Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 червня 2019, 00:40
22776
31

Тоттенхем — Ліверпуль. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів

«Червоні» мають намір взяти реванш за минулий сезон. Але чи згодні з цим «шпори»?

| Оновлено 02 червня 2019, 00:40
22776
31
Тоттенхем — Ліверпуль. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів
ФК Ліверпуль. Маурісіо Почеттіно і Юрген Клопп
У суботу, 1-го червня, відбудеться один з найочікуваніших матчів сезону — у фіналі Ліги чемпіонів, який пройде в Мадриді, зустрінуться англійські клуби «Тоттенхем» і «Ліверпуль».
 
Цікаво, чи багато хто зі знавців футболу перед стартом турніру чекали у фіналі саме на цю пару? Або хоча б просто на англійський дует, особливо після перших матчів півфіналу?
 
Футбол в черговий раз здивував своєю непередбачуваністю. У першому півфінальному матчі «Ліверпуль» на виїзді програв «Барселоні» зі, здавалося б, безнадійних рахунком 0:3, але вдома зумів зробити фантастичний камбек, обігравши каталонців 4:0. «Тоттенхем», програвши «Аяксу» домашній поєдинок 0:1, і до перерви поступаючись у виїзній зустрічі 0:2, зумів за тайм забити три голи, вирвавши жадану перемогу у нідерландської команди. Incredible! Unbelievable!! Fantastic!!!
 
Але обом командам пора забути про свої півфінальні досягнення. Все це вже в минулому, попереду суперників чекає найважливіший матч — фінал. Для багатьох футболістів з обох команд цей поєдинок стане найважливішим у кар'єрі. І тільки одна команда святкуватиме тріумф, доля іншої — кусати лікті, зупинившись за крок від заповітної мети.
 
Звичайно, і «Тоттенхем», і «Ліверпуль» сподіваються перемогти. «Червоні» жадають взяти реванш за поразку від «Реала» (1:3) у фіналі Ліги чемпіонів минулого сезону. Два поспіль програші у фіналі найпрестижнішого європейського клубного турніру — забагато навіть для наставника ліверпульської команди Юргена Клоппа, який відомий своєю невезучістю у вирішальних поєдинках за трофеї. Проте, «Ліверпуль» прекрасно розуміє, що «Тоттенхем» на цій стадії змагань анітрохи не менш небезпечний, ніж той же «Реал» або будь-який інший європейський топ-клуб.
 
«Тоттенхем» дуже небезпечний. У них дуже хороша команда. Без неї неможливо дійти до фіналу Ліги чемпіонів. «Тоттенхем» по ходу турніру обігравав топові команди, тому ми знаємо, на що вони здатні. Крім того, у «шпор» чудовий тренер, так що вони дуже небезпечні», — вважає 28-річний англійський півзахисник «червоних» Джордан Хендерсон.
 
 
У «Тоттенхема», звичайно, є серйозні мінуси. Перш за все, це брак досвіду в проведенні матчів подібного рівня. «Шпори» — далеко не новачки у футболі, але неймовірний моральний тиск вирішального поєдинку може дати про себе знати, провокуючи на помилки.
 
Плюсом для лондонського клубу буде повернення до складу 25-річного англійського форварда Гарі Кейна, який пропустив багато весняних матчів через травму. «Все вирішить тренер. Він оцінить і вирішить, чи буду я грати. Я готовий. Якби фінал Ліги чемпіонів був сьогодні, я б зіграв. Немає ніяких проблем», — заявив Кейн ще 27-го травня.
 
