Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 травня 2019, 11:42
23233
154

Без завдань, але з двома вилученнями: Шахтар і Динамо зіграли внічию

Обмінявшись голами, суперники не зуміли визначити сильнішого

| Оновлено 23 травня 2019, 11:42
23233
154
Без завдань, але з двома вилученнями: Шахтар і Динамо зіграли внічию
ФК Шахтар

Українське «Ель Класіко» без турнірного значення. Саме під такою вивіскою відбулося чергове протистояння наших грандів. Але очні дуелі «Динамо» та «Шахтаря» все одно приковують до себе підвищену увагу, а футболісти обох команд виходять на поле з безумовним бажанням перемогти. Тим більше, «динамівці» мали намір зіпсувати настрій підопічним Паулу Фонсеки, яких чекало святкування завоювання чемпіонства. «Гірники», в свою чергу, були сповнені рішучості довести свою перевагу над принциповим суперником.

У стартовому складі «Шахтаря» не обійшлося без звичних прізвищ, щоправда, зміни були викликані не тільки бажанням тренерського штабу донецької команди провести ротацію. Так, Ісмаїлі та Жуніора Мораєса,
що опинилися в лазареті, замінили відповідно Микола Матвієнко та Оларенваджу Кайоде. На лавці запасних залишилися Сергій Болбат, Тайсон і Віктор Коваленко, які поступилися місцем на полі Богдану Бутку, Тете і Фернандо. У «Динамо» відзначимо появу на вістрі атаки Артема Бесєдіна, який тільки недавно відновився після травми. Він став єдиним форвардом, який приїхав зі своєю командою до Харкова (Назарій Русин відбував дискваліфікацію).

Зустріч почалася в спокійному темпі. Кияни довго розігрували м'яч, намагаючись підібратися до штрафного суперників, а «гірники» розраховували впіймати «біло-синіх» на швидких випадах. Загострювати ситуацію футболісти обох команд не поспішали, і перший удар в площину воріт відбувся тільки на кінець першої двадцятихвилинки, коли Циганков потурбував П'ятова.

Нагадав про непримиренність протистояння Шепелєв, який в грубому підкаті в'їхав в ноги Алану Патріку. Футболіст «Динамо» отримав заслужений «гірчичник», а футболісти «Шахтаря» побігли з'ясовувати стосунки з кривдником бразильця. Незабаром антигероєм епізоду став уже Фернандо, який збив у штрафному Циганкова. Арбітр рішуче вказав на 11-тиметрових позначку, а сам потерпілий з «точки» холоднокровно переграв голкіпера.

Пропустивши гол, «гірники» відразу пожвавішали, додавши руху своїм атакам. На перерву команди йшли з мінімальною перевагою «Динамо», але кінцівка тайму завершилася неприємностями для гостей. Протягом п'яти хвилин Шабанов двічі зривав атаки «гірників», і в обох епізодах арбітр діставав з кишені жовту картку. Як підсумок, на другий тайм «біло-сині» були змушені виходити в чисельній меншості.

Активний початок другої половини гри відразу приніс результат господарям поля. На 50-й хвилині Кайоде вивів на «побачення» з голкіпером Тете, і молодий бразилець свій шанс не втратив. Через кілька хвилин кияни ледь не втратили Дениса Бойка, який пошкодив руку. Але, на щастя, голкіпер зумів продовжити поєдинок.

В середині другої половини зустрічі «червоне світло» спалахнуло перед футболістом «Шахтаря». Це Давид Хочолава рукою зупинив м'яч після удару Циганкова, і арбітр прийняв рішення зрівняти склади.

Надалі кияни заволоділи територіальною перевагою і демонстрували бажання вирвати перемогу. Але найбільш гольові моменти відбулися якраз біля воріт «Динамо». Кайоде не реалізував вихід один на один з голкіпером, а вже в компенсований час після прострілу Дентіньо Тете з лінії воротарського пробив у штангу. У складі «біло-синіх» до успіху був близький Циганков, який із забійної позиції пробив вище цілі.

Нічия. «Гірники» відправилися святкувати чемпіонство, а кияни вже можуть подумки готуватися до відпустки. В останніх двох турах ми напевно побачимо експерименти з ігровими схемами та складом, які будуть проводити керманичи обох команд.


Українська Прем'єр-ліга. 30-й тур.

