Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 травня 2019, 19:23
6918
4

Олександрія – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Біло-сині» їдуть поквитатися з непоступливою «Олександрією»

| Оновлено 30 травня 2019, 19:23
6918
4
Олександрія – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

30-го травня в рамках заключного туру чемпіонату України «Олександрія» прийматиме київське «Динамо». Майбутній поєдинок не має турнірного значення, а тому на поле КСК «Ніка» можна очікувати безкомпромісну боротьбу без оглядки на підсумковий результат.

Цьогорічна першість абсолютно по-різному залишиться в пам'яті футболістів, які в четвер протистоятимуть один одному. «Біло-сині» сезоном задоволені бути не можуть, адже чемпіонство знову дісталося їх принциповому супернику, який, до того ж, став найтитулованішим клубом України. Той таки «Шахтар» перегородив шлях киянам і в Кубку України. Так що, емоції у всіх причетних до команди Олександра Хацкевича від турніру, що
завершується, носять негативний відтінок та гіркий осад.

А ось в таборі «Олександрії» панує зовсім інший настрій. Команда Володимира Шарана досягла історичного успіху, завоювавши «бронзові» медалі чемпіонату. Причому офіційно це досягнення було оформлено за два тури до закінчення турніру, а про те, що воно здійсниться, можна було з упевненістю говорити ще раніше. Багато в чому третьому місцю «містян» посприяли осічки конкурентів (особливо «Зорі»), але це не применшує заслуги футболістів амбітного олександрійського колективу. Неабияким бонусом для команди Шарана стане можливість взяти участь в груповому турнірі Ліги Європи. Як складеться доля «Олександрії» на євроарені дізнаємося вже восени, а поки констатуємо: олександрійців чекають шість матчів із суперниками, яких в кінці літа визначить жереб.

Але повернемося до наших внутрішніх змагань. Олександрійці в сезоні, що завершується, чимало насолили «динамівцям». У листопаді минулого року «містяни» на своєму полі обіграли киян, здобувши першу перемогу над «Динамо» в історії чемпіонатів України. Тоді, перегравши «біло-синіх», команда Шарана навіть зуміла піднятися на другу сходинку турнірної таблиці. А на початку травня «Олександрія» змогла відібрати очки у «Динамо» вже у виїзному поєдинку. Нічия 1:1, зафіксована в Києві, по суті означала припинення боротьби за чемпіонство київським клубом. Та й єдина перемога, здобута підопічними Олександра Хацкевича, дісталася киянам в напруженій боротьбі (єдиний результативний удар у середині другого тайму завдав Віктор Циганков). З огляду на вищевикладене, бажання перемогти на КСК «Ніка» стає для «біло-синіх» справою принциповою.

У «містян» з налаштуванням теж має бути все в порядку. Після зимової паузи олександрійці демонструють непереконливі результати, а зараз в пасиві команди значиться шестиматчева безвиграшна серія. На «бронзовий» успіх «жовто-чорних» це не вплинуло, але осад, як то кажуть, залишився. Так що, господарі поля напевно захочуть завершити першість на мажорній ноті.

Перед очним протистоянням суперники мають по одній кадровій втраті, пов'язаній з дискваліфікаціями. «Олександрії» не зможе допомогти Дмитро Гречишкін, а у «Динамо» змушений пропустити найближчу зустріч Сергій Сидорчук. Втім, з огляду на напівтовариський статус протистояння, відсутність цих футболістів навряд чи сильно засмутить тренерів команд. Напевно в четвер нас очікують експерименти зі складами та тактичними побудовами. Тренерський штаб «Динамо» вже в попередньому турі вирішив спробувати пограти в два форварди. Матч проти «Львова» виявився непростим, але вольова перемога киянами була здобута (2:1).

Поєдинок в Олександрії буде обслуговувати суддівська бригада на чолі з львів'янином Юрієм Можаровським. У цьому чемпіонаті досвідчений арбітр по два рази працював на матчах за участю «Олександрії» та «Динамо». Кияни під наглядом Можаровського здобули дві мінімальні перемоги - над «Шахтарем» (вдома) та «Маріуполем» (в гостях). А «містяни» при суддівстві львів'янина грали двічі на виїзді: з «Зорею» була зафіксована безгольова нічия, а «Шахтар» завдав поразки команді Шарана з рахунком 2:1.

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Паньків – Пашаєв, Микицей, Бухал, Лучкевич – Запорожан, Шастал, Банада, Задерака – Сітало, Пономар

«Динамо»: Бойко – Кендзьора, Бурда, Шабанов, Миколенко – Шепелев, Гармаш – Циганков, Андрієвський, Де Пена – Бесєдін

30 травня, четвер

«Олександрія» – «Динамо»
Олександрія. Стадіон КСК «Ніка». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
ОЛЕКСАНДРІЯ – ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 40
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Сіромашенко
сьогодні переможе динамо,а алекса нічтожная команда продажная как прості господі на трассе
comentraktor
У Динамо есть уникальный шанс - достойно проводить Хацкевича на сезон бульбы.... Всего лишь 1-0 от Алексы, не так уж и позорно, да пох что на Ф-1 покажут.... Дааавааай Динамо, ради будущего, ради БК.
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ukraine
Тільки Олександрія, тільки Перемога!