Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

26 травня 2019, 16:10
Формула 1
Гран-прі Монако 2019. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 27 травня 2019, 00:15
5323
2

Хемілтон виграв напружений Гран-прі Монако

Льюїсу Хемілтону було непросто, але пілот вистояв

| Оновлено 27 травня 2019, 00:15
5323
2
Хемілтон виграв напружений Гран-прі Монако
Skysports.com

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен (+5 секунд штрафу, 4-е місце), Феттель, Боттас, Гаслі, Сайнс, Квят, Альбон, Ріккардо, Грожан

Найшвидше коло: П'єр Гасли (Ред Булл)

Старт Гран-прі Монако прогнозовано нічого цікавого не приніс. Льюїс Хемілтон зберіг своє лідерство, за ним розташувалися Валттері Боттас, Макс Ферстаппен і Себастьян Феттель.

Зате шоу влаштував явно засмучений Шарль Леклер, який через помилку команди в кваліфікації стартував лише 15-м. Гонщик Феррарі спершу знайшов можливість красиво пройти Норріса, а потім і Магнуссена! Дуже агресивні і сміливі дії Леклера. Більш того, Шарль тут же пішов в атаку на Хюлькенберга, майже пройшов його, але зачепив бар'єр, пошкодив болід і пробив собі шину. Поки Леклер добирався до боксів, дирекція гонки випустила машину безпеки.



На піт одночасно поїхали Ферстаппен і Боттас, які зачепили один одного! Макса випустили, можливо, небезпечно, проте це дало можливість пройти Боттаса на піт-лейн. Більш того, Валттері тут же поїхали на другий піт (був ризик проколу шини) і фін відкотився на 4-е місце, пропустивши Ферстаппена і Феттеля. Поки стюарди розглядали епізод Ферстаппена і Боттаса, закінчити гонку через пошкодження боліда був змушений Леклер. Шкода, Шарль здорово почав гонку, а Феррарі не добере очки в Кубок конструкторів.



Що добре після сейфіті-кара, так це той факт, що група лідерів з 4-х болідів була дуже близько один до одного через те, Хемілтон втратив темп і зібрав позаду конкурентів.

Що стосується покарання Ферстаппена, то Максу за небезпечний виїзд дали +5 секунд штрафу (на піт-стопі або до фінального протоколу).

Хемілтон не міг їхати швидко через шин медіум, які йому поставили на піті. У конкурентів був більш довговічний хард, і вони дружно насідали на лідера, чиї шини швидко прийшли в непридатність. Звичайно, в Монако досить легко утримувати суперників, але Ферстаппен був агресивний, адже у ньому висіли 5 секунд штрафу. Команда дала Хемілтону зрозуміти, що піт-стопа не буде і йому потрібно терпіти до кінця на цій гумі.

По радіо Льюїс говорив, мовляв, мені потрібно диво, проте можна згадати, як Ріккардо в Монако недавно втримав позаду якраз Хемілтона, маючи проблеми з мотором і втрачаючи по 5 секунд з кола щодо суперника. Загалом, Хемілтон очікувано зберіг лідерство і здобув непросту перемогу.

Ферстаппен фінішував 2-м, але через штраф відкотився на 4-е місце. Мерседес знову виграв, але серія переможних дублів перервалася.

Топ-5 загального заліку

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 137
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 120
3. Себастьян Феттель (Феррарі) - 82

4. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 78
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 57

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 9
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ManUtd
Феррари фартануло на ровном месте)))