Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
2304
0

Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Перемогла за рахунок характеру»

Українка успішно стартувала в кваліфікації Ролан Гаррос

Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Перемогла за рахунок характеру»
Detlef Gottwald. Катаріна Завацька

Українська тенісистка Катаріна Завацька прокоментувала свою перемогу над Беатріс Хаддад-Майя в першому раунді кваліфікації Ролан Гаррос-2019:

- Катя, перш за все вітаю з вдалою увертюрою турніру. Дана перемога відрізняється за смаком від тих, що ви здобували в Турі?
- Безумовно, ця перемога стоїть під особливим грифом. Все-таки вона перша на Великих шоломах, та ще й на моєму улюбленому турнірі Ролан Гаррос, адже він проходить на грунті - моєму кращому покритті.

- Більшість гравців ставлять цей турнір або в топ за свій шарм, або - в хвіст через стислість комплексу. Яке у вас склалося враження після дебюту?
- Я віднесу себе до тієї категорії, хто ставить приставку «супер» цього «Шолому». Мені він якраз тим і імпонує, що він не такий просторий як Australian Open або US Open. Не втрачаєш багато енергії на постійну ходьбу з корту на корт. Трибуни постійно заповнені і публіка досить вихована, відчуваєш підтримку з їхнього боку. Ще, напевно, тут - як вдома, у мене немає відчуття, що я перебуваю десь далеко-далеко від нього.

- За рахунок чого ви сьогодні відсвяткували перемогу над Беатріс Хаддад-Майєю?
- Мабуть, за рахунок характеру. Не сказати, що гра прям складалася для мене, але я не здавалася, продовжуючи боротися. Думаю, я переламала суперницю багато в чому в другому сеті. При цьому вона продовжувала здорово грати, не зменшуючи обертів.

- Ви планували заздалегідь, як провести розіграш за матчбол бразилійки?
- План був і полягав він у тому, щоб не помилитися і потерпіти - діяти спокійно, грати просто в корт без всяких ризиків. Мені здається, відігравши матчпоінт, саме в цей момент я зрозуміла, що мені потрібно робити для загальної перемоги: в якому відчутті я повинна знаходитися, що відчувати і про що думати.

- А в який момент ви відчули проблеми зі здоров'ям бразилійки?
- Насправді проблеми, скоріше, були у мене. У третьому сеті я поступалася 0:3 і взяла медичну перерву. Роздряпавши коліно і я хотіла, щоб його промили, підлатали. Одночасно отримала можливість трохи перевести дух, заспокоїтися. Після вимушеної паузи Хаддад-Майя, можливо, невдало різко встала. У всякому разі у неї трохи змінилася хода, вона дивним неприродним чином нахилялася. Проте бразилійка продовжувала боротися, і від цього ще важче було тримати фокус, концентруватися, тому що не розумієш, що відбувається з суперницею. Я рада, що змогла спокійно продовжити грати без помилок, давши їй зрозуміти, що навіть якщо у неї щось болить - віннер з місця я їй зробити не дозволю. Продовжувала її ганяти по корту. За рахунку 2:3 її схопили судоми, і вона не змогла завершити матч.

- Можете пригадати найбільш пам'ятний матч або матчі, в яких ви були в розіграші від поразки, але в підсумку святкували перемогу?
- Таких було чимало, втім, як і звіротніх прикладів, але я намагаюся тримати в пам'яті позитивні сценарії. Один з них - трохи менше року тому [в півфіналі ґрунтового «шістдесятника» в Будапешті] в матчі проти німкені Тамари Корпач, коли я відіграла два матчпоінта. Відчуття після матчу - особливі, стільки адреналіну! Ну і, звичайно, легко можу згадати ще один поєдинок. Два роки тому проти Катаржини Пітер [на французькому турнірі 25k] на харді. Це був мій найтриваліший матч, який тривав близько чотирьох годин. Він напевно поки і залишається найважчим, адже його теж вдалося витягнути з матчбола суперниці.

- Уже на наступний день вам доведеться грати півфінал з грузинкою Катерині Горгодзе (153-та у світі), яку ви обігравали в минулому році. Що можете про неї сказати і чим будете її брати?
- Горгодзе - лівша з щільним форхендом, бойовий гравець. Дуже чекаю цього матчу і знову буду розраховувати на свій характер. Сподіваюся, що мій теніс стануть більш доступними, ніж на старті. Все-таки перший матч виявився складним. Потрібен час, щоб увійти в турнір, звикнути до корту, м'ячу. Постараюся якомога більше м'ячів переправити на той бік і не думаю, що це буде подобатися суперниці. Оскільки у нас вже є досвід особистих зустрічей, я приблизно знаю, з якою тактикою підійду до матчу, але те, що він буде непростим - не сумніваюся.

Олег Дідух Джерело: XSport
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

З ким зіграє Свьонтек? Визначено фінальну пару на супертурнірі в Римі
Теніс | 17 травня 2024, 00:36 9
З ким зіграє Свьонтек? Визначено фінальну пару на супертурнірі в Римі

Іга побореться з Аріною Соболенко, яка в 1/2 фіналу здолала Даніель Коллінс

ФОТО. Ексдруга ракетка світу повідомила про свою вагітність
Теніс | 16 травня 2024, 17:43 0
ФОТО. Ексдруга ракетка світу повідомила про свою вагітність

Анетт Контавейт цього року стане мамою

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.