«Шахтар» - «Динамо» - 1:1


Тете (50) - Віктор Циганков (36, з пенальті)

Давид Хочолава (20), Алан Патрік (33), Фернандо (35), Тете (55), Дентіньо (77) - Віктор Циганков (22), Володимир Шепелєв (31), Артем Шабанов (41), Олександр Андрієвський (83), Микола Шапаренко (86), Сідклей (88)

Давид Хочолава (63, друга жовта картка) - Артем Шабанов (45+1, друга жовта картка)

«Шахтар»: Андрій П'ятов - Богдан Бутко, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Микола Матвієнко - Алан Патрік (Віктор Коваленко, 75), Маркос Антоніо - Манор Соломон (Іван Ордець, 66), Teте, Фернандо (Дентіньо, 46) - Оларенваджу Кайоде

«Динамо»: Денис Бойко - Томаш Кедзьора, Микита Бурда, Артем Шабанов, Сідклей - Володимир Шепелєв, Сергій Сидорчук - Віктор Циганков, Олександр Андрієвський, Карлос Де Пена - Артем Бесєдін (Микола Шапаренко, 65)

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

ОСК «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 154
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NachoBarbero
Тете будущая звезда, подрастет пацан и будет нагибать противников
tng42
странный ты дед..
вот так жалкое это зрелище MRAZ AdvocatusDei,шаркающее здесь с новым наступившим днем под разными никами,короче ,ну что шлюха портовая,которая для каждого нового клиента ,новым именем называется
tng42
Кококококо, кукурику, димама саймэ тыйтульванэ в попе, кокадудльду, пщ-пщ, тяв-тяв, сямпивонь нинастаясе, кококококо, кукурику, димама пщ-пщ, дебилы шубные, бхахахаха!
судя по всему это даун писал
в природе есть животные умнее чем это кухдактующее
alekos59
Кстати, 3 Золотых мяча Киева тоже не в счет ???
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tng42
со смайлами перебор, что, дед, совсем тоскливо?! ну понятное дело, третий год пошел
стишки даунецкие
Под грустное мычание,
Под бодрое рычание....
Шахтер с золотым дублем!!!
все говорит ,что болезнь прогрессируе,хотя нет тут шизофрени-видения,расстройство личности и раздвоение,хотя о чем это я тут двадцатидвоение у MRAZi окакия
tng42
акакий где твоя любимая песня о минусах?
что-то не так?
а ну да пальцы стер
tng42
ты живешь в своем выдуманном ире
и после этого -" в своем выдуманном ире" ире,Карл ИРЕ,шо за ира
этот клован акакий пропищяло это-"набухался "
тут у акакия "белая горячка" и иры
alekos59
Так сколько шахте-клубу лет ? 28 или 80 ???
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Silverland88
Тете - явно игрок матча. Красава. На последней минуте дублеры Шахты должн были решать но штанга...Но норм итак.
tng42
ооо, великий ассенизатор очнулся... вся мразота динамовская в сборе давайте, лошье, поздравляйте с чемпионством Шахтер, жду!!
это очень похоже на бред-"Какая-то украденная невеста ИРА, он рвется все время кого-то спасать. ИРУ ..... Горячий и совсем белый! ... Горячий и совсем белый
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tng42
вот она даунецкая элита,ну та кто из этого региона
Frankov-МуSSор заднеприводный
Forever_young_12 -теперь чмыри?
AdvocatusDei, -полудурочный,на сайте лай, вой, скулеж динамовских лохоботов,молодец лушпайка,лошье убогое
Д. Быков-это вообще надо вынимательно читать-чтобы даунамовским идиотам было понятно и доступно. Эй, говнишко
и после прочитаного можно сказать одно-ОДНО СЛОБО ДАУНБАСС-это диагноз
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Український Патріот
Динамо надо срочно покупать нападающих потому что игра более или менее, а в атаке некому забивать! Надо играть, как МанСити с 3 нападающими!!! МанСити с 3 нападающими забивает по 7 голов, а Динамо без нападающих и 1 еле забивает. Потому нужно срочно искать нападающих на трансферном рынке!
Вадим Максимов
Нормальная товарищеская игра, не смотря на два удаления. Бойко конечно заставил поржать, когда надумал наказать Тете)
cucumber
Тете - крутяк! Будет толк.
Сергей Двореченец
Коротеньке резюме по матчу - не забиваєш ти - не забивають тобі!!
alekos59
Концерт ватанов и ватанок, а Бейонсе уже не котируется ???