Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2019, 09:58
2793
1

Арсенал-Київ і Олімпік розійшлися миром в напруженому протистоянні

Навіть в чисельній меншості донеччани змогли утримати комфортний для себе рахунок

| Оновлено 22 травня 2019, 09:58
2793
1
Арсенал-Київ і Олімпік розійшлися миром в напруженому протистоянні
ФК Олімпік
Ситуація в нижній частині другої групи команд Української Прем'єр-ліги продовжує залишатися досить напруженою. Перемога одеського «Чорноморця» над львівськими «Карпатами» (3:1), яка мала місце бути незадовго до початку звітного поєдинку, остаточно сплутала карти щодо положення команд в зоні вильоту.
 
І явно від такого сюжетного повороту не стало легше на душі у футболістів «Арсенал-Київ». Їм свій поєдинок тридцятого туру національної першості проти донецького «Олімпіка» ще тільки належало зіграти.
 
Команда Ігоря Леонова, після перемоги прямого конкурента, опустилася на останню сходинку турнірної таблиці – рівно на цьому ж місці «канонірам» і довелося провести значну частину сезону. Зрозуміло, що такий сценарій не міг влаштовувати ані гравців, ані тренерський штаб столичної команди, а що вже говорити про шанувальників «Арсенала-Київ», які прийшли підтримати свою команду, навіть не дивлячись на не зовсім вдалий час початку зустрічі.
 
Та й суперник у домашньої команди був досить-таки своєрідний. Від «Олімпіка» вже втомилися чекати якісного футболу під час «епохи Шевчука», не особливо допомогло й зміна на тренерській позиції – донеччани все ще не можуть видати стабільну серію, а від цього безпосередньо залежить їх положення в турнірній таблиці розіграшу УПЛ.
 
Перша половина робочого тижня. Цілком можна було очікувати порожні трибуни і на цьому домашньому матчі київської команди. Так воно і вийшло, а поки жителі столиці України прокладали собі шлях на стадіон, команди вирішили не форсувати події. Перші півгодини ігрового часу запам'яталися значною перевагою «канонірів» у володінні м'ячем, однак Володимир Кринський зробив все від себе залежне для того, щоб не дозволити дальнім ударам від Ліпартіі і Калитвінцева перетворитися на забиті м'ячі.
 
На іншій половині поля, у власному штрафному, відверто почав нудьгувати Роман Підківка. Можливо саме це і стало причиною пропущеного м'яча господарями поля, який виступив наперекір вже визначеним тенденціям поєдинку. Під час виконання передачі верхом через центральну зону для виходу своєї команди в контратаку, припустився грубої помилки Домбровський. М'яча за лічені секунди було повернено назад у володіння господарів поля, де Матару знадобився лише один елегантний рух корпусом для втечі від центральних захисників. Відразу після цього фінта, форвард спрямував свій удар низом у ближній кут воріт суперника, до чого Роман Підківка виявився повністю не готовий.
 
Матару сподобалося брати участь у завершенні атак своєї команди, і він відразу ж кинувся забивати вдруге. На щастя, допомогли й партнери по команді, створивши для свого нападника ситуацію з виходом один на один з голкіпером. Переграти Романа Підківку вдруге за декілка хвилин форварду вже не вдалося.
 
Не без помилки опонента обійшовся й під час голу київської команди. Ще не встиг у Києві початися обіцяний синоптиками дощ, як вологий газон стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського виявився неприхильним до Павла Ксьонза. Півзахисник невдало обробив відскок, втратив контроль над м'ячем, чим і скористався В'ячеслав Танковскій. Зміщення з флангу до центру, удар в ближній кут – все дуже просто – рахунок на табло нічийний, як і був трохим більшим за п'ять хвилин до цього.
 
Швидкість переміщень м'яча та футболістів у другому таймі диктували вищезгадані погодні умови. І хто ж знав, що це, перш за все, призведе до загострення боротьби, і лиш після цього переросте в «випадкові» моменти біля воріт. Геннадій Пасіч зробив два абсолютно невиправданих підкати на власній половині поля за досить короткий часовий проміжок. Обидва епізоди мали всі підстави для арбітра попередити футболіста гостей, тому Можаровський просто зробив відповідно до «Закону». У підсумку, «Олімпік» догравав у чисельній меншості.
 
І триматися команді Климовського довелося дуже міцно! «Арсенал-Київ» почав завантажувати м'яча до штрафного майданчика всіма можливими напрямками, проте найбільшу загрозу несли подачі з правого флангу в бік Олександра Ковпака, а також прямі удари з центральної зони. Роботи у Кринського було достатньо, але голкіперу донеччан до такого не звикати. У сукупності з діями партнерів за обороною, його гра на «стрічці» зуміла забезпечити «Олімпіку» збереження початкогово для другої половини стану справ на табло. Достатнім цей результат виявився і для киян – «Чорноморець» не зміг надовго покинути останню сходинку турнірної таблиці.
 
У передостанньому турі Української Прем'єр-ліги «Арсеналу-Київ» не доведеться здійснювати далекий вояж. Команда Ігоря Леонова проведе гру проти «Десни» в Чернігові. А ось футболістам Ігоря Климовського треба буде зробити виїзд до Львова – там їх будуть чекати «Карпати».

Українська Прем’єр-ліга. 30-й тур.

«Арсенал-Київ» – «Олімпік» – 1:1

 Танковський, 31 – Матар, 25


 Дубінчак, 69, Калітвінцев, 75, Башлай, 86 – Г. Пасіч, 52, Клименчук, 62.

 Г. Пасіч, 54 (друга жовта картка).

«Арсенал-Київ»: Підківка – Дубінчак, Вакуленко, Башлай, Жичіков – Домбровський –  Мудрик (Міссі, 56), Ліпартия (Оріховський, 71), Танковський, Калітвінцев – Ковпак.

«Олімпік»: Кринський – Вантух, Цимбалюк, Гришко, Клименчук (Кольцов, 66) – Гай – Ксьонз, Політило, Тейшейра (Сондей, 90), Г. Пасіч – Матар (Дегтярьов, 85).

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Стадіон: Динамо ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 13 (4) – 5 (3)
Кутові: 8 – 2
Оффсайди: 2 – 1.

АРСЕНАЛ- КИЇВ-ОЛМІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 19:05 11
Світоліна з бубликом розгромила екс-5-ту ракетку на великому турнірі в Римі

Еліна у двох сетах розібралася з Сарою Еррані в 1/32 фіналу змагань WTA 1000

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Meryufwef
http://Rensbet.ru Отличные прогнозы на футбол составляют, за 3 дня на экспрессах сделал 827$ шарят в футболе
http://Rensbet.ru