Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 червня 2019, 19:03
10246
3

Чорноморець – Колос. Прогноз і анонс на матч плей-офф УПЛ

Стик двох протилежно спрямованих векторів

| Оновлено 07 червня 2019, 19:03
10246
3
Чорноморець – Колос. Прогноз і анонс на матч плей-офф УПЛ
ФК Чорноморець. Арні Вільхамссон

У неділю в Південній Пальмірі відгримів Матч пам'яті зірок одеського футболу, який зібрав на стадіоні десять тисяч уболівальників. Нечасто «Чорноморець» акумулює таку аудиторію, хіба що при візитах грандів, коли любителі футболу приходять подивитися на «Шахтар» та «Динамо». Такі вже реалії: команда, що зовсім недавно радувала шанувальників єврокубковими баталіями, нині не хапає зірок з неба, борючись за право залишитися в Прем'єр-лізі.

В абсолютно іншій ситуації нині перебуває «Колос». У 2014 році, коли «моряки» останній раз «засвітилися» в Лізі Європи, ковалівці грали серед любителів, пробиваючи собі шлях у професійний футбол. І за цю п'ятирічку команда з беззмінним тренером Русланом Костишиним пройшла шлях до найсильнішої ліги країни, звідки вже не перший рік ризикує «випасти» «Чорноморець». Відчуваєте, наскільки різні напрями векторів розвитку клубів?

У сезоні, що минає, «Колос» впевнено йшов по дистанції першої ліги, до середини квітня залишаючись єдиною командою, яка не знала поразок. А ось в кінцівці сезону ковалівці «забуксували», вигравши всього три матчі з восьми. При цьому в гостях «Колос» за цей час взяв лише одне очко. Зате одесити навесні, навпаки, ніби воскресли. У травні «Чорноморець» програв тільки один матч, вигравши чотири та взявши 13 очок – це майже половина «багажу» всього сезону. Знову ж, є привід сказати про різні напрямки векторів.

Кращий бомбардир «Колоса» Олександр Бондаренко навесні забив лише в одній грі, навіть втративши місце в основному складі. Зате результативністю відрізнявся Віталій Гавриш, ставши кращим гравцем команди в травні. Півзахисник грав проти «Чорноморця» неодноразово, як, втім, і більшість футболістів «Колоса». Дійсно, багато виконавців, що пограли в Прем'єр-лізі, захищають кольори потенційного новачка елітного дивізіону. «Видно, що «Колос» – хороша, серйозна команда. Мої колеги підказали, що там грають досвідчені гравці», – сказав перед грою Ангел Червенков.

Буде в майбутньому протистоянні і невеликий каламбур – проти «Чорноморця» повинен зіграти Олександр Чорноморець. 26-річний захисник вже грав з резервними складами «моряків», а ось проти першої команди на поле ще не виходив. Ідентичність імен – факт цікавий, але з футбольної точки зору куди більше уваги зараз до ісландського нападника одеситів. Арні Вільхамссон, забивши в семи останніх матчах сім голів, напевно привернув увагу більш заможних клубів. Про це розповів і агент футболіста: «Не думаю, що у «Чорноморця» є гроші, щоб його купити, та й сам гравець хоче перейти на більш високий рівень. Наприклад, «Динамо» з цікавістю спостерігає за ним, як і інші українські та зарубіжні клуби».

Для польської «Термаліки» (як для більшості європейських команд), контракт з якою у Вільхамссона, міжсезоння вже настало, а ось у одеситів вирішальні битви – попереду. Так що, про можливу зміну клубу говорити передчасно, тим більше яскравою грою в плей-офф є шанс підвищити свою трансферну вартість або ж заробітну плату. Також плей-офф – хороша можливість заявити про себе у кожного гравця «Колоса», навіть якщо і не вдасться підвищитися в класі.

«Колос» ще ніколи не перетинався з «Чорноморцем», та й взагалі, команда лише раз в своїй історії в офіційному матчі протистояла представнику УПЛ. Було це у вересні 2017 року, коли в Ковалівці гостював «Маріуполь», який здобув тоді непросту перемогу – 2:1. До речі, той розіграш турніру виявився для приазовців одним з найуспішніших в історії – під керівництвом Олександра Бабича (між іншим, екс-тренера одеситів) команда дійшла до півфіналу турніру.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Чорноморець»: Литовченко, Норенков, Гошкодеря, Рижук, Голіков, Грачов, Павлов, Вільхамссон, Аржанов, Хамелюк, Танчик.

«Колос»: Яшков, Сахневич, Гавриш, Максименко, Чорноморець, Задоя, Рябов, Кізілатеш, Ільїн, Банасевич, Лисенко.

4 червня, вівторок

«Чорноморець» — «Колос» (Ковалівка)
Одеса. Стадион «Черноморец». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ЧОРНОМОРЕЦЬ — КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:1
СДЕЛАТЬ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Raumo
3-1 или 4-1. ЧО разыгрался, Колосу несладко придется!
FidanFCCO
А вчера писали 1-1,спирт юа как же так то?
Вадим Трикоз
Вперед Черноморец! Все-таки клуб с такой историей, с таким город не может уступить команде, созданной 6 лет назад и играющей в селе!!!!