Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
2884
1

Еліна СВІТОЛІНА: «Грати з Вінус було психологічно важко»

Українська тенісистка - про перемогу над Вінус Вільямс

Еліна СВІТОЛІНА: «Грати з Вінус було психологічно важко»
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Еліна Світоліна прокоментувала свою перемогу над Вінус Вільямс в першому раунді Ролан Гаррос-2019:

«Зустрічатися в стартовому матчі після чотирьох поразок з однією з найкращих тенісисток було психологічно дуже важко, а основною моєю емоцією після перемоги було щастя. Після проблем з травмою і без перемог в Мадриді і Римі я також відчула полегшення, що здобула цю перемогу.

З одного боку, це може бути добре, коли на початку сітки у тебе такий важкий суперник як Вінус, ти відразу настроюєшся на виступ на турнірі. Але з іншого боку, це може і трохи виснажувати. Ти повинен бути налаштований набагато уважніше, ніж, можливо, ти б налаштовувався зазвичай для матчу першого кола.

Ці два дні перерви важливу роль відігравали як для психологічного розвантаження, так і для відновлення коліна. У неділю я не відчувала ніякого болю, але ми орієнтуємося кожен день по ситуації.

Маленькі деталі мають значення у випадку з травмою, коли ти граєш на такому великому турнірі. При такому рівні тиску ти можеш надломитись в будь-який момент. У нас є спеціальна машина, яка робить той же ефект на травму, як крижана ванна або кріотерапія, тільки для цього використовується кисень. Це схоже на спрей, але насправді це кисень з ефектом льоду. Ти «розпорошуєш» це на те місце, де болить, а тіло відчуває, як ніби щось пече. Тому кров починає швидше циркулювати і відновлення прискорюється.

Такого роду процедури разом з великою кількістю масажу і вправ на зміцнення м'язів навколо коліна дуже важливі для відновлення. У вівторок я буду дивитися матч мого бойфренда Гаеля Монфіса, звичайно ж, а далі вже буду готова і свіжа до середи».

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Ахаха! Я почала ділитися подробицями свого лікування, а Еліна у відповідь - свого
Дякую, Елю, візьму до уваги! Мені теж призначили щось під пікантною назвою "кріофітнес". І масаж таки дійсно допомагає! Мені ще дуже допомагає магніт.
Тримайся, Елінко! Відновлюйся фізично, емоційно і ментально. Одужання після травми таки забирає багато сил і трохи морально спустошує. Я рада, що коліно вже не болить, але його ще треба берегти якийсь час. Дбай про себе, будь ласка!
Завтра знайду час між процедурами подивитися ваш із Катрусею матч. Вболіватиму за ту з вас, в кого стане сил і запалу надерти задниці якомога більшій кількості тенісисток на цьому турнірі