Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Мотоспорт
| Оновлено 24 травня 2019, 10:26
2450
0

Чемпіонат світу з мотокросу відбувся в Бучі

Майже 100 титулованих спортсменів з 20 країн світу з’їхалися до України

| Оновлено 24 травня 2019, 10:26
2450
0
Чемпіонат світу з мотокросу відбувся в Бучі
18 та 19 травня вперше в історії Київщини на мотоциклетній трасі спортивно-технічного клубу «Сона», що у Бучі пройшов чемпіонат світу з мотокросу серед екіпажів та чемпіонат Європи з мотокросу на квадроциклах. Гості, спортсмени та представники Міжнародної Федерації Мотоспорту (FIM) відзначили високопрофесійну організацію змагань.
 
Майже 100 титулованих спортсменів з 20 країн світу з’їхалися до України, щоби позмагатися у V-му Етапі чемпіонату світу з мотокросу серед екіпажів та чемпіонаті Європи з квадрокросу. Серед них сучасні легенди мотоспорту нідерландці Етьєн Бакс та Деніель Вільямсен, латвієць Каспарс Ступеліс, бельгієць Марвін Ванлючин та інші. Подивитися на їхню боротьбу протягом двох днів прийшли близько 20 000 глядачів. 
 

 
У підсумку європейську першість в мотокросі на квадроциклах здобув естонець Кевін Саар. А серед екіпажів свою перемогу на трасі СТК «Сона» святкувала команда відомих спортсменів нідерландця Етьєна Бакса та латвійця Каспарса Ступеліса. У результаті перемоги в українському етапі вони посіли першу сходинку загального заліку Чемпіонату світу, перемістивши на другу позицію чинних чемпіонів світу бельгійсько-нідерландський екіпаж Марвіна Ванлючина та Бена Ван Ден Богаарта. 
 
 
«Ми щасливі бачити тут таку організацію! Дуже хороша інфраструктура. Добре підготовлена траса, на якій є все, що потрібно для таких змагань. Тому нам дуже приємно бути тут і бачити так багато глядачів, які захоплюються мотокросом. Сподіваємося, що будемо приїздити сюди і в наступні роки!», - поділився враженнями з журналістами дворазовий чемпіон світу Етьєн Бакс. 
 
 
В основних заїздах екіпажів Україну представила команда батька та сина Артура і Єлісея Глущенків. Вони посіли 19-те місце. 
Загалом до чемпіонату світу з мотокросу у спортивно-технічному клубі «Сона» готувалися більше року. Тут оновили інфраструктуру та удосконалили мототрасу, підігнавши її рівень до міжнародних стандартів. У результаті успішно проведених змагань, траса отримала ліцензію на проведення міжнародних гонок на три роки. 
 
«Останній рік був одним із найвідповідальніших для СТК «Сона». Не було й дня, коли б ми не готувалися до проведення чемпіонату світу з мотокросу. І ось ці дні пройшли. Пройшли із великим хвилюванням і не менш великою відповідальністю. Тому було надзвичайно приємно чути безліч позитивних відгуків від глядачів та спортсменів! Віримо, що відтепер проведення Чемпіонату світу з мотокросу у Бучі на мототрасі СТК «Сона» стане новою гарною традицією для нашого регіону», - зазначив головний організатор змагань, багаторазовий чемпіон України з мотокросу Олександр Пащинський.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Автомобіль врізався у натовп глядачів у Шрі-Ланці. 7 загиблих
Авто/мото | 24 квітня 2024, 05:00 0
ВІДЕО. Автомобіль врізався у натовп глядачів у Шрі-Ланці. 7 загиблих

Семеро глядачів загинули, ще 21 особа була госпіталізована з травмами

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.