 
І все-таки здається, що у «Ліверпуля» більше шансів на перемогу, ніж у «Тоттенхема». «Червоні» не програвали «шпорами» в 13-ти з 14-ти останніх матчів у всіх турнірах. Чому б підопічним Юргена Клоппа не продовжити цю позитивну серію? Та й упевненості в собі після знищення грізної «Барселони» у ліверпульців хоч відбавляй... Але «Тоттенхем» вірить у свої сили і свою вдачу. Команда Маурісіо Почеттіно готова не словом, а ділом довести, що по праву пробилася в фінал Ліги чемпіонів. Тому гра в Мадриді буде дуже спекотною, шальки терезів можуть хитнутися як в один, так і в інший бік.
 
Букмекери вважають «Ліверпуль» фаворитом протистояння. На те, що «червоні» стануть володарями Кубка, дають коефіцієнт 1,45, перемогу «Тоттенхема» оцінюють коефіцієнтом 2,89.
 
Як завжди, всіх розсудить гра. Долю битви може вирішити одна найменша помилка, один неточний пас або одна геніальна заміна. Зовсім скоро ми дізнаємося, яка ж з англійських команд підніме над головою жаданий Кубок.
 
Орієнтовні склади:
 
«Тоттенхем»: Льоріс — Тріпп'є, Алдервейрелд, Вертонген, Роуз, Сіссоко, Ваньяма, Еріксен, Аллі, Кейн, Моура.
 
«Ліверпуль»: Аліссон — Александер-Арнольд, Матіп, ван Дейк, Робертсон, Хендерсон, Фабіньйо, Вейналдум, Салах, Фірміно, Мане.
 
Не зіграють: Девіс — Кейта.
 

1 червня, субота

«Тоттенхем» — «Ліверпуль»
Мадрид. Стадіон «Ванда Метрополітано». 22:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ТОТТЕНХЕМ — ЛІВЕРПУЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбитр: Дамир Скомина (Словенія)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 8
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bzzzzzz
Никогда бы не поверил, что Тотенхем все-таки доберется до финала. Это просто взрыв мозга и разрыв шаблонов. Особенно если учесть сколько фаворитов бесславно выбыло в этом турнире. Не скажу что Тотем слабая команда, но если про Ливерпуль я могу сказать, что они сильнее всех тех, кто покинул этот турнир, то про Тотем сложно такое сказать.
Макс Руденко
Тільки Лівер, тільки перемогаааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sergey_92
0-2 Ліверпуль
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
RFirmino
Сегодня атака Ливерпуля будет в огне. Надеюсь на разгром
Виталий Гурьев
могли бы и по Украине показать.
sergio32zz
"Букмекеры считают «Ливерпуль» фаворитом противостояния. На то, что «красные» станут обладателями Кубка, дают коэффициент 2,89, победу «Тоттенхэма» оценивают коэффициентом 1,45."
???
Это какая-то альтернативная арифметика?
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Акулярик
Хоча Клопп давно не бачив політичну карту світу і до цих пір вважає що ссср ще існує і Київ і Баку це, на його думку, саме там - бажаю Ліверпулю перемогти. У Києві йому це не вдалося, то ж нехай вдасться сьогодні!
mantga
Если выиграет Ливерпуль это будет 8 победа в кч/ лч и выйдет на 2 место по победам?
Ігор Середина
Чуха така , шо Почетіно вз'їбашить Клопа
Libero GO
Шо хлопці, рік минув непомітно... І знов фінал, і знов у ньому наш Лівер! Цього разу вже червоні - фоварит гри, як мінімум на папері. Що сказати, якщо у свою гру будуть грати, ніякий ТХ не завадить (Барса тому свідок!). Сподіваюсь на краще і на те, що Клопп не буде надто мудрувати, треба вийти і зробити свою справу. ВСЕ! І вперед до 6-го кубку!!!
ingvar1305
2-4 Ліверпуль!....
an52
Думаю, Клопп знов буде в прольоті
Сергей Долина
Только Тоттенхем, только победа!
Сергей Долина
Тоттенхем сегодня выиграет кубок и войдет в историю! Тоттенхем вперед!
Ukraine
Головне що ДК не має у фіналі, все інше таке....
Лівер повинен винести Тотхем)