Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 червня 2019, 11:55
22237
26

Люксембурзькі ЗМІ: Українці виглядали розгубленими і паралізованими

Sport.ua представляє огляд люксембурзької преси після перемоги України над Люксембургом (2:1)

| Оновлено 11 червня 2019, 11:55
22237
26
Люксембурзькі ЗМІ: Українці виглядали розгубленими і паралізованими
Le Quotidien
Незважаючи на те, що населення Люксембургу налічує всього близько 600-т тисяч людей, в країні є чимала кількість власних ЗМІ, деякі з них видаються вже довше, ніж півтора століття.
 
Люксембурзькі видання, звичайно, звернули увагу на поєдинок відбору на Євро-2020, в якому збірна Люксембургу вдома поступилася Україні з рахунком 1:2.
 
«Червоні леви» контролювали Україну до перерви», — назвала матеріал про матч газета Tageblatt.
 
«У поєдинку відбору на Євро-2020 в групі В збірна Люксембургу в понеділок була близька до нічиєї з Україною. На третій компенсованій до другого тайму хвилині рахунок був 1:1. Але після спірного штрафного автогол забив Жерсон Родрігес, принісши українцям першу перемогу у відборі.
 
Проте, збірна Люксембургу займає другу сходинку у турнірній таблиці завдяки перемозі над Литвою (2:1) кілька днів тому.
 
У матчі з Україною збірна Люксембургу менше володіла м'ячем у порівнянні з поєдинком проти Литви, але компактна гра в захисті і швидкий перехід з оборони в атаку, якого вимагає від команди тренер, надали позитивний ефект.
 
Збірну України надихала підтримка фанатів, особливо в другому таймі.
 
 
Окремо варто відзначити появу на полі у другій половині матчу 34-річного півзахисника Маріо Мутша. Для футболіста цей поєдинок став 100-м у футболці національної команди. Таким чином, Мутш встановив рекорд, першим в історії провівши 100 матчів у футболці збірної Люксембургу.
 
На жаль, дуже спірний штрафний на третій компенсованій до другого тайму хвилині завершився голом. Після фантастичних 90 хвилин удача відвернулася від збірної Люксембургу. Маліновський подав, а Родрігес невдало зрізав м'яч в свої ворота. Після фінального свистка українські футболісти навіть підбадьорили убитого горем «лева», — розповідає Tageblatt про матч.

«Шок для збірної Люксембургу: автогол Родрігеса позбавив команду очок у поєдинку з Україною», — журиться видання Luxemburger Wort, засноване в 1848-му році.
 
«1:2 — збірна Люксембургу з футболу була змушена здатися після сильного поєдинку проти України. Головним невдахою вечора став Жерсон Родрігес.
 
У понеділок ввечері збірна Люксембургу покидала поле під оплески. Команда Люка Хольца дала Україні відмінний бій. Але автогол, забитий за кілька секунд до кінця матчу, став вирішальним.
 
Люксембурзька команда знала, як грати проти набагато сильнішого супротивника, ніж Литва. Україна домінувала протягом тривалих відрізків матчу, але у господарів було навіть більше шансів у першому таймі.
 
На 34-й хвилині Тюрпель опинився в потрібному місці в потрібний час, гравцеві залишалося лише проштовхнути м'яч за лінію воріт. Але радість Люксембургу була недовгою. Шість хвилин потому Циганков скористався провалом у захисті і відновив статус-кво. На перерву команди пішли за рахунку 1:1.
 
 
По перерві господарі краще суперника увійшли в гру. Україна створювала небезпечні моменти тільки після стандартних положень.
 
Але з плином ігрового часу сили люксембурзької команди танули. Україна посилила тиск, Люксембург відбивався щосили. Тілль і Бенсі навіть мали змогу вивести господарів вперед після швидкої контратаки, але, в підсумку, все призвело до фатального штрафного, після якого Родрігес вразив свої ворота.
 
Збірної Люксембургу довелося проковтнути гірку пігулку. Її частина дісталася і Маріо Мутшу, який зовсім не так хотів би провести свій 100-й матч за національну збірну», — пише Luxemburger Wort.

«Жорстокий сценарій для Люксембургу в матчі проти України», — ріже правду-матку франкомовне видання Le Quotidien.
 
«Люксембург, який зіграв проти України навіть краще, ніж проти Литви трьома днями раніше, в ніч на понеділок був близький до нічиєї.
 
В останні десять хвилин матчу українці виглядали розгубленими і паралізованими. Гості незграбно намагалися пробитися до воріт Люксембургу, але у них мало що виходило.
 
А на 92-й хвилині суддя свиснув фол, якого не було, і Жерсон Родрігес вразив свої ворота. Українці полегшено зітхнули після цього маленького пограбування. Україна зайняла поточне перше місце в групі В, але Люксембург, безумовно, більше заслужив зайняти це місце.
 
