Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 травня 2019, 19:42
2737
0

Арсенал-Київ – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Геть від небезпечної зони

| Оновлено 21 травня 2019, 19:42
2737
0
Арсенал-Київ – Олімпік. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олімпік

Для приймаючої сторони цього поєдинку починається стадія, коли кожен матч схожий на фінал. Природно, що мова йде вже не про завоювання, а про більш прозаїчні завдання - збереження місця в Прем'єр-лізі на наступний сезон. По крайній мірі, в словах керманича команди Ігоря Леонова є повна в тому впевненість: «Ми все одно залишимося в Прем'єр-лізі. Які б там не були суддівські дії», – емоційний спіч тренера став однією з реакцій на арбітраж в матчі з «Ворсклою», який київська команда програла з рахунком 0:2.

«Арсенал-Київ» зараз дійсно знаходиться в більш виграшній ситуації, ніж «Чорноморець». У разі гіпотетичного домашнього успіху в поєдинку проти «Олімпіка», шанси не виявитися останнім в таблиці (а, отже, і покинути УПЛ напряму) зростуть в рази. Тим більше що обігравати донеччан в цьому сезоні вже доводилося. Щоправда, було це ще на початку березня, і тоді киянам вдалося перервати 8-матчеву серію без перемог. А ось недавня поразка (0:2) показала вже нинішню розстановку сил в цій парі. Перемогли «олімпійці» впевнено і по справі, а після успіху в останньому турі вони ще й огородили себе від того, щоб зайняти останнє місце.

Втім, живити «Олімпік» буде інша мотивація - не опинитися на «перехідних позиціях». Ще однією психологічною перешкодою, яку належить подолати Ігорю Климовському, стане сумна виїзна статистика команди. Якщо донеччани розраховують виконати завдання-максимум, а саме - уникнути перехідних ігор з колективами першої ліги, постаратися розрубати цей «Гордіїв вузол» потрібно вже у вівторок, тим більше стадіон «Динамо» – домашній для обох клубів. Що цікаво, остання гостьова перемога донецького колективу в чемпіонаті трапилася саме в матчі з «Арсеналом-Київ». Було це ще 22 вересня, так що висновки напрошуються самі собою.

У стані киян на «Олімпік» готуються всі футболісти - ні травмованих, ні дискваліфікованих у команді немає. У донецької команди малоймовірно, що встигне відновитися Євген Пасіч, який отримав пошкодження напередодні поєдинку з «Чорноморцем». Також травмовані Віталій Балашов та Андрій Кравчук. До речі, в тій зустрічі в заявці донеччан вдруге поспіль не набралося належних 18 футболістів, тому кадрове питання, на відміну від «канонірів», стоїть набагато гостріше.

З огляду на те, що на своєму полі «Арсенал-Київ» у другому етапі набрав просто небачений досі хід, матч в столиці обіцяє вельми закручений сюжет. Сергій Вакуленко, який восени захищав кольори «Олімпіка» (і забивав в уже згаданому вересневому поєдинку), також чекає непросту зустріч зі своїми колишніми партнерами. «Команда грає на результат, хлопці розслабилися, почали грати простіше. У них є свобода дій. Ті ж брати Пасічі забили по чотири м'ячі в цьому сезоні, Тейшейра значно додав, Матар забиває регулярно. Макс Дегтярьов забив шість голів, хоча він і не грав в основному складі в останній грі. Від будь-якого гравця «Олімпіка» можна очікувати небезпеки, тому ми серйозно готуємося», – сказав захисник в передматчевму інтерв'ю.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Арсенал-Київ»: Підківка, Дубінчак, Башлай, Вакуленко, Жичіков, Домбровський, Танковський, Оріховський, Ліпартія, Калитвинцев, Мезу.

«Олімпік»: Кринський, Цимбалюк, Гришко, Вантух, Клименчук, Тейшейра, Політило, Пасіч Г., Гай, Ксьонз, Матар.

21 травня, вівторок

«Арсенал-Київ» — «Олімпік»
Київ. Стадіон Динамо імені Валерія Лобановського. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
АРСЕНАЛ-КИЇВ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.