Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 травня 2019, 13:08
6995
6

Шахтар в домашньому матчі напіврезервним складом обіграв Маріуполь

«Гірники» в Харкові завдали розгромної поразки приазовцям

| Оновлено 27 травня 2019, 13:08
6995
6
Шахтар в домашньому матчі напіврезервним складом обіграв Маріуполь
ФК Шахтар
«Шахтар» другий матч поспіль виходив на гру вже у ранзі нового чемпіона країни. Але, якщо матч з «Динамо» для його футболістів і тренерів мав принципове значення, то зустріч з «Маріуполем» більше була схожа на контрольну з підвищеною відповідальністю. Тому наставник господарів поля дозволив собі виставити у воротах дебютанта Анатолія Трубіна, а в центр нападу поставити гравця середньої лінії Дентіньо.
 
Щодо гостей, то тут, навпаки, в першу чергу важливий був результат, адже маріупольці продовжують вести боротьбу з «Зорею» за підсумкове четверте місце.
 
Незважаючи на значніше зміни у стартовому складі, гірники активно розпочали матч. Правда, перший удар у цьому поэдинку було завдано по їхнім воротам. Так, на 10-й хвилині із-за меж штрафного майданчика у ближній від себе кут пробивав Владислав Вакула, але трохи не влучив.
 
«Шахтар» відповів відразу кількома небезпечними випадами. На 15-й хвилині Микола Матвієнко прорвався по лівому флангу і зряче бив в дальній кут, однак м'яч пролетів поруч зі штангою. За дві хвилини вже Тете справа загрожував воротам суперників. З його ударом Євген Гальчук впорався, а Фернандо, який першим опинився на добиванні, пробив мимо. На 20-й хвилині гольовий момент створив Дентіньо, який зумів пробити з близької відстані з-під захисника. І знову м'яч у сітку воріт не влучив. А на 24-й хвилині Тарас Степаненко наважився на дальній удар і м'яч буквально «просвистів» над поперечиною.
 
Гірники продовжували володіти великою ігровою і територіальною перевагою, створюючи гостям проблеми в обороні. Однак потім гра трохи вирівнялася і протягом наступних хвилин п'ятнадцяти взагалі нічого небезпечного ні біля одних, ні біля інших воріт не виникало.
 
Лише на 42-й хвилині ситуація загострилася після проходу з правого краю Богдана Бутко. Він вбіг до штрафного майданчика гостей і спробував зробити простріл на своїх партнерів, але м'яч влучив у гравця «Маріуполя» і відлетів у поле. І вже у компенсований арбітром час Тете з перспективного штрафного, призначеного поблизу воріт «Маріуполя», пробив вище воріт.
 
Рахунок в матчі було відкрито майже відразу після перерви на 52-й хвилині. «Шахтар» провів затяжну атаку, вінцем якої став точний удар Дентіньо в правий кут воріт. Слід також відзначити витончений гольовий пас від Тараса Степаненко, після чого бразильцю залишалося тільки не промахнутися.
 
Вже за три хвилини «Маріуполь» міг відігратися, але з підступним ударом Ігоря Тищенка впорався молодий голкіпер гірників Анатолій Трубін. І буквально тут же в наступній контратаці Дентіньо оформив дубль. Він знову атакував зліва, перебуваючи у штрафному майданчику, але пробив вже не в дальній, а в ближній кут воріт.
 
На 60-й хвилині Тете сильно пробив під поперечину - Євген Гальчук виявився на місці. Як, втім, і за хвилину, коли небезпечно з правого краю удар наносив Богдан Бутко. Врятував воротар гостей свою команду і на 68-й хвилині, забравши м'яч в ногах у Фернандо.
 
На 69-й хвилині під бурхливі оплески глядачів на поле після тривалої паузи, пов'язаної з травмою, вийшов Марлос. І тут же міг забити «Маріуполь», але удар Іллі Путрі з дальньої дистанції прийшовся у штангу.
 
За п'ятнадцять хвилин до закінчення основного часу другого тайму Дентіньо мав відмінну можливість забити свій третій м'яч у цій грі, проте цього разу, перебуваючи приблизно в тій же позиції, звідки вражав ціль, промахнувся. Проте на 78-й хвилині забив Тете, скориставшись чудовим пасом з правого флангу від Богдана Бутко.
 
І все-таки Дентіньо зробив хет-трик у цьому матчі і знову автором результативної передачі став Богдан Бутко. Щоправда, тепер бразилець м'яч забив головою.
 
До останніх хвилин матчу підопічні Паулу Фонсека намагалися забити ще (Тете не зміг реалізувати вихід один на один, а Марлос пробив трохи вище воріт), але і 4: 0 цілком вистачило для розгромної перемоги над «Маріуполем».
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ


Українська Прем'єр-ліга. 31-й тур.

«Шахтар» - «Маріуполь» - 4:0


Дентіньо (52, 57, 80), Тете (78)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Богдан Бутко, Сергій Кривцов, Іван Ордець, Микола Матвієнко, Тарас Степаненко (Віктор Коваленко, 81), Маркос Антоніо, Манор Соломон, Teте, Фернандо (Сіпріано, 73), Дентіньо

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Сергій Горбунов (Микита Петерман, 66), Дава, Олексій Биков, Павло Полегенько, Валерій Федорчук, Дмитро Мишньов (Євген Білокінь, 62), Ілля Путря, Ігор Тищенко, Владислав Вакула, Руслан Фомін (Владислав Бугай, 76)

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 72
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію
Війна | 04 травня 2024, 15:42 23
«Всі готові воювати». Стаховський прокоментував закон про мобілізацію

Колишній тенісист вважає, що рівень моральної якості певних структур повинен змінитися

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NachoBarbero
и где те умники, которые писали что Шахтёр сольёт игру Мариуполю чтобы тот попал в ЛЕ вместо Зари?
Axmetov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Столетов
Рад за Дентиньо, но все-таки оставил двоякое чувство. Минимум четыре раза еще мог забивать из 100-процентных. Хотя конечно, дело практики, которой у него не хватает.
Тете монстр конечно! Отпахал и за себя и за Манора, у которого оказывается бывают и неудачные матчи.
По остальной молодежи сказать толком нечего. Не тот матч, не тот соперник.
Ну и еще по увиденному два вопроса. 1.Какого лешего при таком наборе исполнителей Степан постоянно в штрафной соперника?
2.Что делать с правым защитником? Бодя когда в ударе, как сегодня, круче Болбата, но потом же как лажанет...