конкурентами за второе место, а то судя по игре с нами - выложились на 200%
Слава Чебан
от если бы им засчитали 0-3 с литвой изза их легионера
DKTheBest2
Люксембургу надо понять, что это наверняка их первый выездной матч, когда стадион был забит под завязку. И народ пришел смотреть не на Люксембург, народ пришел смотреть на свою сборную. Сомневаюсь, что даже в Англии,где стадионы всегда битком, на Люксембург стадион заполнялся на 100%.
А на счет игры? Три очка взяли, значит результат есть.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
КуцТВ
нет, радовались потому что наши добыли важных 3 очка и загнали подлых крыс в нору!
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
whitebell81
Команды, которые не пройдут квалификационный групповой этап, смогут по-прежнему претендовать на финальный турнир через плей-офф. Каждой лиге в Лиге наций УЕФА будет выделено одно из четырёх оставшихся мест Евро-2020. Четыре команды из каждой лиги, которые ещё не получили квалификацию для финала чемпионата Европы, будут соревноваться в плей-офф своей лиги, которые будут сыграны в марте 2020 года. Места для плей-офф будут сначала распределены на каждого победителя группы, а если команда уже прошла квалификацию в финал чемпионата Европы, то её место достаётся следующей лучшей команде дивизиона. Если же и в этом случае четвёрка команд будет недоукомплектована, свободные места получат лучшие команды из лиги (лиг) ниже классом, из тех, что не прошли квалификацию чемпионата Европы и!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! не попали (по правилам выше) в плей-офф собственной лиги!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
digital_summer
И еще, если в дивизионе А не будет хватать участников в розыгрыше путевки, то возьмут лучших из дивизиона B. Вот же счастье людям привалило То ли в своем лоховском дивизионе путевку разыгрывать, то ли тебя за каким-то хером повысили, чтоб путевку ты не получил
Istm
а чего б и не радоваться? сборная в двух домашних матчах взяла все очки. Сумела добиться результата после тяжелого матча практически без перерыва.
Кстати, эти извращения - играть на третий день - очередной маразм уефа.
Матчи серьезные ведь.
Maradona
Та, вчора Арена дала жару!;))
Олег Бугаец
чи потрібно було стільки уваги приділити ЗМІ Люксембурга-для пізнавальності так-а збірній України робити своє діло-вигравати та вигравати!
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
whitebell81
Считаю, что это и есть принцип честной Игры. Если победил (вышел в плей-офф) в своем дивизионе, то играй с равными. Если нет - играй с сильными. Кстати, это дает нам небольшое преимущество на будущий турнир, как команде, которая вышла в Дивизион А
whitebell81
Победитель финала каждой группы - путевка на ЕВРО. То что было на прошлой неделе - финал всего турнира. Он НЕ ДАЁТ ПУТЁВКУ!!! И если заметил там пары разные
whitebell81
https://ru.wikipedia.org/wiki/Чемпионат_Европы_по_футб
Наливайко Діма
Лев цар звірів...значить перший серед звірів.."Красних львов" в 50 кращих збірних світу нє абнаружіл 6 очей після зустрічі з "прайдом"