Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2019, 05:35
29197
35

Україна – Сербія. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2020

Перемога в цьому поєдинку відкриє команді Шевченка прямий шлях на чемпіонат Європи

| Оновлено 08 червня 2019, 05:35
29197
35
Україна – Сербія. Прогноз і анонс на матч відбору до Євро-2020
twitter.com/ffukraine

Ключовий матч з точки зору стратегії для команди Андрія Шевченка. Якщо українці виграють цей поєдинок, пробитися на чемпіонат Європи їм може завадити лише диво. Але якщо наші програють, то істотно ускладнять собі задачу.

Після двох турів збірна України у своїй відбірковій групі посідає перше місце з чотирма очками. Серби мають в своєму активі лише один бал, правда, команда Крстаїча провела тільки один поєдинок.

До матчу проти сербів збірна України готувалася в Харкові. Незважаючи на дефіцит часу, наш тренерський штаб зумів провести повноцінний підготовчий цикл. На перших порах з кандидатами в основну команду працювали і футболісти молодіжної збірної. В якості спаринг-партнера був обраний «Дніпро-1». За два дні до початку поєдинку збірна України передислокувалася з Харкова до Львова. Трохи пізніше нашої команди до Львова прилетіла і сербська делегація.

Матч обіцяє бути непростим не лише для футболістів нашої команди, яким протистоятимуть рослі та потужні опоненти, які грають у кращих командах континенту, а й для нашого тренерського штабу. У зв'язку з численними травмами гравців, Андрію Шевченку доведеться посушити голову і щодо стартового складу, і щодо тактики на гру. Кого ставити в ворота: П’ятова, у якого недавно було пошкодження, або Луніна, спеціально «виписаного» зі збірної U-20? Якщо не зіграє Марлос, чи потягне свою ношу Циганков? А кого ставити на вістря атаки? А як стримувати зіркових форвардів суперника - Йовіча і Тадича? Загалом, питань вистачає.

Серби останнім часом збалансували склад і помітно поліпшили гру, що позначилося і на результатах. В останніх семи поєдинках триколірні жодного разу не програли (чотири перемоги і три нічиї). У свою чергу, збірна України дуже успішно виступає у Львові. У 16 крайніх матчах – лише дві нічиї, і відразу 14 перемог.

Історично так склалося, що збірна Сербії для нашої національної команди не просто зручний, а дуже зручний суперник. Україна та Сербія провели досі три матчі, і у всіх цих зустрічах перемогу святкували «синьо-жовті». Траплялося це в 2008, 2009 і 2016 роках. Та й зі збірними Югославії та Сербії і Чорногорії в українців чудова статистика: дві перемоги (2002 і 2005 роки). Правда, ці поєдинки носили товариський характер. Проте, все одно приємно.

Обидві команди напередодні матчу відчувають певні кадрові проблеми. В першу чергу – збірна України. Через травми і пошкодження Андрій Шевченко змушений відмовитися від послуг відразу декількох виконавців – Андрія Ярмоленка, Жуніора Мораеса, Дениса Бойка, Віталія Буяльського. Під питанням також участь у грі Марлоса. У свою чергу, сербам у Львові не допоможуть Неманья Матіч та Сергій Милинкович-Савич.

Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:

- Команда готується, ми все розуміємо, що кінець сезону, гравці втомилися, накопичилася певна психологічна втома. Команда приїхала в гарному настрої, всі мотивовані. Марлоса і Ярмоленка нам може не вистачати. В іншому хлопці продуктивно працюють. Сербія дуже хороша команда. Багато талановитих гравців, які грають в хороших чемпіонатах. Вони дуже сильні індивідуально. Висока, складена команда. Вивчили їх добре. У нас є певний план на гру. Якщо ми його виконаємо, будемо чекати на позитивний результат.

Віктор Циганков, півзахисник збірної України:

- У складі Сербії – якісні гравці, кожен з яких виступає в Європі, постійно знаходиться на слуху. Ми знаємо, що у сербів досить бойова кваліфікована команда, яка зіграла внічию з Португалією на виїзді. Одне можна сказати точно – буде нелегка гра. І ми сподіваємося, що наші вболівальники прийдуть і підтримають нас, а ми подаруємо їм перемогу.

Младен Крстаїч, головний тренер збірної Сербії:

- Україна, як і Португалія, є найсильнішим суперником і головним нашим конкурентом в боротьбі за путівку на чемпіонат Європи. Ми їдемо до Львова, щоб домогтися позитивного результату. У нас є ідеї, як це зробити, крім того ми внесемо деякі зміни в малюнок нашої гри. Повторюся, незважаючи на важку перемогу над Люксембургом, Україна – дуже сильна команда. Має бути дуже цікавий матч гідних один одного суперників. Будемо намагатися не поступитися. Наша мета – продовжити серію без поразок і, хоча, пізніше у нас ще один матч з Литвою, ми не повинні відволікатися.

Александр Коларов, захисник збірної Сербії:

- Негативна статистика наших зустрічей з Україною? Але ті матчі були товариськими. Сподіваюся, зараз все буде по-іншому. Всі з нетерпінням чекаємо матчу в п'ятницю, який буде дуже важливим для нас. Збірна України – хороша команда. Дивився їхні матчі і зазначив вплив італійського футболу, який в їх гру привніс Андрій Шевченко. У них хороший оборонний блок. Одним словом, буде важко.

Будемо сподіватися, що слова Коларова в частині складності поєдинку для Сербії виявляться пророчими. Усвідомлення свого турнірного становища, кваліфікація гравців і нашого тренерського штабу, магія «Арени Львів» та наших уболівальників, для яких не будуть проблемою приїжджі белградські хулігани – всі ці та інші фактори в п'ятницю повинні скластися на нашу користь.

Букмекерські контори віддають невелику перевагу команді господарів. На перемогу збірної України середній коефіцієнт – 2,70, тоді як на виграш збірної Сербії – 2,95. Нічия оцінюється середнім показником 3,05.

Головний арбітр – Матеу Лаос (Іспанія).

Валерій ВАСИЛЕНКО

Орієнтовні склади:

Збірна України: П’ятов, Караваєв, Кривцов, Бурда, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Коноплянка, Малиновський, Циганков, Яремчук.

Збірна Сербії: Дмитрович, Рукавіна, Міленкович, Спаіч, Коларов, Ляїч, Гачіновіч, Максимович, Тадич, Мітровіч, Йович.

7 червня, п'ятниця

Україна – Сербія
Львів. Стадіон «Арена Львів». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Україна»
УКРАЇНА — СЕРБІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 35
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fifadinamo
Мужики! Да будьте людьми, дайте лаптеногим малость самореализоватся. В усруссии за один клик не по великому пуйлу - сразу самотык сзади и спереди а третьим полбу . Они просто шифруются, про себя и про свою сборную гонят понос, неззя им по-другому
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maradona
Потрібно вигравати у путінських шлюшок!
Алекс Морган
Сербия по жизни лоховская команда! Сегодня получат стандартный счет 2:0 и поедут назад))))
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Патріот
Хотелось бы, чтобы Львов люто поддержал наших и сербы всрались! А сборная с такой поддержкой может показать хорошую игру и победить Сербов!
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vbolivalnyk-Peter
Чому усі говорять про силу збірної Сербії, а не про нашу збірну? Про Лтвів усі кажуть, що фартовий, але ніхто не згадує, що гравці нашої збірної тут завжди грають з повною самовіддачею і на куражі (власне завдяки найкращим вболівальникам України (Харків теж ріспект - на рівні!!!)). Переконаний, Серби охреніють від підтримки нашої збірної.!!!!
tima fialko
Серби такий же середняк як Украіна.Вдома повинні виграти.Головне грати нарешті в футбол а не добувати очечко що часто виходить боком.
Minolt
Шева, запрети Коноплянке пробивать штрафные. Высоким сербам даже не надо подпрыгивать если перед ними Караваев. Боюсь я за стандарты.
Вадим Трикоз
Хочется верить в положительный исход! Минимум не проиграть! А так удачи парни! Думаю состав будет такой же как и прогноз от спорт.юа
Український Патріот
Сборная Украины - это топ сборная! Украина с первого места может выйти из группы!
Ukraine_Kiev_Fan
Молодежка сегодня не подвела, теперь дело за главной командой. Верим ребята!
Иван Верещагин
Хорошая проверка сил для сборной... победа вполне по силам...
Elblanko
А шо, лавочніка ніким замінити? Матвієнка з миколинко, можна б було спробувати на зборі.
Vzyatj
как то по составу, жиденько*
vitaha33
Матч дуже відповідальний, і зі слів що наших, що сербів, всі хочуть не програти. Тому 0:0 цілком вірогідний рахунок. Можливо 1:1, або ж суха перемога кожної з команд.
Бентежить лівий фланг півзахисту, Коноплянка ж ніякий зараз.
narodich 42
Будут сушить игру, 0-0
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Бондаренко
3-2