Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2019, 09:59
2887
1

Гол Петровича приніс Ворсклі мінімальну перемогу над Десною

Здобувши перемогу в Чернігові, полтавці зробили заявку на Кубок престижу

| Оновлено 22 травня 2019, 09:59
2887
1
Гол Петровича приніс Ворсклі мінімальну перемогу над Десною
ФК Десна
Сьогодні, 21 травня, відбувся матч 30-го туру української Прем'єр-ліги, в якому чернігівська «Десна» приймала «Ворсклу». Перемогу здобули гості з Полтави з рахунком 1:0. Єдиний гол забив сербський легіонер Тодор Петрович на 30-й хвилині матчу.
 
Обидві команди перед матчем набрали 38 очок, тому гра мала ключове значення в боротьбі за Кубок престижу, який вже традиційно вручається переможцю нижньої шістки другого етапу. Поєдинок розпочався на невисоких швидкостях, команди придивлялися до дій опонентів. Перший небезпечний момент виник лише на 22-й хвилині, коли голкіпер господарів поля Литовка виручив свою команду після небезпечного удару Коломойця з центру штрафного майданчика.
 
А вже на 30-й хвилині полтавчанам вдалося відкрити рахунок. Сапай навісив в штрафний майданчик, Коломоєць до м'яча не дотягнувся, а Петрович підставив ногу і відправив м'яч повз Литовки. Цей гол змінив характер гри на поле. Господарі вийшли зі сплячки і трохи активізувалися. Гравці полтавського клубу намагалися відповідати небезпечними контратаками. Так, через 5 хвилин після голу Сергійчук небезпечно пробив головою після навісу зі штрафного. М'яч зрикошетив від суперника і пішов на кутовий. А ближче до кінця першого тайму Васін зі штрафного закручував м'яч у дальній кут. Литовка виявився на місці і виручив свою команду.
 
Друга половина зустрічі почалася з атак чернігівського клубу. Удар з-за лінії штрафного завдавав Безбородько, м'яч пішов трохи повз ворота. Через кілька хвилин після кутового Імереков скинув м'яч на дальню штангу, і вийшовший на заміну Картушов пробив головою в каркас воріт. Господарі поля повністю захопили ініціативу в спробах зрівняти рахунок. Полтавський клуб лише іноді контратакував в розрахунку на індивідуальні дії Коломойця.
 
Біля воріт полтавчан моменти виникали один за іншим, але голкіпер Ткаченко провів матч на найвищому рівні та весь час виручав гостей. Так, на 65-й хвилині Артем Фаворов закручував м'яч з дальнього штрафного. М'яч вдарився об газон, і воротар команди гостей з труднощами перевів його на кутовий. Через 5 хвилин атака господарів поля після передачі Волкова завершилася ударом головою того ж Фаворова. М'яч влучив у поперечину і покинув межі поля. Незабаром Мостовий в стрибку діставав навісний м'яч, віддаючи передачу Філіппову, але той не зумів дотягнутися, щоб відправити снаряд у порожні ворота суперників.
 
За 10 хвилин до кінця гри Парцванія з хорошої позиції пробив поруч зі стійкою. А ще через деякий час сильний удар Богданова зі штрафного в третій раз потряс поперечину воріт «Ворскли». Чернігівська «Десна» явно награла на забитий гол, про що свідчить статистика другого тайму, але м'яч так і не побував у воротах полтавчан. Останній шанс відзначитися для господарів поля був у Філіппова в компенсований час другого тайму, але в останній момент захисник вибив м'яч з-під його ноги. У кінцівці зустрічі навіть Литовка побіг забивати в штрафну суперника, і його ледь за це не покарали.
 
Таким чином, суддя Кутаков зафіксував мінімальну перемогу полтавського клубу, який, відірвавшись від суперника на 3 очка за два тури до кінця чемпіонату, робить вагому заявку на другий в своїй історії Кубок престижу.
 
Українська Прем'єр-ліга. 30-й тур
 
«Десна» Чернігів – «Ворскла» Полтава – 0:1
 
 Гол: Петрович, 30.
 
  Попередження: Безбородько, 45 – Коломоєць, 38, Васін, 62, Ткаченко, 81, Шехіч, 82, Мартиненко, 86.
 
«Десна»: Литовка – Мостовий, Парцванія, Імереков, Немчанінов – Огіря, А. Фаворов – Сергійчук (Картушов, 46), Хльобас, Волков (Богданов, 75) – Безбородько (Філіппов, 75).
 
Запасні: Татаренко, Якимів, Старенький, Слинкин.
 
Головний тренер – Олександр Рябоконь.
 
«Ворскла»: Ткаченко - Пердута, Чеснаков, Мартиненко, Сапай – Скляр, Саків (Шехіч, 78), Петрович (Габелок, 90+2) – Васін (Мисик, 68), Коломоєць, Ребенок.
 
Запасні: Солобчук, Гіоргадзе, Кані, Артур.
 
Головний тренер – Віталій Косовський.
 
Стадіон ім. Ю.Гагаріна (Чернігів).
 
Арбітр – Дмитро Кутаков (Київська область).

Sport.ua провів текстову трансляцію матчу.
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 03:30 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 10
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Meryufwef
http://Rensbet.ru Отличные прогнозы на футбол составляют, за 3 дня на экспрессах сделал 827$ шарят в футболе
http://Rensbet.ru