Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 23 травня 2019, 15:09
4417
3

Варіанти жеребу для Світоліної на Ролан Гаррос

У четвер найкраща українська тенісистка дізнається першу суперницю на Відкритому чемпіонаті Франції

| Оновлено 23 травня 2019, 15:09
4417
3
Варіанти жеребу для Світоліної на Ролан Гаррос
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Після завершення турніру в Римі перша ракетка України Еліна Світоліна втратила три позиції у світовому рейтингу і опустилася на дев'яте місце. Перед жеребкуванням основної сітки Відкритого чемпіонату Франції, яке відбудеться сьогодні, 23 травня, це має велике значення. На жаль, до всіх наявних проблем українки додасться ще одна.
 
Для початку варто відзначити, що Еліна - дворазова чвертьфіналістка грунтового Мейджора і будь-який результат вище цього буде фантастичним успіхом, а також найкращим досягнення на Шоломах в історії українського жіночого тенісу. Але за теперішньої ситуації (у Світоліної нуль перемог на грунті в поточному сезоні) навіть третій чвертьфінал Ролан Гаррос буде вважатися неймовірним успіхом. Дійти туди буде ой як не просто, і ось чому.
 
Головною відмінністю дев'ятого номера посіву від, наприклад, шостого (на якому Еліну була тиждень назад) є той факт, що в третьому колі Еліна може зустрітися з сіяною тенісисткою з так званої третьої групи (з 17 по 24 номери). Перша вісімка на даній стадії потенційно може зіграє проти четвертої групи (з 25 по 32 номери), в якій знаходиться ще одна українка Леся Цуренко.
 
Перші два кола сіяним грати проти несіяних, тут аналізувати майже нічого, потрібно покластися тільки на удачу. Не забуваємо, що в списку несіяних залишилися Ястремська, Вондроусова, Азаренка, Младеновіч, Кужмова, Вінус і інші. Та ж Козлова в нинішній формі може створити проблеми багатьом топам.
 
Давайте оцінимо можливих суперниць Світоліної в третьому колі.
 
Потенційні суперниці Світоліної в третьому колі
Номер посіву Тенісистка Матчі на грунті Найкращі результати на грунті в 2019 H2H*
17 Контавейт 4-3 фінал Штутгарт 1-0
18 Гьоргес 1-4 1/16 Рим 0-2
19 Мугуруса 2-2 1/8 Рим 5-3
20 Мертенс 2-5 1/4 Рабат 2-1
21 Касаткіна 3-3 1/8 Рим 4-0
22 Андреєску** 0-0 - 0-1
23 Векіч 4-2 1/8 Мадрид, 1/4 Штутгарт 4-0
24 Гарсія 5-4 1/8 Мадрид, 1/4 Страсбург*** 1-3
 
* Очні зустрічі, зліва Світоліна
** Андреєску пропустила всі грунтові турніри через травму
*** Гарсія ще грає в Страсбурзі, але ми віримо в Марту Костюк
 
На даному етапі непереможних опоненток не спостерігається, з усіма можна і потрібно грати з позиції сили. Є навіть дуже приємні варіанти, які до третього кола навряд чи дійдуть самі. Більш того, Йоханна Конта (фінали Риму і Рабату) і Марія Саккарі (півфінал Риму і перемога в Рабаті) з четвертої групи видаються небезпечнішими.
 
Якщо Еліна подолає третє коло, то в четвертому її може чекати куди більш серйозний виклик - тенісистка з 5-го по 8-й номер посіву. І ось тут вже різницю між стартовою 6-ю і 9-ю позицією видно неозброєним оком.
 
Потенційні суперниці Світоліної в четвертому колі
Номер посіву Тенісистка Матчі на грунті Найкращі результати на грунті в 2019 H2H*
5 Кербер 2-1 1/16 Мадрид 8-5
6 Квітова 8-2 перемога Штутгарт, 1/4 Мадрид 2-7
7 Стівенс 6-3 1/2 Мадрид 2-2
8 Барті 4-2 1/4 Мадрид 5-0
 
* Очні зустрічі, зліва Світоліна
 
З цієї чудової четвірки найбільш небезпечною навіть на грунті виглядає Квітова, яка проводить чи не найкращий свій сезон в кар'єрі. Доказом тому - перше місце в Чемпіонській гонці. Кербер ніколи в Парижі не виблискувала і також, як і Еліна, має тут 2 чвертьфінали. Після зняття в Мадриді вона не грала, чого від неї очікувати - поки не ясно. Стівенс захищає торішній фінал, а Барті в цьому сезоні б'є всі особисті рекорди.
 
До прикладу, у 5-8 номерів, можливими суперницями на даній стадії, крім Світоліної, можуть стати Серена Вільямс, Аріна Сабаленка або Анастасія Савастова. З великою часткою ймовірності, дві останні тенісистки з цієї четвірки можуть і не подолати три кола.
 
 
Далі різниця між шостим і дев'ятим номером посіву не грає ролі. У потенційному чвертьфіналі і тим, і іншим все одно грати з першою четвіркою: Наомі Осака, Кароліна Плішкова, Сімона Халеп і Кікі Бертенс.
 
І тільки два перших номери не зможуть зустрітися раніше фіналу. В принципі, як і третій з четвертим. Тому повторення фіналу в Мадриді нікого не здивує.
 
Успіхів нашим дівчатам і хорошого жеребу. А нам залишається тільки вболівати.
 
Володимир КЛЕПАЧ
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Денис ПОПОВ: «Тепер турнірна таблиця вже не буде тиснути»
Футбол | 18 травня 2024, 04:17 3
Денис ПОПОВ: «Тепер турнірна таблиця вже не буде тиснути»

Захисник Динамо поділився очікуваннями від поєдинку УПЛ проти Кривбасу

Йожеф САБО: «Час Усика, як і Мілевського, вже минув»
Футбол | 17 травня 2024, 14:54 1
Йожеф САБО: «Час Усика, як і Мілевського, вже минув»

Колишній головний тренер збірної України розповів, як могла б скластися футбольна кар'єра боксера

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stelios Komnin
Статья ни о чем. Если Элина будет в форме, ей не важно с кем играть. Плюс она поднимется благодаря Уимблдону. Хуже, чем в прошлом году (проигрыш в 1 раунде Т.Марии) не будет.
captain2009
Очень верю в то, что черная полоса в играх Элины, наконец-то, прервется, и она выстрелит, как на Итоговом. Тогда ее тоже хоронили, никто не ждал ее победы. И группа у нее была с Плишковой и Квитовой, т.е теоретически без шансов, но она всех порвала. Кто бы там ни попался, надо выходить и стараться выигрывать. И Элинке это по силам.