Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

23 травня 2019, 16:00
Формула 1
Гран-прі Монако 2019. Вільна практика
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 24 травня 2019, 00:11
2553
0

Гран-прі Монако. Де Феррарі і хто перерве домінування Мерседеса

Прев'ю етапу Формули-1 в Монако, де у Ред Булла повинні бути шанси

| Оновлено 24 травня 2019, 00:11
2553
0
Гран-прі Монако. Де Феррарі і хто перерве домінування Мерседеса
formula1.com

Єдиний шанс Ред Булла в сезоні?

Сезон, в якому очікували цікаву боротьбу за титул і навіть, можливо, перевагу Феррарі, перетворюється в чемпіонат з ще більшим домінуванням Мерседеса, ніж раніше. Вперше в історії Формули-1 одна команда зуміла оформити зі старту 5 переможних дублів. Чи буде шостий? Не факт.

Зазвичай траса в Монако вкрай незручна для Мерседеса, і останні 2 сезони на вузьких вуличках найкраще себе почуває Ред Булл. Втім, ситуація може змінитися. Зараз у Мерседеса чудове шасі, і якщо раніше команда виїжджала за рахунок топ-мотора, а шасі було не таким ефективним, як у Ред Булла, то зараз Мерседес підтягнувся і в цьому плані. Третій сектор траси в Барселоні, який схожий за характеристиками на трасу в Монако, на минулому етапі залишився не за Руд Буллом.

formula1.com

Бики відзначають, що в Іспанії не було жодного повороту, де вони б змогли випередити Мерседес. Про Феррарі і говорити нема чого. Скудерія такими темпами скоро перетвориться на третю силу. Незважаючи на ризик 6-го переможного дубля, все ж дозволимо собі припущення, що такої однозначної перемоги Мерседеса не буде і Макс Ферстаппен втрутиться в боротьбу за тріумф в Монако.

Феррарі ніяк не вийде з кризи

Очікувалося, що на минулому етапі в Іспанії Феррарі вдасться відігратися і все ж розбавити домінування Мерседеса, але вийшло зовсім інакше. За підсумком більш високий темп показали не тільки лідери, а й Макс Ферстаппен. Ред Булл виявився швидшим, і в Феррарі задумалися про зміну концепції боліда. Бос команди Маттіа Бінотто не став виключати, що інженери помилилися із загальним розвитком аеродинаміки машини і тепер ситуацію потрібно терміново виправляти.

formula1.com

Проблема в тому, що у Феррарі є гроші, однак немає часу. Навіть при виправленні помилок швидко повернутися до перемог не вийде, та й конкуренти на місці стояти не будуть. А з огляду на провал Феррарі на третьому секторі в Барселоні, навряд чи Червоні боліди зможуть реально претендувати на поул в Монако.

І навіть пілот Шарль Леклер, який буде виступати на домашньому гран-прі, швидше за все, не вплутається в боротьбу Мерседесів і Ферстаппена.

Загальний залік

У загальному заліку Льюїс Хемілтон знову повернув собі лідерство і випереджає напарника Валттері Боттаса на 7 очок. Розрив між двома лідерами мінімальний, і поки шанси гонщиків можна назвати рівними. Місце в топ-3 займає Макс Ферстаппен, а ось пілоти Феррарі тільки замикають топ-5.

Відставання від Хемілтона і Боттас тільки збільшується, і якщо Скудерія ще на щось розраховує, то потрібно терміново починати вигравати. Нагадаємо, в цьому сезоні Шарль Леклер і Себастьян Феттель тільки 3 рази займали 3-е місце.

Розклад заїздів

Четвер


Перша практика - 12:00 - 13:30

Друга практика - 16:00 - 17:30

Субота

Третя практика - 13:00 - 14:00

Кваліфікація - 16:00 - 17:00

Неділя

Гонка - 16:00

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 27
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.