Після фінального свистка форвард збірної України Жуніор Мораес підійшов до Родрігеса, щоб його втішити. У будь-якому випадку, цей матч залишиться в пам'яті, як і нічия (0:0) проти майбутнього чемпіона світу, збірної Франції, привезена з Тулузи півтора роки тому.
 
 
З працездатністю, продемонстрованою в матчі проти Литви, з хорошою сумішшю креативу і холоднокровності, Люксембург легко можна уявити у якості темної конячки групи В.
 
Будемо вірити міжнародній пресі. У самому Люксембурзі не всі хочуть бачити, що збірна вже вийшла на по-справжньому міжнародний рівень. Шанси Люксембургу на прохід кваліфікації вже не здаються такими смішними.
 
На стадіоні «Жозі Бартель» Люксембург створив стільки ж гольових моментів, скільки і збірна країни з 45-мільйонним населенням, якою керує володар «Золотого м'яча», — вважає Le Quotidien.

В цілому, люксембурзькі ЗМІ дуже хвалять свою команду і нарікають лише на недолік удачі, що не дозволив їй взяти очки в поєдинку з Україною. Варто відзначити, що видання Le Quotidien порівняло матч з Україною з нічиєї проти Франції (0:0), яка є головним досягненням збірної Люксембургу в новітній історії.
 
Фото Luxemburger Wort і Le Quotidien.

Опитування

Голосів 447
У чому причина невиразної гри збірної України проти Люксембургу?

Кадрові та тактичні рішення Андрія Шевченка

166 голосів 37.14 %

Втома футболістів після гри з Португалією

56 голосів 12.53 %

Недооцінена сила збірної Люксембургу

173 голоса 38.7 %

Інші причини або чинники

52 голоса 11.63 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?
Футбол | 06 травня 2024, 23:14 2
Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?

Кожен клуб, який вийшов у головний єврокубковий турнір 2024/25, отримає £15.9 млн

Як виглядає таблиця АПЛ після перемог лідерів та поразки Манчестер Юнайтед?
Футбол | 07 травня 2024, 12:00 2
Як виглядає таблиця АПЛ після перемог лідерів та поразки Манчестер Юнайтед?

3–6 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Англії 2023/24

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sauron
Причина в том, что Люксембург стал крепкой командой, но многие футболисты все еще считают, что там играют любители
Istm
во-первых, правы.
во-вторых, позор. Устали, бедненькие. два раза в футбол поиграть.
Bond
у меня такое чувство что этот Родригес был везде на поле, он всю игру делал, очень добротный футболист
digital_summer
В Люксембурге 600 тыс жителей. Не так уж и мало, если учесть, что та же Эстония карликовым государством не считается, а в ней всего лишь 1,3 млн
Сергій Найденко
Недооценка соперника, всё таки произошла с нашей стороны, плюс очень странный состав, который Шева выбрал на игру. Надеюсь в матче с Сербами в Киеве не будет никаких экспериментов с составом...
Владимир Ключка
украинцам повезло что вторая игра с люксембургом..а если бы команда посильнее то был бы полный провал-они физически слаы и не смогли востановиться после португальцев
Вячеслав Самойлов
Похоже, Шевченко негде было посмотреть и как следует оценить форму ряда вызванных в сборную лиц (например, Безуса, Караваева и др.), иначе в атаке мы видели бы другой "расклад" игроков. Либо ему не хватило смелости вызвать и поставить НОВЫХ футболистов на место, например, не впечатляющего в последнее время Безуса.
А играть против довольно крепкой в последнее время сборной Люксембурга БЕЗ опорника, пусть хоть одного... - было достаточно рискованно. Стоило бы ему задействовать Степаненко, ему бы хватило сил на две игры не хуже, чем Коноплянке - уж точно. А без опорных ЦПЗ Украина многое позволяла в середине поля противнику, в т.ч. - спокойно развивать свои атаки через эту зону...
Бондаренко Александр
Но у наших и менталитет, если китайцев за миллиард,они что должны быть всю жизнь чемпионами мира
Бондаренко Александр
игрок матча-Родригес
StrikeX
Як на мене, то їхні журналісти дещо перебільшують. Люксембург грав добре, як для себе, проте аж ніяк не на рівних з Україною. Ми і мячем більше і якісніше володіли, і моментів більше створили.
BERNARDOS
34-летнего полузащитника Марио Мутша
-------------
На 5й фотке, видимо, сам Марио, хотя чуваку на фото я бы меньше 50-ти не дал.
jetcrow
Но вы видели? видели? как Суркис купил чувака прямо в прыжке?
Бондаренко Александр
На переправе коней не меняют
ANONIM
отскок века.
Василь Максименко
Я думаю тренер Люксів підійде і Динамо і збірній...може грати навчить тих недоумків...
Vel Azazelo
Принципиально - это еще раз демонстрация, как профессионализма наших игроков, которым платят - бешеные по меркам страны бабки, так и уровня нашего футбола. Относительно протестов Португалии и Люксембурга, связанных с Мораесом - полностью поддерживаю их.
barsch.
Родригесу премию нужно выписать, от позора Гондурас спас.