Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 червня 2019, 13:29
28627
49

Колос пробився до УПЛ, відправивши одеський Чорноморець до Першої ліги

Три пенальті призначив арбітр Віталій Романов під час матчу-відповіді за місце в УПЛ

| Оновлено 09 червня 2019, 13:29
28627
49
Колос пробився до УПЛ, відправивши одеський Чорноморець до Першої ліги
ФК Чорноморець
Цей матч у Ковалівці Васильківського району Київської області викликав справжній ажіотаж у місцевого населення. Подивитися на гру прийшли чи не всі жителі села. Глядачі розташувалися не лише на трибунах, а в кілька рядів уздовж поля і навіть за воротами. Ще б пак, команда з невеликого населеного пункту мала реальну можливість вийти в українську Прем'єр-Лігу.
 
Нагадаю, що перший матч в Одесі цих суперників завершився нульовою нічиєю, тому шанси команд на загальний успіх розцінювалися як рівні.
 
Господарі поля активніше почали гру і заволоділи перевагою. Вже на 7-й хвилині Джемаль завдав удар по воротах одеситів, але воротар «Чорноморця» Сергій Литовченко спокійно забрав м'яч у руки. За три хвилини з близької дистанції головою бив Вадим Мілько, однак гравець «Чорноморця» Руслан Бабенко виніс м'яч з лінії воріт.
 
Гості теж відповіли двома моментами, можна сказати, навіть більш небезпечними, причому протягом однієї 12-ї хвилини. По черзі перевіряли реакцію голкіпера «Колоса» одесити Володимир Танчик і Руслан Бабенко. В обох випадках Антон Яшков зіграв надійно і відвів загрозу від власних воріт.
 
А на 16-й хвилині арбітр матчу Віталій Романов із Дніпра призначив пенальті у ворота «Чорноморця». Сталося це після того, як в боротьбі за м'яч в штрафному майданчику гостей зійшлися Євген Задоя і Сергій Рижук. Одесит, на думку судді, високо підняв ногу, чим порушив правила. До одинадцятиметрової позначки підійшов, мабуть, найдосвідченіший футболіст у складах обох команд Володимир Лисенко. Пробив він у лівий від себе кут, однак Сергій Литовченко миттєво зреагував і в стрибку перевів м'яч на кутовий.
 
Незважаючи на таку локальну невдачу, «Колос» не знітився, продовжуючи грати першим номером, більше володіючи м'ячем і багато атакуючи. У господарів поля попереду особливо активними були Джемаль, Євген Задоя і Володимир Лисенко. Саме вони були ближче своїх партнерів для того, щоб забити гол ще в першому таймі. Але в одних випадках їм не вистачало точності, а на 42-й хвилині знову чудово зіграв Сергій Литовченко, який потягнув з лівого верхнього кута м'яч, запущений Євгеном Задоя.
 
Після перерви малюнок гри не змінився. «Колос», підтримуваний своїми вболівальниками, продовжувати брати в облогу ворота одеситів. Так, на 52-й хвилині небезпечно пробивав з лівого краю Євген Морозко, але м'яч потрапив у сітку із зовнішнього боку. А за чотири хвилини арбітр Віталій Романов призначив другий пенальті в цьому матчі.
 
Цього разу порушення правил було більш очевидним, а до м'яча підійшов капітан «Колоса» Віталій Гавриш. Пробив він дуже впевнено, розвівши м'яч і воротаря одеситів в різні боки.
 
Але і це ще було не все. На 63-й хвилині суддя матчу призначив третій (!) одинадцятиметровий у ворота гостей. Тепер вже за гру рукою Дениса Норенкова в своєму штрафному майданчику. І знову Віталій Гавриш пробив бездоганно, довівши рахунок до 2:0 на користь сільської команди.
 
Такий розвиток подій явно не сподобалося одеським ультрас, які розташувалися за воротами «Чорноморця». Вони стали кидати петарди, ламати сидіння, потім частина з них вибігли на поле. Гру в таких умовах, на думку арбітра, далі проводити було неможливо. Віталій Романов зупинив матч і відправив команди за межі зеленого газону.
 
Пауза тривала більше десяти хвилин і коли ситуація в фан-секторі гостей нормалізувалася, суперники вийшли догравати поєдинок.
 
«Чорноморець», звичайно ж, спробував змінити ситуацію, став більше контролювати м'яч. Але до гольових моментів справа доходила рідко. Так, можна згадати хіба що небезпечний удар з середньої дистанції на 74-й хвилині вийшов на заміну Артема Чорнія - м'яч пролетів поруч зі штангою. Удар з рикошетом Володимира Танчика на 82-й хвилині, з яким впорався Антон Яшков і ще один «постріл» у виконанні Руслана Бабенка - знову голкіпер господарів поля виявився на місці.
 
