Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2019, 08:43
17353
20

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Було важливо позбавити сербів простору»

Керманич збірної України говорить, що в нашій групі взагалі немає слабких команд

| Оновлено 08 червня 2019, 08:43
17353
20
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Було важливо позбавити сербів простору»
УАФ. Андрій Шевченко
Наставник збірної України Андрій Шевченко після перемоги в матчі Євро-2020 над збірною Сербії (5:0) на післяматчевій прес-конференції розповів:
 
– Емоцій дуже багато. І всі вони тільки позитивні. Велика-велика подяка всім нам нашим уболівальникам за ту неповторну атмосферу, яку вони створили на стадіоні.
 
– У першому таймі ви покликали до кромки поля Коноплянку, щось йому підказали, і майже відразу збірна України забила два голи. Спрацювали ваші підказки?
– Якби це так було просто, то я тільки те й робив би, що бігав і підказував (сміється). Якщо ж говорити серйозно, то ми дуже добре підготувалися до цього матчу. Навіть коли серби змінили гру, ставши грати в три захисники, ми встигли вчасно перебудуватися, хлопці і в цій ситуації знали, де будуть вільні зони. Підготовка до цього матчу зіграла велику роль. Ми не так просто організували цей розширений в плані термінів збір, розуміючи, що в сьогоднішньому матчі вирішальне значення матиме фізична підготовка. Тому було важливо почати підготовку якомога раніше, особливо тим футболістам, у клубів яких національні чемпіонати закінчилися раніше, ніж в інших країнах. Взяти, приміром, Женю Коноплянку, який провів сьогодні чудовий матч. Він, залишивши родину, приїхав в розташування національної команди раніше і прекрасно підготувався до гри.
 
– Як будете готувати своїх підопічних до матчу з Люксембургом? Адже в ньому теж треба брати три очки...
– Знаю, що нас чекає дуже непроста гра. Сьогодні було віддано дуже багато сил. А вже завтра починається наша підготовка до поєдинку з Люксембургом. Будемо намагатися відновити футболістів. Ті, хто сьогодні не грав, зараз тренуються на стадіоні. Простих матчів зараз немає, ми знаємо це прекрасно. Так що будемо готуватися до матчу з Люксембургом з усім ступенем серйозності і намагатися перемогти.
 
– Сьогодні збірна України видала свій максимум, або це збірна Сербії зіграла так слабо?
– Думаю, переломним став момент, коли ми змогли реалізувати дві перші свої гольові нагоди. А що стосується підсумкового рахунку... У відбіркових матчах завжди граєш на результат. А скільки було в підсумку забито голів, не має значення. Коли ми забили два м'ячі, серби відкрили зони, і в цьому було наша перевага. Збірна Сербії – сильна команда з великим потенціалом. А рахунок сьогоднішнього матчу не має ніякого значення. Важлива перемога. Ми добре підготувалися, добре провели матч. А говорити хто слабший, хто сильніший, не має сенсу. Хоч ми і перемогли сьогодні з великим рахунком, я не сумніваюся, що в Сербії нас чекає складний матч. У нашій групі взагалі немає слабких команд. Минув той час, коли були слабкі суперники – зараз будь-яка команда може дати бій. І якщо ти втратив всього 5-7% своєї фізичної форми, то відразу стає важко грати на такому рівні. Це реальність.
 
– Кажуть, зараз в роздягальні збірної України немає ніякої ейфорії. Ви відразу охолодили запал своїх підопічних, щоб уже зараз почати їх налаштовувати на матч з Люксембургом?
– Я взагалі не вірю в ейфорію. Я вірю в роботу, в відношення до неї. Хлопцям я сказав лише кілька фраз, сказав їм, що вони зіграли прекрасний матч, з чим я їх вітаю, але його треба вже забувати. Будемо готуватися до наступного поєдинку.
 
– Приблизно з 80-ї хвилини стадіон скандував «Шева! Шева!». Що відчували в ці хвилини?
– Було дуже приємно. Згадав, коли під час перебування гравцем у мене були такі моменти. Це найкращі компліменти, які може отримати як гравець, так і тренер. Спасибі ще раз нашим уболівальникам!
 
– Наскільки відчутною буде ротація в складі збірної України на матч з Люксембургом?
– Завтра – дуже важливий день, подивимося як хлопці будуть відновлюватися. У нас є два дні на підготовку до поєдинку з Люксембургом. Важливо, що є обойма футболістів. Хто зможе відновитися, той буде грати, хто не зможе – будемо проводити йому заміну.
 
– За рахунок чого вдалося нейтралізувати сьогодні Йовіча настільки, що його просто замінили?
– За рахунок командних правильних дій, пересувань, страховок. Було важливо позбавити сербів простору. Ми знали, що Йович – швидкий футболіст, і наші захисники повинні були грати з ним дуже акуратно і позбавити його простору. Нам це вдалося. На завершення хочу подякувати і вам – журналістам. Важливо, щоб життя збірної України висвітлювалося – саме ви несете інформацію уболівальникам, яких, користуючись такою можливістю, запрошую на матч з Люксембургом. Підтримайте команду, а ми постараємося показати хороший футбол.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Geniyfootball1985
Смотрел игру в записи,и если бы не знал кто в жёлтой форме, никогда тбы не подумал что это наша сборная, сегодня я зауважал Шеву как тренера, действительно сборная сейчас играет в современный,красивый, вкусный футбол,а не как раньше два паса связать не могли,браво молодцы,так держать!!!
ManUtd
Хотели лишить пространства, но не расчитали силы и лишили сербов девственности)))
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wicker
Дякуати Богу, сьогодні все було неймовірно чудово - вболівальники, команда, тренер.
Олександр Бондаренко
Шикарний матч провели!!!
Український Патріот
Сборная Украины создали управляемый хаос! То бишь это когда игроки без мяча все бегут в разные стороны и можно отдавать сразу на несколько открывающихся игроков! Это офигенно! Высший уровень футбола!
Lion
Сейчас главное не раслабиться на Люксембург.
AЛВ
Браво львівській атмосфері стадіону - це КРУТО.!!!!
SerjMakovey
Дякую!!! Один з найкращих матчів Збірної! Вірю в тренерський талант Шеви!
КуцТВ
Шева конечно красава, вчера угадал с составом на 100%, но может Лунина стоит вернуть в молодёжку для игры с Италией?
Василь Бажанюк
Щось мені підказує що це тотальний футбол Лобановського. При підході до фізпідготовки Мілана. Це цікавіше ніж захисний стиль Мілана.
Вітаю Андрій. Так і далі тримати. Ніхто проти Лобановського не міг грати. Це просто було машина, яку боялись всі.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kherson384
Держать такой темп и ни какого послаблення!
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил