Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2019, 14:28
62063
172

Збірна України на Арені Львів знищила оборону Сербії

Команда Андрія Шевченка здобула феєричну перемогу та продовжує очолювати групу В

| Оновлено 08 червня 2019, 14:28
62063
172
Збірна України на Арені Львів знищила оборону Сербії
Sport.ua
У третьому турі групового раунду кваліфікації Євро-2020 збірна України на «Арені Львів» приймала національну команду Сербії. Стартовий склад нашої команди нікого не здивував, Андрій Шевченко виставив оптимальний на сьогоднішній день склад.
 
З перших хвилин господарі активно атакували і показували «не словом, а ділом», що розраховують тільки на перемогу. Небезпечно пробивали з дальньої дистанції Євген Коноплянка та Олександр Зінченко, але удар на себе брали сербські гравці. Потім не менш небезпечно відповіли гості: Александар Прійовіч, після невдалого виносу головою від Віталія Миколенка, сильно пробивав з меж штрафного, але, на щастя, м'яч потрапив у сітку із зовнішнього боку. Через кілька хвилин Миколенко реабілітувався і зіграв просто блискуче, коли в останній момент завадив тому ж Прійовічу пробити з кута воротарського після навісу з флангу.
 
Перші гольові моменти почалися ближче до екватора першого тайму. Євген Коноплянка небезпечно пробивав з дальньої дистанції, але Дмитрович парирував в падінні м'яч, а потім Яремчук несильно пробив головою в руки воротарю. Проте, вже через пару хвилин українці зусиллями Віктора Циганкова зуміли не тільки розмочити рахунок, а й відразу піти у відрив. Спочатку 21-річний вінгер в один дотик відправив м'яч у сітку після флангового пасу від Караваєва, а вже в наступній атаці зробив дубль, чудово пробивши здалеку з центральної зони.
 
Навіть повівши в рахунку з упевненою перевагою, українці не зупинялися, небезпечно атакували і могли забивати ще, але в одних епізодах надійно грав голкіпер, а в інших банально не вистачало точності. На перерву команди пішли з комфортним для підопічних Андрія Шевченка рахунком - 2:0.
 
У роздягальні явно розмов про утримання рахунку не було, чому підтвердження - гол після першої ж атаки у другому таймі. Маліновський віддав пас на Коноплянку, а Євген в своєму фірмовому стилі змістився з лівого флангу в центр і точно пробив у дальній кут.
 
На 59-й хвилині зустрічі Караваєв зробив другий асист, віддавши з флангу прострільну передачу в центр штрафного майданчика на Романа Яремчука. 23-річний форвард скористався своїм моментом і забив перший в кар'єрі м'яч за національну збірну, змусивши Дмитровича четвертий раз витягувати м'яч з сітки воріт.
 
Серби виглядали дуже втомленими. Вони явно не були готові до такого погрому, який повинен був стати ще більшим. В середині другого тайму Міленкович рукою штовхнув Циганкова, але арбітр не наважився призначити пенальті. А за 16 хвилин до кінця основного часу Коноплянка взяв приклад з Циганкова і теж забив другий м'яч, причому виконання дуже схоже на його перший гол: знову зсув в центр і удар в дальній кут. У кінцівці матчу суперники обмінялися кількома атаками, але до серйозних загроз воротам справа так і не дійшла.
 
5:0 - сербам пора додому. Україна не тільки зберегла за собою першу сходинку в турнірній таблиці групи В, а й пішла у відрив від переслідувачів, так як Люксембург в більшості втратив очки в Литві, зігравши внічию (1:1). Саме зі збірною Люксембургу 10-го червня команда Шевченка проведе наступний матч відбору, після двох днів відпочинку. Шанси вийти на чемпіонат Європи зростають, але розслаблятися рано.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Відбірковий турнір Євро-2020. Група В.
 
Україна - Сербія - 5:0


Віктор Циганков (26, 28), Євген Коноплянка (46, 75), Роман Яремчук (59)

Урош Спайіч (32)

Україна: Андрій П'ятов, Віталій Миколенко, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Олександр Караваєв, Тарас Степаненко (Володимир Шепелєв, 72), Руслан Малиновський, Євген Коноплянка (Віктор Коваленко, 76), Віктор Циганков, Олександр Зінченко, Роман Яремчук (Артем Кравець, 67)

Сербія: Марко Дмитрович, Нікола Міленкович, Урош Спайіч, Александр Коларов, Неманья Максимович, Душан Тадич, Міята Гачіновіч, Адем Ляйіч (Любомир Фейса, 60), Філіп Костич, Александар Прійовіч (Олександр Мітровіч, 53), Лука Йович (Дарко Лазович, 72)

Арбітр: Матеу Лаос (Іспанія)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

УКРАЇНА - СЕРБІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 172
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
Львов, я люблю тебя!!!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
klokuchka55
Попробуйте только покритиковать такой великолепный футбол в исполнении наших ребят...
Український Патріот
Как будто смотрел игру МанСити! Сборная может победить кого угодно! Реально топовая сборная и пасуется на таких скоростях и не теряет мяч и все в одно касание. Реально могли делать все, что хотели! А Львов реально дает сборной божественную силу!!! Шева - молодец!!! Всем счастья и добра!!! Настроение просто бомба!!! Не знаю, как засну после такого!!!
west-ukr5555
Рахунок приємний, але це не головне. Збірна показала ГРУ - ось що головне. Динаміка, швидкість думки, пас в дотик.... Чому не завжди так?
Ростик Карпа
Щойно зі стадіону.... Це було неймовііірнооо... Наші в півфіналі і розгром сербів))))
КуцТВ
хотел сначала написать что Цыганков игрок матча, но нет. Вся команда и 12 игрок на трибунах - все красавцы!
Den4ik123
То є Львів - крихітко!💙💛👏
Юра Вареник
Ласкаво просимо до Львова
Український Патріот
Сербы - это кацапские подстилки и вдвойне приятно их разорвать в клочья!!!
Мария Потапчук
Найкращий день в історії збірних команд України!!!!
airwolf77
молодці хлопці,знищили друзів лаптєногіх
Український Патріот
Эта сборная может победить кого угодно!!!
spqr-te
Вітаю всіх. В першу чергу з якістю гри, в другу чергу з перемогою над таким суперником. Удачі нам в подальших іграх, надіюсь вони будуть такими ж!!!
Istm
не, таки здорово!
отличная победа и очень достойная игра.
да еще и U20 порадовали!
Stardeck84
И вообще!!!!!! Че мы тут обсуждаем! Украина - самая перспективная страна Европы! СЛАВА УКРАИНЕ!!!
Miroslav1981
Розклали Сербів на атоми.. Браво збірна, браво Львів
Vipfishman2
Львов - ты неимоверен !!! Ты бесподобен !!! Ты сказочен и по настоящему украинский !!! И самое главное - ты не Донецк !!!
Сборная Украины сегодня - божественна !!! Лучший матч команды за все годы ее существования !!! Пас, дриблинг , отсутствие мандража , четкое понимание действий каждым игроком , кураж - это фейерия украинского футбола под руководством прекрасного тренера !!! Браво , ребята ... шикарнейший Цыганков , вновь молодой Конопа, не по годам умнейший Зина И самое главное - команда молодежи , команда украинцев , команда без единого легионера !!! Браво !!!
Юра Вареник
Просто нет слов. Слава Украине!
Тибо Карпинский
Потрясающе! 1-2 касания , 80% передач с умом! контрпрессинг! Зина и Малиновский ТОП! Эта сборная заслуживает аплодисментов!!