Що стосується «Колоса», то він, зміцнивши позиції в обороні, став більше діяти на контратаках, але і вони ні до чого більше не привели.
 
Рахунок 2:0 зберігся до фінального свистка і «Колос» вперше в своїй історії вийшов у Прем'єр-Лігу.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 

Плей-офф за місце в УПЛ. Матч-відповідь.

Колос – Чорноморець – 2:0 (перший матч – 0:0)

 Гавриш, 57 (пен.), 63 (пен.).

 Сахневич, 67, Яшков, 90+4, Костишин, 90+5 –  Норенков, 62, Аржанов, 62.

На 18-й хвилині Володимир Лисенко («Колос») не реалізував пенальті (воротар).

Колос: Яшков – Мілько, Максименко, Гавриш, Сахневич – Задоя, Ільїн – Чорноморець, Морозко (Мігунов, 63), Джемаль (Нехтій, 53) – Лисенко (Костишин, 85).

Чорноморець: Літовченко – Голіков, Хамелюк, Рижук, Норенков – Гошкодеря, Танчик – Аржанов, Вільхамссон (Чорній, 63, Грачов, 86), Бабенко – Павлов (Семенив, 46).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: Колос (с. Ковалівка, Київська обл.).

Удари (у площину): 9 (5) – 9 (6)
Кутові: 3 – 8
Оффсайди: 0 – 1.

КОЛОС-ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Судья конечно помог Колосу, но и Черноморец на победу не наиграл... Мда Одесса будет в первой лиге, а Коваливка в УПЛ.
BcagHuk_u3_JIbga
Поздравляю УПЛ с очередным БОМЖом-клубом.Черноморец...от судьбы не убежишь.Еще в прошлом году должны в пердиве играть.Становитесь сильней и возвращайтесь в вышку.
Олександр Бондаренко
Не удивлюсь если Колос не допустят в УПЛ,у нас в стране ето реально.
Вадим Трикоз
Очень жалко Черноморец и город Одесса....Удачи в первой лиге и возвращайтесь еще сильнее!
Олександр Бондаренко
Це за прошлий рік должок Чорноморцю,коли ФК Полтава вибила одеситів,але мабуть проплатили гроші і Чорноморець залишився,а Полтава взагалі припинила існування.
Владимир Копяк
Все три пеналя - по делу. Только вот вопрос у меня - не должны игроки в таких простых ситуациях откровенно фолить в своей штрафной! Или так надо было? Или моряки надеются на 16 команд в новом сезоне? А может Павелко перед уходом очередную хохму думает отчудить? У нас ведь законы в футболе напрочь отсутствуют... А если честно - по игре Черноморцу нечего делать в УПЛ в следующем сезоне, увы...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Иван Верещагин
Такие города как Одесса, Харьков, Запорожье, Кривой Рог не имеют команд уровня ПЛ... зато имеем Коваливку... интересно развивается у нас футбол...
Український Крим
Засуха кума Кучмы! Эта курва за отмытое бабло от московского поцриархата решила в колхозе клуб сделать! Там в радиусе 20 км только пару десятков болельщиков Колоса можно найти(((
p_s_l
Я буду смеяться, если Черноморец вернут в вышку, вместо Олимпика, как в прошлом сезоне вернули вместо Полтавы.
Лучше вместо Олимпика(если наверху так уж припекло), пусть играет Металлист.
Валерий Бирзул
Браво Климов!
bolela11111
Хотя чего это я, там и одесситов не осталось, поразъехались как и я сам. У власти депутаты из окресных сел и бандиты. Срать им на черноморец, на потемкинскую, колоннаду и на Одессу в целом.
DSH88
Олимпик выгонят. ЧО останется. Шо кипишь поднимать.
Володимир Захаров
Да уж, Одесса без вьішки - плохо! Надо работать! Уверен - в новом сезоне вернутся ребята. А может и останутся после запрета Колосу, как знать - реалии нашего футбола, увьі!
alzhovtyak
Просто 3,14здец...
Колос - с победой, Черноморец - без комментариев. Хотя сложилось впечатление, что судья Колос откровенно тянул
bolela11111
Для меня пацаном , футбол это был Черноморец. Это была элита, кто тренировался в Черноморце ходил везде и всегда особым статусом. Они накрывали. Они были любимцами.. И что я вижу под свою сраку лет...
Валерий Бирзул
Значит Климову не нужна команда. Ему главное отмыть бабло, за потерю Имексбанка. Вот и весь расклад.
bolela11111
Жесть. Моей первой игрой была Черноморец Колос 7:1 в середине 80ых . Отец взял на стадион. Тогда они возращялись в вышку. До сих пор помню ту игру. С нее началась моя любовь к футболу.
BekXan
Очень жаль такой стадион и команду.Я думал Черномор сохранит прописку и не допустит не докоманду в вышку.
Володимир Олійник
засухи це ті ,що вирощують мак ,а маковиння "реалізовують"?